Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 beauty fouten in de winter

30 januari 2017 | Schoonheidszorg
5 beauty fouten in de winter

Hoe ziet jouw beauty ritueel in de winter eruit? Er zullen misschien wel een aantal onder jullie zijn die nu vragend hun wenkbrauwen ophalen. Niet iedereen weet dat het nodig is om je beauty rituelen aan te passen aan het seizoen. Waarom is dit zo belangrijk? Dat leggen we je hier uit door aandacht te besteden aan de meest gemaakte beauty fouten in de winter! Misschien dat je hierdoor wel ineens dé oplossing vindt voor jouw huidproblemen, haarproblemen of andere beauty ongemakken in de winter!

1. Te lang onder de warme douche

Wat? Moet ik mijn heerlijke warme douche in de winter opgeven om er mooi uit te zien!? Je mag best op een koude winterdag onder een warme douche gaan staan, maar zorg dat je er op tijd onderuit komt. Weet dat de hoornlaag van je huid na ongeveer 15 minuten douchen wordt aangetast, waardoor je huid minder goed gehydrateerd blijft. Douche daarom niet langer dan 15 minuten. Houd daarnaast ook rekening met de temperatuur van het water; liever niet hoger dan 37ºC. Warm water lost de natuurlijke vetlaag van je huid op. Dit zorgt voor een droge, rode en geïrriteerde huid. Mensen die last hebben van psoriasis of eczeem zijn hier extra gevoelig voor.

2. Smeren met té vette crèmes

Hoe zorg je ervoor dat je huid niet uitdroogt in de winter, vanwege de lagere luchtvochtigheid die er heerst en de gure, koude wind? Een veelgehoord antwoord is: ‘Smeren met vette crèmes.’ Toch moet je oppassen dat je niet te veel met té vette crèmes in de weer gaat. Het voelt misschien aan alsof ze je huid beschermen, maar ze sluiten je huid ook af. Dit kan ertoe leiden dat je huid extra gevoelig wordt en geïrriteerd raakt. Laat je eens adviseren door een professionele schoonheidsspecialiste over welke crème het beste past bij jouw huid in de winter. Het is belangrijk dat de crème prettig aanvoelt op de huid, maar de huid niet afsluit. Of word zelf een expert in huidverzorging en volg een Opleiding Schoonheidsspecialiste!

3. Foundation op een te droge huid

Het is heel verleidelijk om imperfecties als een droge, rode en schilferige huid weg te werken onder een dikke laag foundation. Maar als je dan het resultaat bekijkt, zul je er al gauw spijt van krijgen. Want geen enkele foundation ziet er goed uit op een droge huid. Het kan er juist voor zorgen dat huidschilfertjes nog meer opvallen. Een goede huidverzorging en een goede hydratatie van de huid liggen altijd aan de basis van een mooie look! Een zachte exfoliërende behandeling kan ervoor zorgen dat je weer een zachte, gladde huid krijgt. Dode huidcellen worden verwijderd en je huid neemt de verzorgende producten gemakkelijker op. Pas op dat je niet te fanatiek aan de slag gaat met het exfoliëren van de huid, want dan kun je de huid beschadigen. Blijf je toch enigszins last houden van een droge huid, vermijd dan in ieder geval poederfoundation en kies voor een hydraterende crème-achtige foundation, een getinte dagcrème of een BB-crème.

4. De verkeerde lippenbalsem gebruiken

De lippen hebben in de winter wat extra verzorging nodig; ze drogen in de winter extra snel uit met schilfertjes en kloofjes tot gevolg. Koop niet zomaar een willekeurige lippenbalsem, want de kwaliteit en werking kan nogal verschillen. Waar moet je op letten? Het is belangrijk dat je kiest voor een lippenbalsem die niet té vet is, maar vooral viskeus is, zodat de verzorgende ingrediënten beter binnendringen in de kloofjes en daar hun werk doen. Heb je een zeer gevoelige huid of veel last van eczeem, vermijd dan in ieder geval lippenbalsems met lanoline (wolvet). Lanoline staat erom bekend dat het vaak voor allergische reacties zorgt. Vermijd ook balsems met een sterke geur of een smaakje, ook deze balsems bevatten ingrediënten die vaker voor allergische reacties zorgen.

5. Je kapsel verknoeien met een muts of hoed

We zeggen niet dat je in de winter geen muts of hoed mag dragen! Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten als je een muts of hoed wilt dragen. Zorg er in ieder geval voor dat je haar eerst goed droog is voordat je een muts opzet. Als je haar ook nog maar een beetje vochtig is, zal het je haar plat maken. Of je haar droogt op met een vreemde slag erin. Je kunt voordat je je muts opzet ook wat volumespray gebruiken. Dit zorgt voor extra volume, waardoor je haar ook na het dragen van een muts meestal goed blijft zitten. Een andere goede tip is om je muts op te zetten in de richting van je haar. Het is ook slim om altijd een styling mousse of droogshampoo bij de hand te hebben als je een muts draagt, dan kan je na het afzetten van je muts snel de eventuele ‘schade’ herstellen. Leer alles over hairstyling in onze Opleiding Hairstyliste in Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie