Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom massagetherapeut worden?

18 februari 2015
Waarom massagetherapeut worden?

Denk je erover om een nieuw carrièrepad in te slaan? Heeft het vak van massagetherapeut je aandacht getrokken? Maar twijfel je eraan of massagetherapeut een goede jobkeuze is? Ontdek dan hier de 5 goede redenen om je meteen in te schrijven voor de Opleiding Massagetherapeut van de Wellness Academie!

1. Een carrière als massagetherapeut biedt zekerheid

De wellness branche is een van de weinige branches die de laatste jaren een groei kende. Steeds meer mensen realiseren zich wat de gezondheidsvoordelen zijn van massages. Massage is een goede manier om te ontspannen in het hectische leven van vandaag. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een dergelijk moment van ontspanning en welzijn en zijn zich ervan bewust dat ze hiermee veel moderne westerse gezondheidsproblemen kunnen voorkomen of verzachten. De kans is daarom groot dat je na je opleiding massagetherapeut snel werk zult vinden of snel klanten zult werven als je als zelfstandige massagetherapeut aan de slag gaat.

2. Haal veel voldoening uit je werk

Als massagetherapeut zul je veel voldoening halen uit je werk. Massage is allang niet meer een luxe dienst. Mensen zoeken bewust naar wellness therapeuten die hen kunnen helpen met het verlichten van stress, het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de bloedsomloop en het verzachten van moderne klachten als fibromyalgie door middel van massage. Massage kan eveneens helpen om de bloeddruk te verlagen, de flexibiliteit van het bewegingsapparaat te bevorderen of om zwangere vrouwen te helpen bij het verlichten van zwangerschapskwaaltjes. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van wat je als massagetherapeut voor anderen kunt betekenen!

3. Kies voor een flexibele job

Geen zin in een typische 9 tot 5 job? Ook dan is een Opleiding Massagetherapeut een goede keuze. Je kunt zeker wanneer je als zelfstandige massagetherapeut aan de slag gaat de uren die je werkt flexibel invullen. Misschien geef je liever een aantal uren in de ochtend massagebehandelingen, zodat je ’s middags de kinderen uit school kunt halen? Of misschien wil je graag door de week een vrije dag en werk je een paar uurtjes extra in het weekend? Je kunt voor een groot deel zelf je werkschema bepalen!

4. Massagetherapie is een rendabele activiteit

Als massagetherapeut staan er veel carrièrekansen voor je open. Je kunt aan de slag in massagepraktijken, in kuuroorden, in hotels, op cruiseschepen of je start je eigen zelfstandige activiteit als massagetherapeut. Wat je gaat verdienen kan per organisatie verschillen, maar over het algemeen wordt het beroep van massagetherapeut goed beloond. Dat gaat nog meer op wanneer je een Opleiding Massagetherapeut met een goede reputatie hebt gevolgd. Daarvoor ben je aan de Wellness Academie aan het juiste adres.

5. Veel bijscholingsmogelijkheden

Massagetherapeut is een vak waarin je nooit uitgeleerd hoeft te raken. Nadat je de basis massagetechnieken in de vingers hebt, kun je allerlei interessante bijscholingen volgen om je dienstenpakket mee uit te breiden. Denk aan de weldadige hot stone massage, de ayurvedische massage uit India, de Thaise yogamassage en de Chinese en Japanse drukpuntmassages! Er zal een wereld voor je opengaan! Bekijk hier alle massage opleidingen van de Wellness Academie.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie