Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 herkenbare zomerhaar frustraties

3 augustus 2016 | Haarverzorging
5 herkenbare zomerhaar frustraties

In de zomer heeft je haar heel wat te lijden van de zon, de zee en het strand. Je droomt misschien van mooie beach waves, maar daar moet je blijkbaar toch wat meer voor over hebben, dan alleen maar op het strand liggen. Juist in de zomer en na de zomer heeft je haar extra verzorging nodig om te herstellen van alle invloeden van buitenaf. Herken je de volgende zomerhaar frustraties?

1. Zomerhaar frustraties: stro-haar!

Heerlijk die zon en die duik in de zoute zee of het zwembad vol chloor. Totdat je erachter komt, dat je haar hierdoor ontoombaar is geworden. Er is met geen borstel of kam doorheen te komen zonder je haar te beschadigen of zelfs te breken. En die conditioner die je normaalgesproken gebruikt, lijkt ook tegen deze bos ‘stro’ niet opgewassen te zijn. Je lijkt wel een vogelverschrikker! Veel mensen zullen deze zomerhaar frustraties wel herkennen! Tip: in de Cursus Keratine Behandeling leer je om dof en futloos haar weer mooi en glanzend te krijgen.

Ik lijk wel een vogelverschrikker! Ik lijk wel een vogelverschrikker!

2. Waar blijven die mooie beach waves?!

Beach waves in het haar zijn op het moment erg populair. We doen er alles aan om beach waves te creëren, ook buiten het strandseizoen. We gaan in de weer met zeezout haarsprays en maken het haar warrig met onze vingers. Levert dat niet het gewenste effect op, dan kun je nog in de weer gaan met vlechtjes, de stijltang of met de föhn om die zomerse lokken te creëren. Je zou zeggen dat het veel gemakkelijker is om gewoon op een zomerse dag naar het strand te gaan; dan komen die beach waves vanzelf wel. Niet dus! Kortom, dit is nog een van die veelgehoorde zomerhaar frustraties!

Natuurlijke beach waves zijn niet voor iedereen weggelegd! Natuurlijke beach waves zijn niet voor iedereen weggelegd!

3. Zomerhaarfrustraties: je haarkleur vervaagt!

Of je nu een mooie haarkleur van jezelf hebt of voor je zomervakantie je haar mooi hebt laten kleuren door een kapper, de zon zal ermee gaan spelen en de kleur aantasten. Lichtblonde lokken worden al snel wit, je mooie mahoniebruin geverfde haar wordt vaal of je krijgt ongewenste highlights door de zon. Controle over je haarkleur? Dat kun je in de zomer wel vergeten!

Wat is jouw haarkleur? Wat is er aan de hand met mijn haar?

4. Een hippe kort gestijlde coupe?

Ook dat is in de zomer een onmogelijke opgave! Behoort dit ook tot een van jouw zomerhaar frustraties? Veel korte coupes moeten elke dag even opnieuw in model gebracht worden met de föhn en wat stylingsproducten. Het kost meestal niet eens zo veel tijd en de rest van de dag zit je haar normaal gesproken helemaal goed. Maar dat gaat niet op tijdens een dagje strand en een duik in de golven of het zwembad. Daar gaat je mooi gestijlde coupe en die kun je ter plekke ook niet even opnieuw in model brengen. Hairstyling tips nodig? Volg dan een Cursus Hairstyling!

Who cares?! Who cares?!

5. Zomerhaar frustaties van mensen met lange haren!

Als een korte hippe coupe niet geschikt is voor de zomer, dan je haren maar lang laten groeien? Dat is ook geen oplossing! Door de hitte ga je meer zweten en met lange loshangende haren nog meer. Je haar plakt tegen je lichaam en het haar zelf wordt ook al gauw vetter. Die mooie lange lokken waar je zo veel geduld voor hebt gehad en die je zo zorgvuldig hebt verzorgd, kun je dan maar beter verstoppen in een staart, knot of vlecht. Heb jij nog goede tips om deze zomerhaar frustaties tegen te gaan?

Dan maar zo! Dan maar zo!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie