Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 kleurrijke make-up trends voor de herfst 2016

1 oktober 2016 | Visagie
5 kleurrijke make-up trends voor de herfst 2016

Bruin, grijs, donker, grauw.. dat het er buiten niet veel kleurrijker op wordt in de herfstmaanden, betekent niet dat we hier ook maar meteen onze make-up op hoeven af te stemmen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bessenjam-kleurige lippen? Of mintgroene smokey eyes? Hierbij 5 kleurrijke make-up trends voor de herfst 2016!

1. Felgekleurde smokey eyes

De smokey eye is niet bepaald een nieuwkomer onder de oogmake-up trends. Wel nieuw zijn de gewaagde kleurcombinaties waarmee visagistes als Michele Magnani (M.A.C.) de oude vertrouwde smokey eye nieuw leven in blazen. Saffraan, donkerpaars, oranje, oker, turkoois, mintgroen; je ziet het op de catwalk allemaal voorbijkomen. En combineren mag! Bijvoorbeeld door voor twee verschillende felle kleuren te kiezen boven en onder het oog. De rest van het gezicht houd je vervolgens redelijk basic. Kies in ieder geval voor een goede matte foundation en een neutrale kleur voor de lippen.

gekleurde smokey eyes Michele Magnani M.A.C. Foto: Mauro Pilotto

2. Glitterend de herfst in!

Nog meer goed nieuws voor visagistes met lef! Glitters mogen weer deze herfst! De toepassingen zijn talrijk. Gebruik glitters op het ooglid van de klassieke smokey eye om wat extra elegantie aan te brengen. Gebruik ze in combinatie met vitaliserende oogmake-up en de hippe felgekleurde smokey-eyes voor een extra levendig effect. Heb je zin in iets totaal anders? Breng een smalle lijn van glitters aan onder de wenkbrauwen of in de binnenste ooghoek!

glitter smokey eyes Glitter oogmake-up mag ook deze herfst!

3. Popsicle-stained lippen

Bessen, aardbeien en frambozen zijn allemaal van die vruchten die doen denken aan warme dagen vol fruit smoothies. Dit maakt het tot de perfecte kleuren om wat warmte te geven aan kille herfstdagen. De popsicle-stained lippen (lees: lippen die zeggen ‘ik-heb-net-van-de-bessenjam-gesnoept') worden ook het komende seizoen weer door veel visagistes ingezet. De sterrenvisagist Tom Pecheux ging onlangs zelfs voor een gewaagd en passievol roodzwart. Wil je de Popsicle-stained lippen zelf toepassen? Breng een lichte laag concealer aan op de gehele oppervlakte van de lippen, accentueer het midden met een donkere kleur en vervaag dit vervolgens naar buiten toe met een (oogschaduw-) borsteltje.

Van de bessenjam gesnoept? Van de bessenjam gesnoept?

4. Go graphic

Hoezo oogschaduw en eyeliner uitvagen als je kunt experimenteren met verrassende lijnen? Visagistes met een vaste hand opgelet; lijnen onder, naast, boven of langs de ogen zijn helemaal hot deze herfst! En dan hebben we het niet over de brave eyeliner op het ooglid. De enige regel lijkt te zijn dat je duidelijke kleurkeuzes moet maken en goed weet wat je doet (lees: lijnen zetten met oog voor symmetrie en je make-up aanpassen op de vorm van het gezicht). Ga dus gerust aan de slag met die paarse, groene, roze of knalblauwe eyeliners en zet strakke lijnen!

Graphic eyeliner Graphic eyeliner

5. Toch liever een subtiele perzikkleur?

Ook voor vrouwen die minder houden van kleur- of glitteruitbarstingen zijn er deze herfst volop mogelijkheden. Wil je een herfstige make-up aanbrengen die wat subtieler is? Dan is perzik wellicht de kleur die je zoekt. De kleur is romantisch, elegant, verfrissend en op vele manieren toe te passen. Bijvoorbeeld als minimalistische oogschaduw enkel aangebracht op de oogleden of als verfrissende gezichtspoeder op de jukbeenderen. Ben je op zoek naar een balans tussen subtiel en gedurfd tegelijk, kies dan voor een glanzende perzik oogschaduw onder de wenkbrauwen. We zagen de perzikkleur onder meer in de herfst-winter show 2016/2017 van Dolce & Gabbana. 

Tijdens de Visagiste Opleiding leer je op praktijkgerichte wijze hoe je de schoonheid van je cliënten kunt accentueren. Met volop aandacht voor tijdloze basistechnieken en de allernieuwste trends in het vak helpt onze vakdocente je op weg naar een glanzende carrière als visagiste. Ook deze herfst gaat de opleiding weer op meerdere locaties in België en Nederland van start.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie