Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 Moederdag marketingtips voor je salon

5 mei 2017 | Schoonheidszorg
5 Moederdag marketingtips voor je salon

Als eigenaar van een salon moet je altijd alert zijn op mogelijkheden om je salon te promoten, bijvoorbeeld rondom speciale dagen zoals moederdag. Rond die tijd zijn er veel mensen op zoek naar het ideale moederdagcadeautje. Wat is er nu een beter cadeau, dan een heerlijke schoonheidsbehandeling, een nieuw kapsel of prachtig gestijlde nagels?! Daarom geven we hier 5 Moederdag marketingtips voor salons!

1. Verwen de moeders in je salon

Wanneer klanten jouw salon bezoeken telt niet alleen het eindresultaat. Er wordt ook veel waarde gehecht aan de belevenis die je mensen biedt. Je kunt jouw diensten een belangrijke meerwaarde geven, door Moederdag niet zomaar voorbij te laten gaan. Geef de moeders die je salon bezoeken een klein cadeautje, bied een hapje en drankje aan of organiseer een gratis workshop. Uiteraard toon je alles wat je organiseert rondom Moederdag op social media. Dit zijn marketingideeën die niet meteen geld opleveren, ze brengen juist extra kosten met zich mee. Maar het helpt wel om de loyaliteit van je klanten te vergroten. Dat betaalt zich in de toekomst vlug terug!

2. Social media winactie

De weken voor Moederdag is de ideale periode om met je salon volop de aandacht te trekken via Facebook. Verzin een winactie door je klanten uit te dagen om een cadeau te winnen. Denk bijvoorbeeld aan een foto-actie waarbij mensen hun meest creatieve moeder-kind foto dienen in te sturen. Verzin een speciale hashtag voor je actie en stimuleer de deelnemers om zoveel mogelijk mensen te taggen. Stel duidelijke voorwaarden op voor de winactie, met o.a. een duidelijke einddatum en de datum waarop de winnaar bekend wordt gemaakt. Wist je al dat je bij onze Opleiding Schoonheidsspecialiste een gratis cursus ondernemersvaardigheden ontvangt, met o.a. aandacht voor salon marketing?

3. Moederdag-verlanglijstje

Hoe vaak gebeurt het niet, dat je een cadeau krijgt waar je niet op zit te wachten? Als salonhouder kun je voorkomen dat jouw klanten cadeautjes krijgen die ze niet leuk vinden. Maak daarom een mooi moederdag-verlanglijstje met daarop de meest geliefde behandelingen en producten van je klanten. Zet op het lijstje behandelingen en producten binnen verschillende prijsklassen. Je klanten kunnen dit lijstje thuis op de koelkast hangen, zodat hun partner en kinderen dit keer niet lang hoeven te piekeren over een geschikt cadeau. Vergeet niet om jouw gegevens (bedrijfsnaam, contactgegevens en website) te vermelden. Of maak een online versie die mensen via social media kunnen delen!

4. Stel moederdagpakketten samen

Lastig om een leuk moederdagcadeau te vinden? Niet voor mensen die langs jouw etalage lopen of jouw salon bezoeken. Stel enkele cadeaupakketten samen in diverse prijsklassen. Maak een pakketje met een tegoedbon voor een gezichtsbehandeling met daarbij een mascara, stel een pakket samen met een handcrème en een nagellak of een pakket met een masker, scrub en dagcrème. Zorg dat je de pakketjes mooi aankleedt en ze zullen over de toonbank vliegen! Plaats de moederdagpakketten in je etalage, maar plaats ze ook zeker bij de kassa. Bij het afrekenen worden klanten eraan herinnerd dat het binnenkort Moederdag is en dat ze hier een geschikt cadeau kunnen kopen!

5. Schrijf een moederdag blog

Misschien houd je al een eigen blog bij op de website van je salon, in dat geval is Moederdag een goede gelegenheid om enkele bijzondere of nieuwe behandelingen in jouw salon uit te lichten. Je kunt het ook subtieler aanpakken en tussen andere goede tips voor moederdagcadeaus, zoals een ballonvaart of boottochtje, jouw behandelingen aanprijzen. Geef tips voor moederdagcadeaus binnen verschillende prijsklassen. Zorg dat je blog een luchtige en aansprekende toon heeft, het liefst met een vleugje humor. Je artikel zal dan sneller ‘geliked’ en gedeeld worden, waardoor je een groter publiek bereikt. Wil je leren om betere blogs te schrijven voor je bedrijfswebsite? Volg dan onze Cursus Copywriter (thuisstudie).

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie