Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips om lekker in je vel te zitten deze zomer

7 juni 2019 | Massage & Therapieën
5 tips om lekker in je vel te zitten deze zomer

Zit jij lekker in je vel? Een belangrijke vraag die zowel op lichamelijk als geestelijk vlak van toepassing is. Doordat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn heeft het één direct invloed op het ander. Voel jij je wat onzeker als de zomerkleding weer uit de kast gehaald kan worden? Zou je graag wat slanker en strakker in je vel willen zitten deze zomer? We helpen je hier graag met 5 tips om lekker in je vel te zitten.

1. Voeding: vermijd snelle koolhydraten

Wil je voor de zomer aanklopt nog gauw wat overtollige kilo’s kwijtraken, dan is het een goede tip om snelle koolhydraten te vermijden. Snelle koolhydraten zitten voornamelijk in wit brood, pasta, koekjes en snoepgoed. Ze worden in je lichaam snel omgezet in glucose, oftewel suiker. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel heel snel. Je lichaam stopt dan met het verbranden van vet. De overmatige suiker wordt bovendien opgeslagen als vet. Daarbij neemt bij het eten van snelle koolhydraten je hongergevoel toe, waardoor je sneller opnieuw gaat eten. Kies daarom liever voor producten met trage koolhydraten, zoals peulvruchten en groenten. Leer alles over gezonde voeding in onze Thuisstudie Voedingsconsulente.

2. Zet je lijf in beweging!

Iedereen weet het eigenlijk wel; voldoende beweging is belangrijk voor een gezond lichaam. Wil je die laatste vetjes voor de zomer kwijtraken? Dan zul je jezelf echt in beweging moeten zetten. Ga een sport beoefenen die je echt leuk vindt, zodat je het lang volhoudt. Je hoeft niet per se bij een sportclub te gaan, hoewel de sociale druk wel motiverend kan werken. Je kunt ook 2 tot 3 keer per week een uur gaan wandelen of fietsen. Om gemotiveerd te blijven kun je vrienden of familie optrommelen om je te vergezellen. Wil je heel gericht werken aan je lichaam, dan kun je het beste naar een sportschool gaan, waar ze je individueel kunnen begeleiden met het behalen van jouw persoonlijke doelen.

3. Afvalstoffen uit je lichaam wegleiden!

Wil je afvallen en lichaam en geest reinigen, dan is veel water drinken essentieel. Voldoende water drinken is altijd belangrijk, maar zeker als je wilt afslanken. Door meer beweging en nieuwe eetpatronen, gaat je lichaam steeds effectiever met voedingsmiddelen om en worden toxines uit het lichaam verwijderd. Het kan zijn dat vlak, nadat je begint met het aanpassen van je leefstijl, je huid meer onzuiverheden vertoont. Daarna zal je huid echter al vlot een stuk mooier worden, ook dat helpt om zowel lichamelijk als geestelijk beter in je vel te zitten. Je kunt het proces van het wegleiden van afvalstoffen uit je lichaam ook ondersteunen met behandelingen en massages, zoals manuele lymfedrainage, cupping massage en body wraps. Als je veel gaat sporten, kan ook een sportmassage een mooie extra stok achter de deur zijn!

4. Afvallen door goed te slapen

Slapend afvallen? Dat zou mooi zijn! Het slapen op zich zorgt er niet voor dat je afvalt, maar een goede nachtrust zorgt er wel voor dat je een gezond ritme krijgt. Dit heeft meteen een positief effect op je spijsvertering en je vetverbranding. Bovendien zorgt het ervoor dat je je uitgerust en energiek voelt, waardoor je minder snel de neiging zult hebben om naar ongezond, suikerrijk voedsel te grijpen. Daarnaast zorgt een goede nachtrust ervoor dat je lichaam alle nodige herstellende werkzaamheden kan uitvoeren. Dit is onder meer heel belangrijk voor je huid, waardoor je er stralend uitziet!

5. Afslanken met behulp van massage

Door bovenstaande maatregelen in acht te nemen, ben je al goed op weg. Je kunt echter nog meer doen, om het afslanken te bevorderen. Je kunt opnieuw plaatsnemen op de massagetafel voor een Sveltessa afslankingsmassage. Dit is een stevige bindweefselmassage in combinatie met cupping, met de volgende positieve effecten:

 • Toxines worden afgevoerd
 • Overtollig vocht wordt afgevoerd
 • De huid wordt strakker en steviger
 • Omvangverlies

Het doel van deze massage is dus niet direct het verliezen van kilo’s, maar de nadruk ligt op ondersteuning bij omvangverlies. Het is echter heel goed mogelijk, dat dit ook gepaard gaat met het verliezen van wat gewicht. Voor de beste resultaten is een kuur met meerdere afslankingsmassages aangeraden. Als je hiermee gauw begint, dan ben je er nog op tijd bij voor deze zomer! Bekijk hier ook eens onze Cursus Sveltessa Afslankingsmassage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie