• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor creatieve visagie cursussen

10 juli 2020 | Visagie
5 tips voor creatieve visagie cursussen

Ben je graag met penselen in de weer? Houd je van spelen met kleuren en vormen? Vind je het heerlijk om met deze vaardigheden en talenten anderen te laten stralen? Dan is een carrière als visagiste vast iets voor jou. Het leuke aan dit vak is dat er altijd wel wat bij te leren is. Je kunt bij Wellness Academie een Cursus Visagie volgen. Daarnaast kun je ook nog allerlei interessante bijscholingen volgen. Ontdek hier 5 creatieve visagie cursussen van Wellness Academie! Voor welke cursus schrijf jij je in?

1. Cursus visagie voor gevorderden

Heb je de basis make-up technieken in de vingers? Dan zal het al snel beginnen te kriebelen, omdat je meer wilt leren. Je kunt thuis of in je salon experimenteren met producten, materialen en kleuren. Je behaalt echter sneller resultaten als je hierin begeleid wordt door een professionele make-up artist. Merk je dat je tegen je creatieve grenzen aanloopt? Dan is het tijd voor een Cursus Visagie voor Gevorderden! In deze cursus is er nog meer dan in de basiscursus aandacht voor het ontwikkelen van jouw eigen stijl. Je gaat veel experimenteren met corrigerende make-up technieken, periodieke maquillages, perfectietrainingen en diverse smokey eye technieken.

2. Cursus Special Effects FX Make-up

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging als visagist? Wat dacht je dan van onze spectaculaire cursus special effects FX make-up? Je leert bijvoorbeeld om met make-up, vloeibare latex en vetmake-up wonden na te bootsen en om akelige zipper make-up en dichtgenaaide monden te creëren. Met de technieken die je in deze cursus leert, kun je aan de slag binnen de theater-, televisie- en filmwereld. Daarnaast kun je je nieuwe diensten ook aanbieden voor themafeesten, in discotheken en clubs, in spookhuizen, op Halloween feesten of voor speciale photoshoots. Is dit een van de creatieve visagie cursussen die jou wel aanspreekt? Schrijf je dan in voor onze Cursus Special Effects FX Make-up.

3. Cursus Facepainting

Zijn die akelige wonden en dichtgenaaide monden met make-up niets voor jou? Geen probleem, want er zijn nog meer interessante creatieve visagie cursussen te volgen bij Wellness Academie. Misschien dat een Cursus Facepainting/ Grimeren je meer aanspreekt. Je leert om de mooiste figuren op het gelaat te ‘schilderen’ met make-up. Je leert alles over de soorten penselen, de effecten die je hiermee bereikt, je gaat je verdiepen in kleurenleer en leert werken met face charts. Met de vaardigheden en technieken die je leert, kun je je make-up creaties nog uitbundiger maken. Een opvallende catwalk look of expressieve theatermake-up? Jij tovert het na deze cursus grimeren gemakkelijk tevoorschijn.

4. Cursus Kindergrime

Wil je met je make-up kunsten eens een hele andere doelgroep aanspreken? Dan is een cursus kindergrime een aanrader. Wat leuk is aan deze tak binnen het vak van visagie, is dat je meestal op locatie gaat werken op kinderfeestjes, -festivals en braderieën. Dat zorgt voor veel afwisseling. Je leert om kinderen om te toveren tot hun helden, in prinsen en prinsessen en wilde dieren. Je kunt met deze vaardigheden je omzet op een leuke manier vergroten, want er is steeds meer vraag naar dit soort creatieve diensten. Iets voor jou? Schrijf je hier in voor onze Cursus Kindergrime.

5. Cursus Henna

De cursus henna is een van de bijzondere creatieve visagie cursussen die we aanbieden. Tijdens deze lessen leer je om met originele henna prachtige motieven en patronen te schilderen. Henna lichaamsversieringen worden al eeuwenlang toegepast binnen diverse culturen. We zien deze traditie binnen onder andere Islamitische, Hindoeïstische, Christelijke en Joodse rituelen. In onze cursus leer je meer over:

 • Voor- en nazorg bij hennaversieringen
 • Het maken en gebruiken van hennapoeder
 • Oefenen met stijlen, patronen en motieven
 • Werken met spuiten en scones
 • Het gebruik van etherische olie en henna
 • Creëren van bruidshenna en belly blessings

Klinkt dat interessant? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Henna!

Schrijf je in voor onze creatieve visagie cursussen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar een van onze creatieve visagie cursussen? Wacht dan niet te lang om je in te schrijven. De inschrijvingen zijn namelijk beperkt, zodat we je altijd voldoende persoonlijke begeleiding kunnen bieden. Je krijgt les van een topdocent! Na afloop van elke cursus ontvang je een certificaat en ben je klaar om als professional aan de slag te gaan.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie