Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor haarverzorging in de zomer

6 augustus 2015
5 tips voor haarverzorging in de zomer

De zomertijd vergt heel wat van het haar. Zon, chloorwater en zeewater betekenen een grote aanslag op de gezondheid van het haar. Extra verzorging en bescherming is daarom een ‘must’. Als kapper/kapster kun je hierop inspringen door je klanten speciale behandelingen aan te bieden die hun haar ook in de zomer gezond houden. Maar ook goed advies voor thuis en op vakantie is belangrijk. Lees hier onze tips voor haarverzorging in de zomer.

1. Haarverzorging in de zomer: voedende haarmaskers

Een goede manier om je klanten tegemoet te komen in de zomer is door voedende haarmaskers aan te bieden. Het geeft het haar weer een gezonde en glanzende uitstraling. Je kunt je klanten nog extra meerwaarde bieden door zelf haarmaskers te maken. Er bestaan allerlei gemakkelijke recepten voor haarmaskers voor het behandelen van droog haar. Geschikte ingrediënten zijn onder meer olijfolie, avocado en honing. Let op: het is een misvatting dat haarmaskers gespleten haarpunten kunnen herstellen!

2. Vaker naar de kapper in de zomer

Gespleten haarpuntjes? De enige manier om er vanaf te komen is door ze af te knippen. In de zomer kan de zon het haar flink beschadigen. Door het haar wat vaker te knippen blijft het gezonder. Je klanten kunnen het beste om de 4 tot 6 weken bij je terugkomen. Een goede tip om de haarpuntjes te beschermen tijdens een dagje strand is door de haarpunten in te wrijven met jojoba-olie. Dit maakt de haarpunten zacht en beschermt tegen uitdroging en beschadiging.

3. Haarverzorging in de zomer: laat de shampoo even staan!

Elke dag je haren met shampoo wassen? Het is een gewoonte van heel veel mensen. Zeker in de zomer kun je de shampoo beter een paar dagen laten staan. Op deze manier geef je de hoofdhuid de kans om voldoende natuurlijke vetten aan te maken. Elke dag het haar met shampoo wassen verstoort dit proces. Dit advies geldt niet wanneer iemand elke dag in het zwembad springt of de zee in duikt. Dan is het wel verstandig om elke dag het haar te wassen om chloor en zeezout te verwijderen.

4. Baking soda als alternatief voor shampoo

Wil je geen shampoo gebruiken, maar is het haar eigenlijk toch te vies, dan kun je ook gewoon alleen het haar met water wassen. Je kunt ook baking soda gebruiken als alternatief. Baking soda is zuiveringszout waarmee je zowel vuil als vieze geuren weg kunt wassen. Wist je bovendien dat baking soda ook effectief is tegen groen uitgeslagen haar door chloorwater? Los een theelepel baking soda op in een kopje lauw water en dep dit op het haar. Je zult zien dat het wonderen doet!

5. Gebruik haarproducten met UV-filters

Naast zonnebrandcrèmes met UV-filters die de huid beschermen, zijn er ook talloze haarproducten met UV-filters die het haar extra bescherming bieden, zoals shampoos, conditioners, sprays en oliën. Ze beschermen zowel de kleur als de structuur van het haar. Het is een goed idee om dit soort producten in de zomer in je kapsalon te verkopen.

Op zoek naar een kappersopleiding?

Binnenkort gaat er weer een nieuwe Opleiding Kapper/kapster van start bij de Wellness Academie. Altijd al gefascineerd door dit vakgebied? Bekijk dan hier alle Haarverzorging Opleidingen van Wellness Academie en schrijf je in voor jouw favoriete opleiding!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie