• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor huidverzorging van binnenuit

2 december 2020 | Schoonheidszorg
5 tips voor huidverzorging van binnenuit

Wil je je binnen jouw salon focussen op huidverzorging en huidverbetering? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. We zien binnen de beauty branche onder meer veel nadruk op huidverzorging van binnenuit. Wil je ook graag leren hoe je de natuurlijke huidprocessen kunt stimuleren? Dan zijn de volgende beauty cursussen van Wellness Academie een aanrader!

1. Opleiding Skin Expert

Wil je je na je Opleiding Schoonheidsspecialist verder verdiepen in huidverzorging? Dan is onze volwaardige Opleiding Skin Expert op jouw lijf geschreven. Tijdens deze opleiding ga je je onder meer verdiepen in huidverzorging, met aandacht voor de werking van de huid, specifieke huidbehandelingen, salonapparatuur en beauty producten. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je met speciale voedingssupplementen de huid zichtbaar verbetert. Een apart gedeelte van de opleiding richt zich op deze zogeheten nutricosmetics. Met deze verfijnde kennis over de huid, kun je je klanten nog beter van dienst zijn en hun huid van binnenuit laten stralen.

2. Cursus anti-aging acupunctuur

Een van de bijzondere wellness en beauty cursussen van Wellness Academie is de Cursus Anti-aging Acupunctuur. Je ontwikkelt gedurende deze cursus eerst en vooral een hele andere kijk op de huid. Je gaat huidverzorging en huidveroudering namelijk bezien vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbinnen er een energetische oorzaak wordt toegeschreven aan veroudering. Blokkades in de doorstroom van de levensenergie Qi kunnen ziektes en veroudering van het lichaam teweegbrengen. Je leert in deze cursus hoe je met behulp van anti-aging acupunctuur deze blokkades kunt verhelpen. Zodoende kun je de ware oorzaak van veroudering leren aanpakken.

3. Cursus Coolifting

Een andere effectieve manier van huidverzorging van binnenuit is door de huid te behandelen met een speciale coolifting beauty gun. Dit is waarschijnlijk een van de meest innovatieve huidbehandelingen van nu. Het betekent dat je onder een lage temperatuur van -20ºC en hoge druk een ‘explosie’ van koolstofdioxide in de huid teweegbrengt. Tegelijkertijd breng je een hoge concentratie aan geatomiseerde werkzame stoffen in de huid. Het effect hiervan is dat je de microcirculatie in de huid bevordert. Bovendien stimuleer je hiermee ook de aanmaak van collageen en elastine. Je geeft de huid een boost, waardoor het proces van huidherstel en -vernieuwing wordt geoptimaliseerd. De huid wordt meteen soepeler en steviger. We leren je er graag het fijne van in onze Cursus Coolifting.

4. Cursus huidverbeterende massage

Een behandeling die zeker niet mag missen in je beauty salon of huidinstituut is huidverbeterende massage. Deze behandeling wordt ook wel bindweefselmassage voor het gelaat genoemd. Hoewel je deze behandeling kunt aanbieden als een op zichzelf staande dienst, is het ook uitstekend te combineren met andere gelaatsbehandelingen. De bindweefsel- en pincement massagetechnieken voor het gelaat, die je in deze cursus leert, hebben tot doel om de huid een zetje te geven. Oftewel ze zetten de huid hard aan het werk, omwille van het stimuleren van de natuurlijke huidprocessen. Denk daarbij aan de celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine. Dit alles zorgt voor een beter doorbloede huid, een betere huidstructuur en het vermindert uiteenlopende huidproblemen. Hier vind je meer informatie over onze Cursus Huidverbeterende Massage.

5. Cursus microneedling/mesotherapie

Vervolgens mag ook een andere revolutionaire behandelwijze niet in dit rijtje missen. We hebben het hier over microneedling of mesotherapie. Deze behandelwijze richt zich eveneens op huidverzorging van binnenuit. Wat er tijdens deze behandeling gebeurt, is dat je met een microneedling pen met hele kleine naaldjes ‘gaatjes’ gaat prikken in de huid. Wees gerust, je beschadigt de huid hiermee niet. Wat je echter wel doet, is het natuurlijke herstelproces van de huid stimuleren. De huid krijgt hierdoor een frisser uiterlijk, wordt steviger en veerkrachtiger. Er wordt gezegd dat je met microneedling wel zo’n 57 huidsymptomen kunt verbeteren! Denk hierbij onder meer aan striae, rimpels, pigmentvlekjes, rosacea en acne. Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan hier meteen in voor onze Cursus Microneedling!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie