Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor zomerse massages

4 juli 2017 | Massage & Therapieën
5 tips voor zomerse massages

De meeste mensen werken tot het laatste moment door voor ze op vakantie gaan. Daarna moeten alle vakantievoorbereidingen op het laatste moment gebeuren. Dan is het eindelijk vakantie! Toch pakt dit vaak niet goed uit; je krijgt door die plotselinge overgang last van kwaaltjes of je hebt enkele dagen nodig om te ontstressen, waardoor je niet meteen volop van je vakantie geniet. De oplossing? Enkele dagen voor je vakantie wat meer rust nemen, bijvoorbeeld door alvast in de stemming te komen met een ontspannende zomerse massage! Hier 5 tips voor zomerse massages!

1. Klassieke ontspanningsmassage

Het ondergaan van een klassieke ontspanningsmassage is een goede manier om de spanningen die je de afgelopen tijd hebt opgebouwd los te laten. Vaak heb je niet eens door hoeveel spanning je lijf vasthoudt. Pas als je eindelijk weer de tijd neemt voor jezelf en op de massagetafel ligt, merk je dat je op verschillende plekken in je lichaam erg gespannen bent. Bij een goed opgeleide massagetherapeut ben je in goede handen om al deze spanning los te laten masseren. Via de Belgische Massage Federatie vind je eenvoudig een goede massagetherapeut in jouw omgeving. Misschien vind je het leuk om zelf ontspannende massages te leren geven? Dat kan via deze Cursus Ontspanningsmassage.

2. Lomi lomi massage

Als er één massage zomers genoemd mag worden, dan is het wel de lomi lomi massage! Deze massage afkomstig uit Hawaii wordt geassocieerd met parelwitte stranden, het zachte ruisen van de zee en wuivende palmbomen. De massage bestaat uit lange vloeiende strijkingen over de hele lengte van het lichaam. Deze bewegingen doen denken aan het ritme van een rustige oceaan. Daarbij wordt vaak gebruikgemaakt van massageolie met een subtiele kokosgeur. De massagetherapeut masseert vooral met de volledige onderarmen. Het is echt een massage om al je dagelijkse beslommeringen helemaal los te laten. Stel je voor hoe de golven van de oceaan al je zorgen wegspoelen! Na afloop heb je het gevoel alsof je op vakantie bent geweest. Leer er meer over in onze Cursus Lomi Lomi Massage.

3. Klankmassage

Massage hoeft niet altijd uit manuele manipulaties te bestaan. Het is ook mogelijk om met klanken een massage uit te voeren. Het is een hele subtiele vorm van massage, maar wel een massage die diep inwerkt op zowel lichamelijk als emotioneel niveau. Zie ook onze Cursus Klankmassage. Een klankmassage kan je helemaal mee op reis nemen in jezelf. De klankmassage wordt uitgevoerd met behulp van diverse instrumenten, zoals verschillende soorten klankschalen, gongs en sounds. Doordat ons lichaam voor het grootste deel uit water bestaat, dringen de trillingen van de klanken diep door in ons lichaam. Tijdens de klankmassage kan de therapeut ook klankschalen op het lichaam plaatsen voor een nog intensere ervaring. De massage zorgt voor het loslaten van stress, zelfacceptatie en meer levensvreugde.

4. Hammam en massage

Hul je alvast in oosterse sferen en onderga een hammam ritueel. Dit is in de Arabische wereld een eeuwenoud ritueel. Dit is een heerlijke verwennerij voor lichaam en geest. Het omvat reinigingsbehandelingen, zoals een traditionele scrubbehandeling. Hiermee ben je nog eens extra goed op je vakantie voorbereid, want je krijgt er een zachte en glanzende huid van. Dit zorgt er o.a. voor dat je straks ook langer mooi bruin blijft. Na de scrub volgt doorgaans een traditionele zeepmassage met een originele zeepzak. De volgende stap in dit ritueel is een lichaams-of gezichtsmasker met ghassoul klei. Dit is een vulkanische klei vol mineralen met ontgiftende eigenschappen. Hiermee worden afvalstoffen en dode huidcellen van de huid verwijderd en het voedt en verzorgt de huid. Tot slot volgt een ontspannende massage, waarna je je weer helemaal herboren voelt. Bekijk hier onze Cursus Salon Hammam.

5. Japanse gezichtsmassage

De Japanse gezichtsmassage mag ook zeker niet missen in dit rijtje met zomerse massages. Het is een perfecte voorbereiding als je ontspannen op vakantie wilt gaan. De massage omvat een nek-, gezicht- en hoofdmassage, die niet alleen inwerkt op de spieren, maar die ook dienstdoet als een energetische massage. Je spieren worden losgewerkt, maar daarnaast worden ook eventuele blokkades in de energiedoorstroom in je lichaam opgelost. De massage werkt daarom door in het hele lichaam. Je kunt het vergelijken met acupunctuur, alleen wordt er niet gewerkt met naalden, maar met vingerdruk. Een andere prettige bijkomstigheid is dat deze massage ook wel een natuurlijke facelift wordt genoemd. Leer meer in onze Cursus Japanse Gezichtsmassage!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie