Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 veelgemaakte zomerse beauty blunders

18 juni 2016
5 veelgemaakte zomerse beauty blunders

In de zomer besteden we extra veel aandacht aan ons uiterlijk. Wie wil er niet mooi en goed verzorgd voor de dag komen? Het is ook het seizoen waarin schoonheidsfouten sneller opgemerkt worden. Ben jij klaar voor de zomer? Zorg er in ieder geval voor dat je de volgende veelgemaakte zomerse beauty blunders voorkomt!

1. Zelfbruiner fouten

We kunnen er niet genoeg voor waarschuwen; pas op met het gebruik van zelfbruiner. Een zongebruind kleurtje kan prachtig staan, maar niet als je ineens overdreven oranje kleurt. Of wat dacht je van vreemde strepen zelfbruiner? Misschien heb je alleen je gezicht ermee ingesmeerd en nu je je bikini aantrekt, is het contrast met de rest van je lichaam wel erg groot. Sommige mensen vergeten bovendien om na het aanbrengen van zelfbruiner hun handen goed af te spoelen, waardoor de binnenkant van hun handen een onnatuurlijke bruine kleur heeft. Tip: scrub vooraf eerst je huid. Als de huid niet mooi egaal is, trekt de zelfbruiner er onregelmatig in en krijg je vlekken.

Ik kan geen zelfbruiner meer ruiken! Ik kan geen zelfbruiner meer ruiken!

2. Ontharen vlak voor het zonnen

Je vriendinnen bellen of je vanmiddag mee naar het strand gaat: ‘Het wordt een prachtige warme middag!’ Daar kun je natuurlijk geen nee op zeggen. Maar wacht eens even je moet je nodig ontharen, dus ga je gauw aan de slag. Ontharen vlak voor het zonnen is geen goed idee. De huid is nog gevoelig en geïrriteerd en er ontstaan sneller pigmentvlekken en uitslag door de zon. Na het ontharen nog even snel een zelfbruiner eroverheen is ook een fout die je niet mag maken. De zelfbruiner hoopt zich gemakkelijker op in de poriën, waardoor je vreemde donkere stipjes op je huid krijgt! Leer alles over ontharen in onze Cursus Ontharingstechnieken. 

Ben jij klaar voor de zomer? Ben jij klaar voor de zomer?

3. Vergeten te hydrateren

Je denkt dat je helemaal klaar bent voor de eerste mooie zomerdag, totdat je naar buiten stapt in je zomerse outfit en je onthaarde benen ziet. Ze zijn toch niet zo glad als je had gedacht. De haartjes zijn wel verdwenen, maar je huid is ontzettend schraal, omdat je te weinig aandacht hebt besteed aan de hydratatie van je huid. Heb je last van een droge huid, smeer je huid dan vooral voor het slapen goed in met een hydraterende crème of lotion. Tijdens je slaap herstelt je huid namelijk sneller dan overdag. Vergeet overdag niet om een goede zonnebrandcrème met de juiste SPF te gebruiken.

Juist, daar maken ze nu lotion voor! Juist, daar maken ze nu lotion voor!

4. Oeps, je voeten vergeten

In de wintermaanden ziet niemand je voeten, ze zitten weggestopt in dichte schoenen of hoge laarzen. Totdat ineens de zon zich meldt en je het liefst op sandalen of slippers loopt. Maar als je dan je voeten in die open schoentjes steekt, word je er pas aan herinnerd dat je eigenlijk wel een goede pedicurebehandeling had mogen ondergaan. Weg met die overtollige eelt en die ontsierende en vaak pijnlijke hielkloven! En een beetje aandacht voor nagelstyling kan ook geen kwaad! Na het volgen van de Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure zul jij deze beautyblunder zeker niet meer maken.

Houd dan je sokken maar aan! Houd dan je sokken maar aan!

5. Met mooie shiny lipgloss in de zon

Met het zomerse weer is het niet gek als je voor een stralende zomerse look kiest. Je gebruikt make-up in vrolijke tinten en met wat lipgloss op je lippen maak je jouw look helemaal af. Natuurlijk heb je je huid goed ingesmeerd met zonnebrandcrème, zoiets zou je nooit vergeten. Maar hoe zit het met je lippen? De lipgloss beschermt je niet tegen de zon. Integendeel de glans werkt als een vergrootglas op je huid, waardoor je lippen extra snel verbranden! Kies daarom liever een lipproduct met minimaal een beschermingsfactor 15.

Leuk die lipgloss, maar pas je wel op voor de zon! Leuk die lipgloss, maar pas je wel op voor de zon!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie