Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 x nageltrends voor 2017

9 januari 2017 | Nagelstyling & Pedicure
5 x nageltrends voor 2017

Terwijl je dit jaar ook met een goed verzorgde French manicure of een glitterdetail voor de dag kunt komen, staat het komende jaar voor een aantal vernieuwende nageltrends. Het belooft vooral een fluorescerend jaar te worden! Wij zetten vijf nageltrends voor 2017 op een rij. 

1. De basic dubbel

In 2016 zagen we al veel minimalistische lijntjes voorbij komen. Met een basic coating en een contrasterende dunne lijn was deze subtiele nageltrend een favoriet op de catwalk. Dit jaar kiezen veel nagelstylistes voor wat meer volume. Oftewel: die contrasterende lijn mag gezien worden! Zo bewijst ook deze creatie van Vera Wang. De sleutel lijkt te zijn om met hoogstaande producten een solide, strakke look neer te zetten. Zonder glitters, golven of ingewikkelde applicaties.

2. Tropische touch

Is de basic dubbel je wat gewoontjes? Geen probleem! De nageltrends van 2017 hebben genoeg kleurrijke uitbarstingen voor je in petto! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tropische touch van Alice + Olivia? Nog altijd subtiel, maar toch net wat gewaagder. Gebruik een lichtroze basis en zet vervolgens met legergroen wat palmbladen vanaf de nagelrand. Het resultaat is een zonnige, ingetogen look. Ideaal voor tijdens dat voorzichtige lentezonnetje dat binnenkort weer voor de deur staat!

3. Subtiele glitter

Nog een andere nageltrend in de categorie 'subtiel maar toch uitgesproken' is de natural French manicure aangevuld met een geaccentueerde nagelrand. Door met een klein borsteltje een dunne lijn te trekken langs de rand van de nagel, geef je de nagel net een beetje extra body. Doe dit bijvoorbeeld met een gouden of zilveren glitterlak en je natuurlijke look straalt extra elegantie en stijl uit. Nog een voordeel: het is een ideale manier om eventuele gescheurde nagelriemen te verbloemen.

4. Go Graphic

De grafische look is ideaal voor iedereen die op zoek is naar de perfecte middenweg tussen subtiel en extravagant. Je kunt deze stijl namelijk eindeloos ver uitbouwen. Om te beginnen kies je voor een zwarte basis met fluorescerende strepen. Roze, geel, blauw: elke basiskleur leent zich perfect voor deze look, zolang je maar voor een uitgesproken kleur gaat. Hoe meer kleuren en hoe meer lijnen (het liefste van verschillende diktes), hoe uitbundiger deze look wordt. En nog meer goed nieuws: je kunt de look aanpassen aan jouw eigen deskundigheidsniveau.

Ben je een beginnende nagelstylist? Loop dan niet te hard van stapel en houd de look redelijk basic. Bijvoorbeeld met één of twee horizontale lijnen of een fluorescerende halve maan aan de rand van de nagel. Wil je meer uitdaging? Maak er dan een echte Picasso van! Hoekige lijnen, gestreepte vlakken, kleurrijke vlakken: alles kan! Ok, bijna alles: zorg er altijd voor dat de kleuren die je gebruikt voldoende contrasteren en je lijnen strak blijven. Vergeet bovendien niet om tot slot een beschermende coating aan te brengen.

5. De 'Furry slipper'

De verbazing was groot toen tijdens de New York Fashion Week opeens een 'furry slipper' voorbij kwam. Als nagelstijl, wel te verstaan. Het modemerk Libertine introduceerde de nagel applicatie als onderdeel van hun kleurrijke, uitgesproken show vol bizarre printen en over-the-top make-up. Of de 'furry slipper' het gaat maken als dé nageltrend van 2017? Wij hebben zo onze twijfels. Lekker zacht is deze donzige roze applicatie in ieder geval wel! Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk hier het model.

Wil jij alles leren over het aanbrengen van de nieuwste nageltrends? Schrijf je dit jaar in voor onze opleiding nagelstyliste en leer het vak van ervaren topdocenten. 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie