Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om je haar sneller te laten groeien

27 april 2017 | Haarverzorging
Tips om je haar sneller te laten groeien

Droom je van lange haren? Heb je misschien je haren laten knippen, maar heeft je kapper er naar jouw mening veel te veel vanaf geknipt? Dan wil je niets liever, dan je haar zo snel mogelijk weer lang te laten groeien. Zijn er manieren om je haren sneller te laten groeien? Dat kan alleen door je haar zo optimaal mogelijk te verzorgen en zo min mogelijk te beschadigen. Lees hier onze tips om je haar sneller te laten groeien.

1. Voorzichtig borstelen

Het is heel verleidelijk om ’s morgens in alle haast een borstel of kam door je haar heen te ‘trekken’. Even snel met volle kracht je haar ontwarren en klaar. Niet doen, want daarmee kun je je haren ook flink beschadigen. Het breekt af, je trekt haren uit en tast de structuur van de haren aan.

2. Niet elke dag je haar wassen

Elke dag je haar behandelen met allerlei shampoos, conditioners en maskers om de haargroei te stimuleren? Ook dat is geen goed idee. Je haar heeft rust nodig om te herstellen. Het is meestal overbodig om je haar elke dag te wassen. Wanneer je de verkeerde shampoo gebruikt, kan je haar te droog of te vet worden. Laat je adviseren door een kapper over wat voor jouw haar het beste verzorgingsritueel is.

3. Te warm wassen en föhnen

Je haar houdt niet van hitte. Dit betekent dat je je haar niet te heet moet wassen. Wanneer je dat wel doet, wordt de talg op je hoofdhuid te zeer opgelost en zal je huid dit compenseren door nog meer talg aan te maken. Je krijgt er dus erg vette haren van. Ook te warm föhnen of de föhn te dicht op je haar houden doet niet veel goeds; je haar droogt uit, wordt pluizig en breekt snel af.

4. Verkeerd gebruik van stijltangen

Wil je een stijltang gebruiken, gebruik dan altijd een product dat je haar beschermt tegen de warmte van de stijltang. Doe je dit niet, dan kun je je haar lelijk beschadigen en zul je lang moeten wachten tot je weer mooie lange haren hebt. Zet een stijltang ook nooit op nat haar. Je hoort dan bij het stijlen een sissend geluid. Dit geluid betekent dat het water in je haar begint te bubbelen (koken) en daardoor uitzet in je haar en je haar kapotmaakt!

5. Slaap op een zijden kussensloop

Een zijden kussensloop is een oplossing voor verschillende beauty problemen. Doordat zijden zo zacht is, wrijft je haar tijdens het slapen met niet te veel druk over het kussen. Je haar zal daardoor minder snel afbreken. Een fijne bijkomstigheid; het voorkomt ook van die nare slaapvouwen in je gezicht!

6. Hoofdmassage

Met een massage van de hoofdhuid stimuleer je de bloedsomloop in de huid. Hiermee bevorder je de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de haarwortels toe. Tip: onderga eens een Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do). Hierbij wordt ook je hoofdhuid gemasseerd. Een extra voordeel: deze massage wordt ook wel een natuurlijke facelift genoemd. Bekijk hier de Cursus Japanse gezichtsmassage.

7. Vermijd te strak vastgezette kapsels

Een van de kapsels die je beter kunt vermijden is een strakke paardenstaart of een te strak getrokken knot op je hoofd. Er wordt zo constant aan je haren getrokken, met het risico dat je haren loslaten. Vermijd ook om elastiekjes of speldjes elke dag op dezelfde plek in je haren aan te brengen. Ze kunnen je haar op deze plekken dunner maken en beschadigen, waardoor je haren hier sneller afbreken. Meer weten over hairstyling, bekijk hier onze Opleiding Hairstyliste.

8. Kun je echt niet wachten…

Dat hoeft ook niet. Het is vandaag de dag ook mogelijk om van het een op het andere moment je kapsel te verlengen. Niet met een toverstaf, maar door de handen van een hairstyliste of kapster die zich gespecialiseerd heeft in het plaatsen van natuurlijk ogende hairextensions. Wil je hier zelf meer over weten, dan is onze Cursus Hairextensions een aanrader!

Lijkt het je geweldig om zelf de mooiste kapsels te kunnen knippen, om kapsels te stijlen en om mensen te helpen met het mooi en gezond houden van hun haren? Word dan kapper door onze Kappersopleiding in Amsterdam, Antwerpen of Hasselt te volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie