Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

ANBOS laat Nederland stralen!

5 oktober 2016 | Schoonheidszorg
ANBOS laat Nederland stralen!

ANBOS is de Nederlandse brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten. ANBOS neemt veel initiatieven om de schoonheidsbranche in de kijker te zetten. Dit najaar wordt er een grootschalige consumentencampagne gehouden: ‘ANBOS laat Nederland stralen.’

ANBOS zet de schoonheidsbranche in de kijker

De consumentencampagne ‘ANBOS laat Nederland stralen’ heeft tot doel om de naamsbekendheid te vergroten en om de voordelen van professionele schoonheidsspecialisten te benadrukken. Deze jaarlijks terugkerende campagne wordt dit jaar nog grootser aangepakt. De campagne bestaat uit drie onderdelen:

 • Online consumentenactie
 • Deelname van ANBOS aan het Margriet Winterfestival
 • Nationale Dag van de Schoonheid

Online consumentenactie

De online consumentenactie beslaat zeven weken (26 september t/m 13 november 2016), waarin de klanten van jouw schoonheidssalon kunnen meedingen naar een gratis beautybehandeling voor twee personen. Jouw klanten kunnen in deze zeven weken via de Facebook-pagina ‘ANBOS Tijd om te stralen’ iemand aanbevelen, die het verdient om te stralen. Na deze zeven weken worden de zeven leukste inzendingen beloond met een gratis schoonheidsbehandeling voor twee personen. Ben je met jouw salon aangesloten bij ANBOS, dan kun je via deze website een promotiepakket aanvragen om mee te doen aan deze actie.

Anbos laat Nederland stralen ANBOS laat Nederland stralen

Deelname ANBOS aan Margriet Winterfestival

Van 18 t/m 24 november 2016 vindt het Margriet Winterfestival plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier wordt aandacht besteed aan thema’s als: beauty, mode, kerst, food, cultuur & reizen, happy & healthy, wellness, home deco & cadeaus. Verder worden er allerlei workshops, presentaties, modeshows en muziekoptredens georganiseerd. ANBOS zal hier aanwezig zijn om de Nederlandse professionele schoonheidsbranche in het (winter)zonnetje te zetten, met aandacht voor de consumentencampagne en het benadrukken van het belang van een bezoek aan een professionele bij ANBOS-aangesloten schoonheidsspecialist. Deze beurs wordt doorgaans door zo’n 74.000 vrouwen bezocht.

Nationale Dag van de Schoonheid

Op 24 november, de laatste dag van het Margriet Winterfestival, is het eveneens de Nationale Dag van de Schoonheid. ANBOS zal op deze dag het land in trekken om mensen een ontspannende of oppeppende beautybehandeling te geven. Heb je een eigen schoonheidssalon die bij ANBOS is aangesloten, dan kun je ook een handje helpen met de missie van ANBOS door op deze dag twee personen voor de prijs van één te behandelen (tegen een maximumbedrag van € 60). Deze actie kan ervoor zorgen dat jouw klanten, nieuwe klanten meenemen naar jouw salon. Via de website ANBOS Tijd om te Stralen kun je je opgeven en dan wordt jouw salon op de website vermeld.

Professionalisering schoonheidsbranche in België

Terwijl in Nederland grootscheeps wordt uitgepakt om de professionele schoonheidsbranche in de kijker te zetten, zit men in België ook niet stil. Hier is een nieuwe beroepsorganisatie voor de schoonheidsbranche opgericht, de Belgische Beauty Federatie. Niet alleen schoonheidsspecialisten, maar ook nagelstylisten, haarstylisten, visagisten, make-up artiesten en gespecialiseerde voetverzorgers (pedicuren) met het diploma kunnen zich hierbij aansluiten. Het doel is om de belangen van beauty professionals te beschermen en om de branche verder te professionaliseren!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie