• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Barbershops verviervoudigd in 5 jaar tijd!

4 december 2019 | Haarverzorging
Barbershops verviervoudigd in 5 jaar tijd!

Als er één vak binnen de beauty branche in de lift zit, dan is het wel dat van barbier. De Kamer van Koophandel berichtte onlangs dat uit de tellingen van het Handelsregister blijkt dat het aantal barbershops verviervoudigd is. Barbier is een eeuwenoud beroep, dat jarenlang zo goed als uit het straatbeeld was verdwenen. Een barbier verzorgt herenkapsels en is daarnaast ook een expert in het trimmen en stylen van baarden en snorren. Is barbier een vak naar jouw hart? Het is beslist een beroep met goede carrièremogelijkheden! Lees hier meer!

Explosieve groei van het aantal barbershops

De Kamer van Koophandel omschrijft de toename van het aantal barbershops als ‘explosief’. In 2014 telde ons land slechts 216 van deze zaken, momenteel telt Nederland al 1022 barbershops! De reden? Kijk maar eens om je heen, de baard en de snor hebben de afgelopen jaren weer een belangrijke plek heroverd in het modebeeld. Steeds meer mannen van alle leeftijden besteden meer aandacht aan hun uiterlijke verzorging en imago. Een mooi gestylede baard en/of snor hoort daar steeds vaker weer gewoon bij.

Steeds meer aandacht voor Movember

Mogelijk dat ook het wereldberoemde initiatief Movember daar een rol in heeft gespeeld. Deze campagne, waarbij mannen over de hele wereld in november hun snor (MO = moustache) laten staan, wil de aandacht vestigen op de gezondheid van de man. In deze maand staat men stil bij veelvoorkomende gezondheidsproblemen onder mannen, waaronder prostaatkanker.

Op naar de professionele barbier!

Niet iedereen heeft de skills in huis om een klassieke of trendy baard of snor te creëren. Omdat hier jarenlang geen aandacht meer aan is besteed, is men dit een beetje verleerd. Daarom is de vraag naar professionele barbiers toegenomen. Steeds meer kappers en liefhebbers van hairstyling voor mannen, baarden en snorren spelen op deze ontwikkeling in door een opleiding barbier te volgen. Het oude beroep van barbier is weer volop leven in geblazen. Wellness Academie doet hier ook graag aan mee met een opleiding barbier in Amsterdam en Hasselt.

Noord- en Zuid-Holland tellen de meeste barbershops

Er is goed nieuws voor mannen die graag hun baard en snor door een professional willen laten stylen. Het aantal barbershops is door heel Nederland in de afgelopen jaren sterk gestegen. De kans is groot dat er dus altijd wel een barbier in de buurt is. Zuid-Holland telt de meeste barbershop, hier zijn ondertussen 238 van deze zaken gevestigd. Noord-Holland staat met 160 barbershops op de tweede plaats. Ook in Noord-Brabant (134 zaken) en Gelderland zijn de barbershops (124 zaken) goed vertegenwoordigd. In elke provincie zijn er vandaag de dag professionele barbiers aan het werk.

Heb je er al ooit aan gedacht om barbier te worden?

Nu mogelijk wel! Zit je graag met je handen in het haar? Lijkt het je geweldig om elke man te helpen met het aanmeten van een passend imago? Met een perfect gestylede baard of snor kun je iemand een ware metamorfose geven! Je leert alle fijne kneepjes van dit vak in onze Opleiding Barbier in Amsterdam of Hasselt. We willen hier benadrukken dat het vak van barbier niet enkel een mannenberoep is. Onze opleiding is dan ook gericht op zowel mannen als vrouwen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie