Beauty problemen van donkere vrouwen (video)

5 april 2016 | Visagie Alle blogposts

We leven in een multiculturele samenleving. Op straat kom je mensen tegen met allerlei nationaliteiten en de daarbij behorende uiterlijke kenmerken, waaronder ook veel donkere vrouwen. Veel blanke mensen staan er echter niet bij stil dat donkere vrouwen tegen behoorlijk wat beauty problemen aan lopen in onze samenleving. Want de beautybranche blijkt toch nog niet goed genoeg in te springen op de wensen en behoeften van donkere dames. 

Herkenbare beauty problemen van donkere vrouwen

Stel je eens voor, je hebt prachtig kroeshaar en mensen vragen je te pas en te onpas of ze je haar mogen aanraken! Als ze het tenminste al vragen! Of bedenk je eens hoe lastig het is voor een donkere vrouw om de juiste foundation te vinden? De make-up producten die in de schappen van de winkels liggen zijn vrijwel allemaal gericht op de blanke huid. Een juiste kleur lipstick vinden past om dezelfde reden ook in dit rijtje beauty problemen van donkere vrouwen thuis. In onderstaand filmpje zijn de beauty problemen van donkere vrouwen op een treffende manier in beeld gebracht:

Waar vind ik een visagiste voor de donkere huid?

Een groot probleem van veel donkere vrouwen is dat het een moeilijke opgave is om een professionele schoonheidsspecialiste, visagiste of kapper te vinden die weet wat donkere vrouwen nodig hebben. Ook donkere vrouwen willen voor speciale gelegenheden of juist ‘gewoon zomaar’ zonder problemen door een professionele visagiste of andere beauty professional verwend worden. Wellness Academie erkent dit probleem en speelt in op deze beauty problemen van donkere vrouwen door visagisten op te leiden die gespecialiseerd zijn in de donkere huid via de cursus visagie voor de donkere huid. Zie hier het overzicht van al onze Visagie Opleidingen.

Cursus Visagie voor de donkere huid

In de cursus visagie voor de donkere huid leer je o.a. wat het verschil is tussen de blanke en donkere huid en met welke behandelingen en producten je de donkere huid het beste kunt verzorgen. Vervolgens wordt er ingegaan op make-up technieken en make-up kleuren voor de donkere huid. Meer weten? Bekijk hier de Cursus Visagie voor de donkere huid.