* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Belgische verovert internet met vintage make-overs

31 mei 2016
Belgische verovert internet met vintage make-overs

Annelies van Overbeek uit het Belgische Puurs verovert het internet met haar prachtige vintage make-overs van onder andere Hollywood sterren en sprookjesfiguren. Vele media en beauty blogs pikten haar wonderlijke creaties op. Wat velen vooraf nog niet wisten is dat Annelies pas 17 jaar is. Haar make-up en hairstyling skills zijn namelijk van een topniveau. Annelies mag dan ook een echt natuurtalent genoemd worden!

Audrey Hepburn als inspiratiebron

Annelies vertelt in een interview met de Huffington Post dat ze altijd al een passie had voor make-up en hairstyling en om zichzelf hiermee te transformeren tot andere mensen en personages uit films. Maar het was ongeveer een jaar geleden dat deze passie nog meer diepgang kreeg, toen ze naar de kapper ging voor een pixie kapsel. Mensen in haar omgeving vertelden haar dat ze op het stijlicoon Audrey Hepburn (1929 - 1993) leek. Annelies wist eigenlijk maar heel weinig over deze Hollywood actrice met roots in België. Ze ging op zoek naar meer informatie en raakte gefascineerd door de vintage Hollywoodstijl.

Hoe gaat Annelies te werk?

Ondertussen kun je op het Instagram account van Annelies, onder de naam bewitchedquills, vele van haar creaties bewonderen. Je ziet hier dat ze zich onder andere heeft getransformeerd tot het personage Daisy Buchanan uit The Great Gatsby en in Scartlett O’Hara uit Gone with the Wind. Ook zie je haar creaties van prinses Belle uit Belle and the Beast, Sneeuwwitje, Anne Frank en het door Johannes Vermeer geschilderde Meisje met de Parel. Voor haar transformaties kijkt ze vooral naar de gelaatstrekken en de expressie van de personages. Daarbij heeft ze ook oog voor de manier waarop de personages zitten of staan. Vervolgens probeert ze gewoonweg om ze zo goed mogelijk na te maken.

Afwerking en accessoires

Het succes van deze transformaties is voor een groot deel te danken aan haar uitstekende make-up vaardigheden en een goede hairstyling. Maar ook de gezichtsuitdrukkingen die ze maakt op de foto’s en vooral ook de accessoires en kleding maken de plaatjes helemaal af. Ze haalt veel van de kleding en accessoires uit kringloopwinkels, van Etsy of Amazon. Daarnaast heeft ze ook veel spullen van haar oma gekregen, die haar helpen om haar looks te perfectioneren. De foto’s van haar creaties maakt ze zelf met haar iPhone 6S en een statief. Soms gebruikt ze Photoshop Elements 8 om de foto’s iets te bewerken, maar meestal maakt ze alleen gebruik van Instagram filters. Hieronder enkele voorbeelden van haar werk:

[gallery size="medium" ids="6579,6580,6581"]

Aan de slag met professionele make-up en hairstyling?

Wil je ook leren om professioneel make-up aan te brengen en om de mooiste kapsels te creëren? Dat kan in onze Opleiding Make-up Artist, waarin je zowel de basis- als gevorderden make-up technieken leert en waarin je ook aan de slag gaat met uiteenlopende hairstyling technieken om zo de mooiste looks te creëren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie