• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Bijna zomer; tijd voor een Brazilian wax cursus !

5 juni 2023 | Schoonheidszorg
Bijna zomer; tijd voor een Brazilian wax cursus !

De zomer staat voor de deur. Dat betekent dat de badkleding uit de kast wordt gehaald en dat iedereen zich voorbereidt op zonnige dagen, zee en strand! Als schoonheidsspecialist is er voor jou een belangrijke rol weggelegd, om mensen te helpen om onder meer op hun best in hun bikini te verschijnen. Wat is nu een betere manier om dit te doen, dan met een professionele Brazilian wax behandeling? Kortom, het is tijd voor een Brazilian wax cursus! Hiermee kun je nog deze zomer je klanten opperbest van dienst zijn!

Gladde en haarvrije bikinilijn en schaamstreek

Kleine bikini's, microkini’s en G-strings zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Een Brazilian wax voelt voor veel dames als de «veiligste» manier om onbezorgd in hun bikini rond te lopen. Er wordt tijdens deze behandeling korte metten gemaakt met ongewenste haartjes niet alleen op de bikinilijn, maar in de hele schaamstreek. Het is wel belangrijk dat deze ontharingsbehandeling op professionele wijze en hygiënisch wordt uitgevoerd. Heb je als schoonheidsspecialiste nog geen ervaring met deze werkwijze? Wil je je vaardigheden verbeteren en je diensten op het gebied van ontharingsbehandelingen uitbreiden? Dan is het de hoogste tijd voor een Brazilian wax cursus!

Bied je klanten de best mogelijke ervaring!

Een Brazilian wax ondergaan, is op zijn zachtst gezegd niet ieders favoriete behandeling. Vanwege het gemak dat het brengt, zijn er toch veel dames die hiervoor kiezen. Zij zijn daarom op zoek naar een betrouwbare beauty professional, die deze behandeling aanbiedt. Met een certificaat van onze Brazilian wax cursus ben jij degene op wie ze kunnen vertrouwen. Het correct uitvoeren van een Brazilian wax vraagt om voldoende technische vaardigheden. Door onze cursus te volgen, krijg je de kans om te leren van ervaren professionals, om nieuwe technieken te ontdekken en de nieuwste trends in de wax wereld te leren kennen. Ook leer je praktische trucs om het ongemak zo veel mogelijk te verzachten. Kortom, je kunt je klanten garanderen dat ze bij jou de best mogelijke ervaring hebben.

Tip: ben je nog geen gediplomeerde schoonheidsspecialist? Volg dan onze opleiding schoonheidsspecialist!

Leer om met vertrouwen Brazilian wax behandelingen te geven

Voor je klanten is het meestal best spannend om een Brazilian wax te ondergaan. Ze moeten zich aan jou bloot geven en ook bestaat er vaak angst voor pijn. Daarom is het belangrijk om een professionele indruk te maken en om een omgeving te creëren waarin je klant zich snel op haar gemak voelt. Daarentegen, is het ook voor jou als schoonheidsspecialist spannend om deze behandelingen uit te voeren. Door onze Brazilian wax cursus te volgen, helpen we je om vertrouwen op te opbouwen bij het uitvoeren van deze behandeling. Je werkt immers op delicate zones van het lichaam en de behandeling voelt niet prettig aan. In onze cursus besteden we dan ook veel aandacht aan de omgang met de klant en communicatie. Het is essentieel dat je leert om vertrouwen uit te stralen naar je klanten toe. Daardoor zullen ze meteen het gevoel krijgen, dat ze bij jou in goede handen zijn.

Wat komt er in deze cursus precies aan bod?

De Brazilian wax cursus van Wellness Academie is een 1-daagse cursus, waarin alle facetten van professionele Brazilian wax behandelingen aan bod komen. Je leert alles over de achtergrond van deze behandelwijze, je bestudeert de basiskennis van huid en haar en maakt kennis met de producten en materialen die je hiervoor nodig hebt. Daarbij is er veel aandacht voor hygiëne. Het grootste gedeelte van de lesdag staat in het teken van praktijkles:

 • Ontvangst van de klant
 • Voorbereiding van de behandeling
 • Stapsgewijs de behandeling uitvoeren
 • Tips voor pijnreductie
 • Nabehandeling
 • Tips en adviezen geven aan de klant

Aan het einde van de dag ontvang je een certificaat en kun je direct het geleerde vol vertrouwen in de praktijk brengen. Is dit precies wat je zoekt? Schrijf je dan hier in voor de cursus Brazilian wax van Wellness Academie.

Wil je nog meer ontharingsbehandelingen leren?

Ook daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. We bieden ook de volgende cursussen aan op dit gebied: de cursus harsen en epileren, de cursus sugar waxing en de cursus threading. Heb je al deze modules succesvol afgerond, dan ontvang je bovendien het diploma van onze modulaire opleiding wax expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie