Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor meer succes als beauty blogger!

27 september 2016 | Visagie
Tips voor meer succes als beauty blogger!

Als startende visagiste kan het even zoeken zijn naar jouw eigen trouwe klantenkring. Want hoe zorg je ervoor dat cliënten je weten te vinden? Start een beauty blog als het perfecte platform om je expertise te tonen en je vakkennis te delen! Voor je het weet is jouw naam als bekwame visagiste gevestigd en word je ook nog eens ontdekt als een succesvolle beauty blogger! Hoe maak je jouw beauty blog tot een succes? We geven je hier 6 tips!

1. Concrete en praktische onderwerpen

Welke kleur lippenstift is een absolute must deze herfst? Hoe verzorg ik mijn huid het beste in de zomer? Als visagiste heb je enorm veel kennis in huis, waarmee je het leven van jouw lezers een stuk gemakkelijker kunt maken. Vooral wanneer jouw tips en adviezen concreet, praktisch en direct toepasbaar zijn. Behandel daarom in je blog specifieke producten, geef concrete adviezen voor bepaalde huidtypes of huidproblemen en doe dit zo duidelijk en beknopt mogelijk. Benader eventueel make-up merken; veel van hen zullen je graag samples geven in ruil voor jouw deskundige review. Zo heb je gelijk concrete onderwerpen voor je eerste blogs.

2. Kies jouw specialisatie als beauty blogger

Of jouw kracht nou bij facepainting, bruidsmake-up of special effects make-up ligt, met een uitgesproken specialisatie zal je beauty blog en daarmee jouw beauty salon beter vindbaar zijn. Je onderscheidt je hiermee van je collega’s en klanten weten precies waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Het vinden van jouw specialisatie kun je het beste doen door antwoord te geven op één vraag: Waar zou je zelf een blog over willen lezen? Jouw passie en nieuwsgierigheid zullen de blogs een oprecht karakter geven. Wil je je expertise als visagiste nog verder uitbreiden, investeer dan in jezelf door een cursus visagie en een cursus visagie voor gevorderden te volgen. Deze cursussen samen vormen onze volwaardige opleiding visagiste!

3. Kies jouw doelgroep

De doelgroep waar je je in jouw beauty blog op wilt richten, hangt voor een groot deel samen met jouw specialisatie. Is je specialisatie bruidsmake-up, dan bestaat jouw doelgroep voornamelijk uit jonge vrouwen van tussen de 25 en 35 jaar (er zijn natuurlijk uitzonderingen!). Je zult daar de inhoud van je blog en de toon van je teksten op aan moeten passen. Wanneer je je op deze doelgroep richt zul je eerder aandacht besteden aan onderwerpen als anti-aging producten en luxere cosmetica- en make-up merken, dan wanneer je bijvoorbeeld tienermeisjes wilt inspireren. Richt je je op tienermeisjes, dan zul je juist op zoek gaan naar meer betaalbare cosmeticamerken en ook je schrijfstijl zal iets luchtiger en speelser zijn.

4. Gebruik goed beeldmateriaal

Beeldmateriaal is ook heel belangrijk voor het succes van je beauty blog. Je kunt nog zo mooi en helder beschrijven hoe een foundation werkt, je lezers zullen pas echt overtuigd zijn als ze het product ook in werking zien. Goed beeldmateriaal of een video tutorial geeft je blog des te meer kracht. Gebruik eventueel stock foto’s. Nog beter is echter om je eigen foto’s te maken. Is fotografie niet je sterkste punt? Investeer dan in een cursus fotografie.

5. Tijd en toewijding

Een succesvolle beauty blogger worden met duizenden volgers; daar is tijd en toewijding voor nodig. Ben je er ook van bewust dat niet kwantiteit, maar kwaliteit het allerbelangrijkste is. Met kwaliteit bedoelen we dat je je onderwerp op een originele manier benadert en nieuwe inzichten verspreidt. Kies met zorg de onderwerpen waar je over wilt bloggen en geef elk blog jouw persoonlijke stempel. Hoewel kwantiteit op de tweede plaats komt, blijft het wel belangrijk om je lezers ‘wakker’ te houden. Zo af en toe een artikeltje publiceren, zal ertoe leiden dat je lezers je al snel vergeten. Maak een strakke planning voor wanneer je een blog publiceert, bij voorkeur dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week. Hoe zorg je ervoor dat je altijd inspiratie hebt? In onze cursus copywriter krijg je daarvoor enkele handige tips!

6. Investeer als beauty blogger in je copywriter skills!

Als professionele visagist weet je het waarschijnlijk uit ervaring: een vak leren betekent investeren. Een beauty blogger is behalve beauty deskundige ook nog eens copywriter. Schroom dus niet om je vaardigheden op dit gebied onder handen te nemen. Onze thuisstudie copywriter is geheel naar je eigen agenda in te plannen en geeft je de tools om je blog artikelen naar een professioneel niveau te brengen. Je gaat aan de slag met allerlei oefenopdrachten en je docente geeft ook graag feedback op je bestaande werk!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie