Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Bourjois – Geschiedenis en filosofie

6 februari 2016
Bourjois – Geschiedenis en filosofie

Muziek, dans en theater; in Parijs was het allemaal te doen in de tweede helft van de 19e eeuw. De showbizz floreerde. Denk alleen al aan de uitbundige can-can shows zoals die in de Moulin Rouge plaatsvonden. Dit was de tijd waarin Alexandre Napoleon Bourjois zijn opwachting maakte als veelbelovende cosmeticaspecialist. Lees in dit artikel hoe het mogelijk is dat zijn cosmeticamerk anderhalve eeuw later nog steeds toonaangevend is binnen de branche.

Geschiedenis van Bourjois

Het cosmeticabedrijf Bourjois bestaat al sinds 1863. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgezet door Joseph Albert Ponsin, een acteur die ook make-up producten en parfums ontwikkelde. In 1868 zette Alexandre Napoleon Bourjois, die was opgegroeid in het theaterdistrict in Parijs, zijn werkzaamheden voort. De theateracteurs en –actrices klaagden erover dat de theatermake-up zo dik en vet was en daardoor erg oncomfortabel aanvoelde. Daarom ging Bourjois aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe make-up producten die beter aan de wensen van de acteurs en actrices voldeden. Dit leidde tot de allereerste blush in poedervorm, de Pastel Joues. Deze poeder werd verkocht in een klein rond doosje. Nog steeds zijn deze kleine ronde doosjes het handelsmerk van Bourjois. Met dit product sloeg Bourjois de weg in van het grote succes en groeide uit tot een wereldberoemd cosmeticamerk.

Missie van Bourjois

Voor Bourjois is kleur het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit cosmeticamerk staat daarom bekend om zijn grote variëteit aan kleuren: van neutrale tinten tot expressieve en levendige kleuren. In Parijs werkt een team van kleurenexperts voortdurend aan het moderniseren van het kleurenaanbod om zo altijd op het gebied van kleuren voorop te lopen binnen de beautybranche. Bourjois streeft ernaar om op ieder moment voor iedere gemoedstoestand, gelegenheid en persoonlijkheid een geschikte kleur in het assortiment te hebben.

De passie voor kleur gaat echter nog veel verder dan alleen met betrekking tot de make-up producten zelf, ook de kleuren van de verpakkingen komen perfect overeen met de kleuren van de make-up producten. Een van de belangrijkste missies van dit make-up merk is dan ook het hoog houden van zijn reputatie als een echte kleurenexpert. Vind je het ook heerlijk om met allerlei kleuren make-up te werken? En zou je dit graag op een professionele manier leren doen? Dan is onze Opleiding Visagiste vast iets voor jou!

Daarnaast wil Bourjois met zijn producten ook waarden uitdragen als eigenzinnigheid, genot en vrijheid. Hoewel de producten nog steeds een elegante Parijse stijl uitstralen, wil het cosmeticamerk tegelijkertijd ook toegankelijk zijn voor het grote publiek, zodat iedere vrouw met de producten van Bourjois haar eigen stijl kan ontwikkelen.

Innoverende producten van vandaag

Niet alleen was Bourjois zo’n anderhalve eeuw geleden de eerste die blush in poedervorm ontwikkelde, ook vandaag de dag worden er innoverende producten gecreëerd, zoals de Coup de Théâtre mascara. Dit is de eerste mascara met een dubbel uiteinde, dat voor een zogenaamd valse wimper-effect zorgt. Een ander vernieuwend product is de Suivez mon Regard oogschaduw. Het losse oogschaduwpoeder, dat in diverse kleuren verkrijgbaar is, zit in een verpakking met een geïntegreerd penseeltje dat bij het openmaken altijd de juiste hoeveelheid poeder bevat. Kortom, Bourjois blijft kleurrijk innoveren.

Lees ook: MAC Cosmetics - Geschiedenis en filosofie

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie