Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Cursus Microblading

26 januari 2018 | Schoonheidszorg
Cursus in de kijker: Cursus Microblading

Als schoonheidsspecialiste kun je er niet meer omheen; wenkbrauwbehandelingen zijn ‘booming’. Vooral de populariteit van microblading is gigantisch! We bieden al enige tijd microblading cursussen aan. Zo gauw als er een nieuwe cursus microblading op de kalender staat, zit deze binnen no-time vol. Ben je ook enthousiast over microblading? Krijg je steeds vaker vragen van klanten die microblading willen? Wacht dan niet langer en school je bij in deze techniek. Ook komende maanden starten er weer meerdere cursussen microblading. Ben er snel bij, want de cursussen zitten zo vol!

Laatste barrières uit de weg!

Uit de grote toeloop van consumenten naar de schoonheidsspecialiste voor microblading, blijkt dat steeds meer consumenten vertrouwen hebben in deze behandeling. In de beginperiode, toen microblading in onze contreien zijn intrede deed, keek men nog een beetje met wantrouwen naar deze behandeling. Microblading werd gepresenteerd als de ‘mesjesmethode’ en dat vonden veel mensen toch wel eng. Het instrumentje waar de behandeling mee uitgevoerd wordt is een pen met meerdere naaldjes in de vorm van een mesje. Maar in plaats van dat hiermee wordt ‘gesneden’, wordt ermee gekrast. Via deze kleine krasjes wordt er pigment in de huid aangebracht, die natuurlijke wenkbrauwhaartjes nabootsen. De behandeling is bovendien kort; je bent tussen de 10 tot 15 minuten per wenkbrauw bezig. Heb je nog geen diploma schoonheidsspecialiste? Volg dan onze Cursus Schoonheidsspecialist in Nijmegen!

Veel positieve ervaringen van klanten!

Nu steeds meer mensen deze behandeling durven te ondergaan, zien we dat hun positieve ervaringen weer andere mensen overhalen om het ook te doen. Hoe wordt microblading ervaren? Is het pijnlijk? Een eerste behandeling blijft voor veel mensen toch spannend. Als schoonheidsspecialiste kun je veel doen om je klanten gerust te stellen en om ze over te halen om deze behandeling te ondergaan:

 • Is het pijnlijk?
  Dat is vaak de eerste vraag die je krijgt. Het is belangrijk om eerlijke informatie te verstrekken. Microblading geeft een krassend gevoel op de huid. Het is geen fijn gevoel, maar het wordt doorgaans niet als heel pijnlijk ervaren. Het is moeilijk om deze behandeling te vergelijken met iets anders. Soms wordt er weleens gezegd dat het lijkt op epileren, maar dan een tikkeltje pijnlijker.
 • Gevoeligheid kan per persoon verschillen
  Het is belangrijk om aan te geven dat de gevoeligheid per persoon verschilt; de een heeft een lagere pijngrens dan de ander. Opvallend is ook dat soms zelfs de ene wenkbrauw gevoeliger kan zijn dan de andere. Veel mensen die de behandeling ondergingen, zeggen dat het krassende gevoel went en dat het prima te doen is. Zeker als ze daarna in de spiegel kijken en verrast worden door het mooie resultaat!
 • Je klanten uitgebreid informeren
  Een van de beste manieren om je klanten over te halen om een microblading behandeling te ondergaan, is door ze uitgebreid te informeren. Vertel wat microblading is, wat je precies stap voor stap gaat doen en wat het resultaat is? Zeg tegen je klant dat ze tijdens de behandeling aan moet geven als ze het niet kan verdragen. Vertel ook tijdens de behandeling bij elke stap steeds vooraf wat je gaat doen. Hiermee haal je veel onzekerheid bij je klant weg!
 • Positieve ervaringen van klanten delen
  Laat klanten die een microblading behandeling bij jou hebben ondergaan, hun positieve ervaringen delen, bijvoorbeeld op jouw Facebook-pagina. Misschien zijn er klanten die je mag interviewen, zodat je dit interview kan delen.

Tips voor de beste resultaten met microblading

Elke klant is anders; niet alleen de wenkbrauwen zijn anders voor wat betreft vorm en kleur, ook de huidtint verschilt en ook de individuele wensen kunnen verschillen. De een houdt van opvallende volle wenkbrauwen, dan ander houdt van een subtielere look. Met microblading heb je de keuze uit verschillende soorten pigmenten, tijdens de cursus microblading leer je waar je op moet letten bij het kiezen van de meest geschikte kleur. Om een nieuwe klant zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we hier een aantal tips voor je:

 • Kies een iets lichtere kleur
  Bij een eerste behandeling is het aan te raden om een iets lichtere kleur te kiezen, dan je misschien doorgaans zou doen. Het kan voor de klant al snel ‘té veel’ zijn. Laat de klant wennen aan haar nieuwe wenkbrauwlook.
 • Maak de wenkbrauwen niet te dik
  Wat voor jou als beauty professional prachtige volle wenkbrauwen zijn die helemaal passen binnen het beeld van nu, kan voor je klant in eerste instantie te veel zijn. Maak de wenkbrauwen daarom niet meteen te dik. Zorg dat het verschil tussen ‘voor’ en ‘na’ de behandeling aanzienlijk is, maar overdrijf niet.
 • Maak de wenkbrauwen niet te lang
  Voor deze tip gelden dezelfde redenen als voor bovenstaande tips. 

Lichte, niet te dikke en niet te lange wenkbrauwen kun je gemakkelijk corrigeren. Nadat de klant gewend is aan haar nieuwe look, kan ze haar wenkbrauwen gemakkelijk laten bijwerken en ze donkerder, dikker of langer laten maken. Andersom is niet mogelijk!

Volg een Cursus Microblading!

Blijf niet achter in je vak en bekwaam je ook in microblading! Onze docenten zijn allemaal ware vakspecialisten gespecialiseerd in microblading. Zij leren je deze techniek perfect aan! Bekijk hier onze Cursus Microblading!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie