Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Japanse gezichtsmassage

23 november 2015
Cursus in de kijker: Japanse gezichtsmassage

Op zoek naar een bijzondere massagevorm om je diensten mee uit te breiden? Of ben je op zoek naar een unieke massagevorm als eerste kennismaking met de professionele massagepraktijk? Bekijk dan onze Cursus Japanse Gezichtsmassage. Deze massage noemen we ook wel de Ko Bi Do massage. Dit is een massage- en schoonheidsbehandeling ineen. De Japanse gezichtsmassage kun je voor veel doeleinden inzetten. Lees hier meer!

Japanse gezichtsmassage: stress en spanningen te lijf

De meeste massages hebben tot doel om ontspanning te bieden, dat geldt ook voor de Japanse gezichtsmassage. Spanningen komen veelal tot uitdrukking in het gezicht, doordat mensen onbewust hun gezichtspieren spannen. Hierdoor verslechtert de bloedcirculatie en ontstaan er spanningsrimpels. Voordat je het gezicht masseert, behandel je bij de ko bi do massage eerst de nek. Dit helpt om beter te ontspannen en om de bloedscirculatie in dit gebied te bevorderen. Op die manier kunnen ook de gezichtspieren gemakkelijker ontspannen. Deze gezichtsmassage vermindert rimpels, verstevigt gezichtspieren en verbetert de algehele uitdrukking van het gezicht. Daarom prijzen we deze behandeling vaak als een natuurlijke facelift.

Behandelen van meridianen en acupunten

De Japanse gezichtsmassage gebruikt verfijnde massagetechnieken, omdat de gezichtshuid en -spieren gevoeliger zijn. Het is is echter niet alleen het verbeteren van de gezichtshuid- en spieren. Ook de drukpunten en meridianen neem je mee in je behandeling. Volgens de traditionele Japanse geneeskunst lopen er over ons lichaam verschillende energiebanen (meridianen), waardoor levensenergie (ki) stroomt. Op deze energiebanen liggen energiepunten (acupunten, drukpunten of tsubo’s). De energiebanen- en punten op het gezicht corresponderen met andere lichaamsdelen. Om die reden kun je ook problemen in andere delen van het lichaam behandelen, waaronder spijsverteringsklachten, ademhalingsklachten en menstruatieklachten.

Effectieve lymfedrainage

Tijdens de Japanse gezichtsmassage is er ook aandacht voor lymfedrainage. De massage zorgt ervoor dat er afval- en gifstoffen vrijkomen. Deze moeten goed uit het lichaam weggevoerd worden. Dit gebeurt door het toepassen van enkele lymfedrainage technieken. Ook deze technieken leer je tijdens onze cursus Ko Bi Do gezichtsmassage. De behandeling wordt vervolgens afgesloten met een hoofdmassage, die de bloedcirculatie van de hoofdhuid stimuleert om de gezondheid van het haar te verbeteren. Daarnaast kan het inwerken op de meridianen van het hoofd klachten als oorproblemen, migraine en hoofdpijn verzachten.

Gezichtsmassage met effect op het hele lichaam

Zoals je ziet, is de Japanse gezichtsmassage een fascinerende behandelvorm waarbij je de gezondheid en het welzijn van de mens in zijn totaal bevordert. De massage leidt tot een algehele ontspanning, waardoor lichaam en geest in balans worden gebracht en waarbij eveneens het uiterlijk wordt bevorderd. Daarnaast kan deze massagevorm allerlei gezondheidsklachten verzachten. Deze gezichtsmassage is dan ook een unieke massagevorm, waar je veel mensen mee kunt aanspreken. Het volgen van de cursus Japanse gezichtsmassage kan een grote meerwaarde bieden voor je massagepraktijk of je kansen op een leuke job binnen de wellness sector vergroten.

Inschrijven Cursus Japanse gezichtsmassage

Is een cursus gezichtsmassage iets voor jou? Je krijgt les in kleine groepjes en je wordt begeleid door een ervaren docent. De lessen zijn zeer praktijkgericht, zodat je na afloop meteen zelfstandig aan de slag kunt met het geven van deze behandelingen. Schrijf je wel tijdig in voor de Cursus Japanse Gezichtsmassage, want deze is gauw volzet.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie