Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Tui-na therapie

4 september 2015
Cursus in de kijker: Tui-na therapie

Tui-na, wat is dat eigenlijk? Tui-na is een eeuwenoude therapie uit China, die een onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van de Traditionele Chinese Geneeskunst. ‘Tui’ betekent ‘duw’ en ‘na’ betekent ‘greep’. Tui-na therapie bestaat uit het geven van massages, waarbij gevarieerde manipulatietechnieken worden gebruikt. Tui-na wordt al eeuwenlang gebruikt in Chinese ziekenhuizen. Ook in het westen dringt deze therapie steeds meer door. Maak hier kennis met deze bijzondere behandelvorm!

Tui-na brengt lichaam en geest in balans

Tui-na wordt al meer dan 2000 jaar toegepast in China. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van ritmische druktechnieken langs de energiebanen en op de energiepunten van het lichaam om ervoor te zorgen dat Qi (levensenergie) op een evenwichtige manier door het lichaam stroomt om zo lichaam en geest in balans te brengen. Er wordt diep ingewerkt op de positieve energie van het lichaam om zo de zelfhelende kracht van het lichaam aan te spreken.

Voorkomen en verlichten van vele gezondheidsklachten

Bijzonder aan de tui-na therapie is dat het zowel een ontspannende als vitaliserende werking heeft. Tui-na is een therapie die heel goed ingezet kan worden als preventieve behandelwijze. De focus in de westerse geneeskunst ligt sterk op het genezen van ziektes, terwijl binnen de oosterse traditionele geneeskunst juist heel sterk de nadruk ligt op het voorkomen van ziektes en het gezond houden van een gezond lichaam en gezonde geest. Tui-na wordt ingezet voor zowel het voorkomen van ziektes als voor het verlichten van vele specifieke gezondheidsklachten.

Welke klachten kan je met tui-na verzachten?

Tui-na is een zeer effectieve methode voor het behandelen van gewrichtsklachten, artritis, ischias, spierpijn, pijn in de nek, schouders en de rug. Verder is deze behandelwijze ook aangewezen voor het behandelen van stress-gerelateerde klachten als slapeloosheid, spanningshoofdpijn, spijsverteringsproblemen en ademhalingsproblemen. Tijdens de cursus tui-na (basis) van de Wellness Academie leer je meer over de achtergronden van deze behandelvorm en leer je een basisbehandeling tui-na geven.

Inhoud cursus tui-na therapie (basis)

De cursus tui-na (basis) is een kennismaking met de tui-na therapie. Je leert alles over de geschiedenis van deze behandelwijze. Je werpt een blik in het leven van de legendarische Hwang-ti, de Gele Keizer, de grondlegger van de tui-na. Daarnaast leer je meer over de theoretische achtergrond van tui-na. Omdat je met deze behandelwijze de energiebanen en -punten (meridianen en acupunten) gaat beïnvloeden, ga je ook de meridianen en acupunten bestuderen. Ook onderwerpen als tongdiagnose en myofasciale reactiepunten komen aan bod. Vervolgens leer je de basis massagetechnieken en leer je om een basisbehandeling tui-na te geven.

Schrijf je hier in voor de cursus tui-na

Na afloop van de cursus tui-na ontvang je een certificaat waarna je direct in de praktijk basisbehandelingen tui-na therapie kunt geven. Steeds meer mensen doen een beroep op complementaire behandelwijzen als tui-na voor het waarborgen en verbeteren van hun gezondheid. De cursus tui-na therapie zal daarom een waardevolle stap zijn in je carrière als wellness therapeut. Het is een onmisbare cursus voor wie zich wil scholen in de Traditionele Chinese Geneeskunst! Wil je hier nog veel meer over leren? Dan zal onze cursus meridianen- en elementenleer en de cursus Chinese voedingsleer je ook vast aanspreken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie