• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Haarkleuren

18 juni 2018 | Haarverzorging
Cursus in de kijker: Haarkleuren

Als er één beauty behandeling is waarmee je een compleet nieuwe uitstraling kunt krijgen, dan is het wel met haarkleuren. Je kunt natuurlijk zelf in de winkel haarverf kopen en daarmee aan de slag gaan, maar is dat wel zo’n goed idee? Nee, beter van niet! Als je het echt goed wilt doen, dan laat je deze behandeling aan een echte kenner over. Iemand die precies weet wat een bepaalde kleur voor jouw specifieke uitstraling kan doen en iemand die het hele proces van het haarkleuren op professionele wijze kan uitvoeren. Kortom, iemand die onze Cursus Haarkleuren heeft gevolgd!

Waarom een cursus haarkleuren?

Bij Wellness Academie bieden we al jarenlang een volwaardige Kappersopleiding aan, waarin ook haarkleuren voorbij komt. Toch merkten we dat er vraag was naar meer expertise en praktische vaardigheden binnen deze bijzondere discipline. Daarom ontwikkelden we een praktische cursus, die helemaal in het teken staat van haarkleuren. De cursus bestaat uit acht volle lesdagen. Ben je werkzaam als kapper en wil je je verder verdiepen in professionele haarkleuringen, dan ben je bij deze Cursus Haarkleuren aan het juiste adres. Als haarkleuringen niet professioneel worden uitgevoerd kan er heel wat fout gaan. Daar willen we je in deze cursus voor behoeden. We gaan hier kort in op veelvoorkomende fouten bij haarkleuren.

Niet elke haarkleur past bij elke huidtint

Binnen het kapsalon zien we vaak dat een klant aan komt zetten met een voorbeeld van een haarkleur die zij ontzettend mooi vindt. Maar vaak houden mensen er geen rekening mee of die kleur wel bij hun huidtint past. Het effect van een bepaalde haarkleuring is grotendeels afhankelijk van de huidtint van je klant. Platinablond zal bij iemand met een warme donkere huidtint heel anders staan, dan bij iemand met een koele, lichte huidtint. In deze cursus haarkleuren ontwikkel je een goede kijk op welke kleuren mooi staan bij elk individu, door rekening te houden met huidtint, oogkleur, persoonlijke stijl, uitstraling, leeftijd en dergelijke.

Haarkleuringen zijn een aanslag op het haar

Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat haarkleuringen veel van het haar vergen. Haarkleuringen zijn chemische behandelingen, die de structuur van het haar aantasten. Vooral bij het lichter maken van het haar, zoals blonderen, is dit een extra grote aanslag op het haar. Het haar moet namelijk sterk gebleekt worden, oftewel het haar wordt ontdaan van pigment. Haren worden hierdoor droger en kwetsbaarder. Of denk eens aan de modekleuren van het moment; mooie lichte pastelkleuren? Om deze kleuren goed tot hun recht te laten komen, moet het haar eerst gebleekt worden. Als dit niet op de juiste manier gebeurt, kan dit het haar extra beschadigen. In deze cursus leer je al deze behandelingen op een verantwoorde wijze uit te voeren en om de beste adviezen te geven om schade aan het haar zo beperkt mogelijk te houden.

Een mooie donkere coupe? Denk hieraan!

Vaak willen mensen het tegenovergestelde uitproberen van wat ze gewend zijn, bijvoorbeeld van een lichte coupe, naar een donkere coupe. Als je je haar bijvoorbeeld donkerbruin laat verven, moet je er wel rekening mee houden dat je niet zomaar weer je haar terug kunt verven naar een lichtere kleur. Daar zijn veel behandelingen voor nodig en het liefst uitgespreid over de tijd, omdat je anders te veel vergt van je haar. Daarnaast moet je er bij drastische kleurveranderingen ook rekening mee houden dat uitgroei snel zichtbaar is en steeds bijgewerkt moet worden. Alleen je haar verven is vaak niet genoeg, ook je wenkbrauwen zul je in dezelfde kleur bij moeten werken om een natuurlijke uitstraling te behouden. Een ander aandachtspunt is dat in donkere haarverf p-phenylenediamine zit, dat zeer heftige allergische reacties teweeg kan brengen. Het is daarom belangrijk om altijd te testen of je klant hier allergisch voor is!

Geverfd haar vraagt om extra verzorging!

In deze cursus haarkleuringen gaan we uitgebreid in op speciale haarverzorgingsproducten voor geverfd haar. Geverfd haar vraagt namelijk om een speciale verzorging. Zo zorgen shampoos voor geverfd haar er bijvoorbeeld voor dat tijdens de wasbeurt de haarschachten gesloten blijven, om zo de kleur langer te behouden. Daarnaast heeft haar dat gebleekt is een speciale conditioner nodig, om te voorkomen dat het haar droog wordt en als stro aan gaat voelen. Ook regelmatig een haarmasker aanbrengen is een aanrader. Je leert in deze cursus hoe je je klanten zo goed mogelijk kunt adviseren over haarverzorging na het haarkleuren.

Pas je garderobe en make-up aan

Een nieuwe haarkleur is voor veel mensen even wennen. Vaak ontdekken ze na de behandeling pas dat ze eigenlijk geen kleding en make-up meer hebben, die mooi bij hun nieuwe haarkleur past! De kleuren die voorheen prachtig stonden, staan nu misschien ineens helemaal niet meer zo mooi. Mogelijk dat je als professional in haarkleuren ook wat goede kleding- en make-up tips kunt geven, na een dergelijke metamorfose. Bekijk daarom ook eens onze Cursus Kleurconsulente of de Cursus Visagie als bijscholing om je klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De cursus haarkleuren wordt gegeven in Amsterdam en Hasselt. Schrijf je op tijd in, want de plaatsen zijn beperkt! Hier vind je het Inschrijvingsformulier voor de cursus haarkleuren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie