Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Cursus henna brows

14 januari 2018
Cursus in de kijker: Cursus henna brows

Wenkbrauwen, wenkbrauwen, wenkbrauwen; als op het moment ergens de nadruk op ligt binnen de schoonheidszorg, dan is het wel op mooie wenkbrauwen. Deze ontwikkeling is al een tijdje aan de gang. Het is veel meer dan een trend, het is een blijvertje! Dat merken we bij Wellness Academie aan de populariteit van onze cursussen die zich daarop richten, zoals onze Cursus Microblading en de Cursus Wenkbrauwextensions, die steeds razendsnel volgeboekt zijn. Maar we merkten ook dat er behoefte was aan meer, daarom kun je bij ons ook de Cursus Henna Brows volgen.

Alle soorten wenkbrauwbehandelingen

Hoe het allemaal begon met die populariteit van de wenkbrauwbehandelingen? Sommigen zeggen door de fascinatie voor de schitterende volle wenkbrauwen van het model en de actrice Cara Delevingne. Haar wenkbrauwen zijn een waar icoon geworden. Misschien hebben we dankzij haar weer ontdekt hoe expressief en bepalend de wenkbrauwen zijn voor onze uitstraling. Maar gezien niet iedereen van zichzelf van die volle wenkbrauwen heeft, zagen we ineens steeds meer wenkbrauwbehandelingen opduiken. Het werd veel meer dan de wenkbrauwen bijwerken met pincet en wenkbrauwpotlood. In plaats van haartjes weghalen wordt er nu gefocust op het creëren van vollere wenkbrauwen met wenkbrauwextensions, via de geavanceerde microblading techniek en nu dus ook met henna brows.

Wil je een volleerde schoonheidsspecialist worden? Mis dan niet onze Opleiding Schoonheidsspecaliste in Eindhoven of op een van onze andere opleidingslocaties! 

Waarom henna brows?

Henna brows is een van de nieuwste sensaties in wenkbrauwland. Waarom henna brows? Er zijn toch al wenkbrauwextensions en microblading? Deze twee wenkbrauwbehandelingen zijn perfect voor de echte beauty fans die graag alle nieuwtjes willen uitproberen. Maar veel schoonheidsspecialisten merken dat er ook heel wat mensen iets terughoudender zijn. ‘Microblading is dat niet die ‘mesjestechniek’?’ Inderdaad met een naald met minuscule kwastjes worden de wenkbrauwen van extra pigment voorzien. Het geeft een verbluffend resultaat, maar niet iedereen durft het aan. Hoewel wimperextensions helemaal zijn ‘ingeburgerd’, zijn wenkbrauwextensions weer wat nieuws. Sommige mensen zijn bang voor een te opvallende look. Kortom, henna brows zijn een goed alternatief voor die klanten voor wie microblading en wenkbrauwextensions net een stap te ver is!

Verschil henna brows en normale wenkbrauwverf?

Een vraag die we vaak te horen krijgen als we het over henna brows hebben, is: ‘Maar wat is dan het verschil met normale wenkbrauwverf?’ Een belangrijk verschil is dat je met henna niet alleen de wenkbrauwhaartjes verft, maar ook de huid. Dit zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog voller lijken. Let op, want henna brows geven wel meteen een intensere look. Dat is natuurlijk de bedoeling, maar het kan de eerste keer even wennen zijn! Daarnaast blijft henna tot wel 6 weken mooi zitten, terwijl de wenkbrauwverf ongeveer tot 4 weken mooi blijft zitten. Daarnaast is henna in tegenstelling tot de meeste soorten wenkbrauwverf een natuurlijk product. Hiermee is de kans op een allergische reactie kleiner (maar niet uitgesloten!). Henna is een veilig product. En wat veel mensen niet weten is dat henna ook gewoon in verschillende tinten verkrijgbaar is en niet alleen in die bekende roodbruine kleur die we kennen van de hennaversieringen die veel gebruikt worden binnen oosterse culturen en rituelen. Wil je meer weten over dit soort hennaversieringen? Dan is onze Cursus Henna misschien iets voor jou? 

Vragen henna brows veel nazorg?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een henna brows behandeling hebt ondergaan. Na de behandeling is het beter om de wenkbrauwen niet schoon te maken en om vervolgens hierbij zo min mogelijk water te gebruiken. Je kunt langer van het resultaat genieten als je geen scrub- of peelingsmiddelen gebruikt in dit gebied. Hierdoor kan de henna die de huid heeft gekleurd eerder verdwijnen. Pas ook op met andere huidverzorgingsproducten in dit gebied, waaronder producten met retinol, producten op oliebasis en producten met een oplichtend effect op de huid. Daarnaast is het advies om niet meteen te veel in de zon te gaan.

Voor wie is deze brow behandeling geschikt?

Henna brows zijn geschikt voor wie niet allergisch is voor henna en voor wie een mooie volle en intense wenkbrauw look wil. Het wordt ook veel gebruikt voor het verven van grijze wenkbrauwen. Daarnaast kan het eveneens een goede behandeling zijn voor mensen met permanente wenkbrauw make-up en die nog niet toe zijn aan een herhaalbehandeling, maar die toch hun wenkbrauwen al willen laten bijwerken. Met henna brows als nieuwe dienst in je schoonheidssalon kun je dus al die mensen van dienst zijn, die je met al die andere wenkbrauwbehandelingen niet kon overtuigen. Kortom, een perfecte aanvullende dienst in je salon! Meer weten? Bekijk hier onze Cursus Henna Brows!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie