Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Klankmassage

10 mei 2017 | Massage & Therapieën
Cursus in de kijker: Klankmassage

Bij massage denk je op de eerste plaats aan een manuele behandeling, maar dat hoeft niet het geval te zijn. De klankmassage is daar een goed voorbeeld van. Dit is een massage waarbij de therapeut o.a. klankschalen en gongs bespeelt. De klanken spelen in op lichaam en geest. Het is een unieke massagevorm met een diepe inwerking. De klanken laten je op reis gaan binnen jezelf. Een uitzonderlijke ervaring. Meer weten? We zetten hier onze cursus klankmassage in de kijker!

Als een steentje dat in het water wordt gegooid

Om de werking van klankmassage beter te begrijpen, nemen we je mee terug naar je kindertijd. Je hebt vast weleens steentjes in het stilstaand water van een meertje of beekje gegooid. Wat gebeurde er toen? Op het moment dat het steentje in het water valt verschijnen er cirkels rondom die plek, die in kleine golfjes steeds verder uitwaaieren over het water. Een klein steentje heeft een groot effect. Iets vergelijkbaars gebeurt er ook in ons lichaam als we een klankmassage ondergaan. Ons lichaam bestaat namelijk voor ongeveer 80% uit water. De klanken reizen op een oscillerende (schommelende, vibrerende) manier door ons lichaam. 

De mens is geluid

De klankmassage werd al zeker 5000 geleden toegepast in India. Volgens oude oosterse filosofieën is de mens gemaakt van geluid, oftewel de mens is geluid. Als je ‘in tune’ bent met jezelf en met je omgeving, ben je in staat om je leven op een vrije en creatieve manier in te vullen en te organiseren. Kortom, je bent dan volledig in harmonie. Alledaagse uitdagingen en obstakels in je leven, kunnen dit verstoren. Klankmassage is dan een perfecte behandelwijze om je weer in harmonie te brengen met jezelf en je omgeving.

Een reis in jezelf

Een klankmassage helpt je om een innerlijke reis te maken op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. De klanken stellen je in staat om te voelen hoe de golven door je lichaam bewegen. Je kunt het voelen als de klanken vrijelijk door je lichaam stromen, maar je voelt ook eventuele blokkades. De klanken kunnen helpen om deze blokkades los te maken en op te lossen. Verder hebben de klanken een ontspannende werking, waardoor je ademhaling steeds rustiger wordt. Door je helemaal over te geven aan de klanken kom je in een meditatieve staat, die ook wel de ‘alfa-staat’ wordt genoemd. Een staat waarin je erin slaagt om ‘los te laten’; al je zorgen, stress en ongewenste gevoelens als angsten, twijfels en onzekerheid. Je ervaart een gevoel van vrijheid.

Zelf een klankmassage ervaren

De cursus klankmassage is een eerste introductie in de klankmassage. Voordat je zelf effectieve klankmassages kunt geven, is het essentieel dat je weet hoe het voelt en wat het met mensen doet. Daarom krijg je binnen deze cursus de kans om een klankmassage te ondergaan. De cursus wordt gegeven in een kleine groep en binnen een ontspannen sfeer, zodat de demo klankmassage goed tot zijn recht komt. Na afloop bespreek je met je medecursisten en je docent hoe je de massage ervaren hebt.

Klankmassages leren geven

Verder leer je in de cursus klankmassage meer over de achtergronden van de klankmassages en de soorten klankschalen, gongs en sounds die je kunt gebruiken. Je gaat praktisch aan de slag met het oefenen van de diverse speeltechnieken en je leert hoe je een klankmassage voorbereid. De klankschalen kunnen zowel naast als op het lichaam geplaatst worden. Na afloop van de cursus ben je in staat om een volledige klankmassage uit te voeren. Schrijf je hier in voor onze Cursus Klankmassage in Hasselt!

De klankmassage kan prima gegeven worden als een op zichzelf staande therapie, maar kan ook gecombineerd worden met andere massagevormen en therapieën. Bekijk hier ons volledige aanbod aan Massagecursussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie