* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Kruidenstempel Massage

15 januari 2019 | Massage & Therapieën
Cursus in de kijker: Kruidenstempel Massage

Al eeuwen en eeuwen maakt de mens gebruik van kruiden om gezondheidsklachten tegen te gaan. Veel kennis is door de jaren heen in de vergetelheid geraakt. Door alle moderne ontwikkelingen lijkt het wel alsof we de verbinding met de natuur zijn kwijtgeraakt. Wil je de kracht van kruiden opnieuw ontdekken en kruiden leren toepassen in massages? Massages zijn een weldaad voor lichaam en geest; massages waarin met kruiden wordt gewerkt doen daar nog een schepje bovenop! Maak hier kennis met onze cursus kruidenstempel massage! 

Leer meer over de geschiedenis van kruidenkunde

Hoewel de cursus kruidenstempel massage een praktische cursus is, krijg je eveneens een korte introductie in de geschiedenis van de kruiden. Ontzettend interessant, want je zult zien dat het gebruik van kruiden al zo oud is als de mensheid. Zo werd er in een 60.000 jarig graf van een neanderthaler al een keur aan geneeskrachtige planten en kruiden gevonden! In verschillende landen verschenen enkele eeuwen voor Christus de eerste geschriften over kruidengeneeskunde, onder andere in Egypte, China, India en Babylonië. In het westen waren vooral de Griekse geneeskundige Hippocrates en Galenus, de lijfarts van Romeinse keizer Marcus Aurelius, pioniers in de kruidengeneeskunde. Andere belangrijke namen op dit gebied zijn: Paracelsus, Descartes, Hahnemann en Mességué. In de cursus leer je hier meer over!

Alles draait om evenwicht

De cursus kruidenstempel massage wil je in laten zien dat alles om evenwicht draait. Alle onderdelen van ons lichaam zijn steeds hard aan het werk om het juiste evenwicht te vinden om gezond te blijven. Alles is met elkaar verbonden en oefent invloed op elkaar uit. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook psychische en mentale factoren spelen hierin een rol. Wanneer er een disbalans ontstaat is het belangrijk om dit op te lossen om het welzijn en de gezondheid van de persoon te waarborgen. Er bestaan allerlei kruiden, die hierin een rol kunnen spelen. In deze cursus maak je kennis met een breed scala aan kruiden met elk hun eigen uitwerkingen en leer je om ze toe te passen in de massagepraktijk.

Hoe werkt kruidenstempel massage?

De kruidenstempel massage wordt uitgevoerd met behulp van warme bundeltjes met kruiden. Het kruidenmengsel wordt afgestemd op de behoefte van de ontvanger. Er bestaan kruiden met o.a. ontspannende, stimulerende en reinigende eigenschappen. De kruidenbundeltjes worden gestoomd, waardoor de aroma’s van de kruiden nog beter vrijkomen. De neusslijmvliezen en longen zijn zeer gevoelig voor de aroma’s en etherische invloeden, waardoor de kruiden nog beter hun werk kunnen doen. Daarbij draagt de warmte niet alleen bij aan een aangenaam gevoel, het helpt eveneens om de stofwisseling te activeren. De roots van de kruidenstempel massage liggen in het oosten, maar de kruidenstempel massages die je in deze cursus leert zijn aangepast en afgestemd op de moderne westerse mens en veelvoorkomende westerse klachten.

Veelgebruikte kruiden in kruidenstempel massage

We geven je hier alvast een kijkje in de ‘keuken’ door kort in te gaan op veelgebruikte kruiden in de kruidenstempel massage:

Lemongrass

Kan ingezet worden bij acne, overmatig transpireren, spierpijn, maag- en darmproblemen, hoofdpijn en stress. Het werkt verhelderend op de geest.

Kamfer

Heeft een antiseptische werking. Goed inzetbaar bij verkoudheden, luchtwegproblemen, reumatische pijnen, artritis en spierpijn.

Patchouli

Heeft een antidepressieve werking en werkt ook als afrodisiacum. Verder gaat het schimmels en infecties tegen.

Basilicum

Heeft een positieve invloed op de spijsvertering; het gaat onder andere maag- en darmkrampen tegen. Verder zien we ook positieve resultaten bij hoofdpijn.

Gember

Werkt verwarmend, stimuleert de bloedsomloop en gaan misselijkheid tegen.

Voor wie is de cursus kruidenstempel massage bedoeld?

De Cursus Kruidenstempel massage van Wellness Academie is voor iedereen toegankelijk. Iedereen die interesse heeft in het leren geven van massages en tegelijkertijd de kracht van kruiden wil herontdekken, kan deelnemen aan de cursus. Een belangrijk doel van de cursus is om de connectie tussen mens en natuur te verstevigen, zodat je op een zowel verantwoorde als intuïtieve manier leert werken met kruidenstempels. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en ben je in staat om zelfstandig kruidenstempel massages te geven. Schrijf je op tijd in, want de inschrijvingen zijn beperkt, zodat we elke cursist voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven! Een andere cursus die mogelijk ook interessant voor je is, is onze Thuisstudie Herborist!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie