• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Ombre/ Powder Brows

24 oktober 2018
Cursus in de kijker: Ombre/ Powder Brows

Ben je in hart en nieren een beauty professional en heb je een grenzeloze interesse in nieuwe ontwikkelingen binnen de branche? Heb je vooral ook een voorliefde voor mooie wenkbrauwen? Dan laten we je hier graag kennismaken met onze nieuwe masterclass ombre/ powder brows. Deze unieke bijscholing richt zich op schoonheidsspecialisten en wenkbrauwstylistes die al een certificaat microblading en manuele permanente make-up hebben. Met deze masterclass kun je je vaardigheden nóg verder verfijnen en jezelf profileren als een pionier binnen de wenkbrauwstyling!

Waarom een cursus ombre/ powder brows?

Je weet uiteraard als geen ander hoe belangrijk wenkbrauwen vandaag de dag zijn voor een geslaagde beauty look. Ken je onze cursus microblading en onze cursus permanente make-up manueel al? Daarnaast bieden we bij Wellness Academie ook een cursus 3D wenkbrauwextensions aan. We merkten dat er onder onze cursisten veel animo is om nog veel meer te leren op het gebied van wenkbrauwstyling. Ombre brows behoren tot de nieuwste ontwikkelingen binnen deze deeldiscipline. Een ontwikkeling die we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Met onze nieuwe Cursus Ombre/ Powder Brows in Hasselt willen we onze cursisten helpen om zich nog verder te specialiseren.

Wat zijn ombre brows (powder brows) ?

De term ‘ombre’ klinkt je als beauty professional vast niet als nieuw in de oren. Je associeert het mogelijk met de bekende ombre haartrend en ook binnen de nagelstyling zagen we dit concept al voorbijkomen. Dit concept is nu ‘overgewaaid’ naar de wenkbrauwen. Het gaat hier om een semi-permanente make-up behandeling, waarbij met een manuele pen pigment wordt aangebracht in de bovenste laag van de huid. Kenmerkend voor de ombre brows is dat het uiteinde van de wenkbrauw donkerder is dan de aanzet. Het eindresultaat komt overeen met perfect opgemaakte wenkbrauwen.

Verschil microblading en ombre brows

De behandeling zal je misschien meteen doen denken aan microblading. Dat klopt, want ook bij microblading wordt er pigment in de huid aangebracht om de wenkbrauwen te benadrukken, vorm te geven en opvallender te maken. Het verschil is echter dat er bij microblading ‘strokes’ worden geplaatst. Bij ombre brows ga je een schaduw- of poedereffect creëren. Met de ombre brows creëer je een complete make-up look voor de wenkbrauwen. De ombre/ powder brows worden ook wel shaded brows genoemd.

Hoe verloopt de behandeling?

Als eerste ga je de wenkbrauwvorm tekenen met een potloodje. Je klant kan dan zien of dit de gewenste vorm en dikte is. Hiermee voorkom je dat straks de wenkbrauwen te dik of te dun zijn. Verder ga je ook de wenkbrauwen eerst epileren. Vervolgens worden de huid en de wenkbrauwen voorbereid en ga je aan de slag met het aanbrengen van het pigment met de manuele pen. In plaats van de strijkende beweging bij microblading leer je de schaduwtechniek, waarbij eerder een ‘prikkende’ beweging wordt toegepast. Bij ombre brows volgt er altijd een tweede behandelsessie na 6 tot 8 weken om het resultaat te verfijnen. De vorm en kleur worden tijdens deze touch-up sessie bijgewerkt en nu is het echte eindresultaat pas zichtbaar. Bovendien zorgt deze tweede behandeling er ook voor dat de houdbaarheid wordt verlengd.

Opzet van de cursus ombre/ powder brows

In onze cursus ombre brows leer je alles wat je nodig hebt om deze techniek professioneel uit te kunnen voeren op je klanten. Je wordt begeleid door een ware expert in semi-permanente make-up en ombre brows. Er is voldoende mogelijkheid om binnen deze cursus alle technieken te oefenen, zoals tapping en layeren. Eerst ga je oefenen op latex en daarna op een eigen model. Vervolgens kun je op je eigen model ook de touch-up sessie uitvoeren. Je kunt dan meteen controleren hoe de eerste behandeling is uitgevallen en wat er nodig is om de ombre brows te perfectioneren. Dit zorgt voor een nog betere leerervaring. Ook essentiële thema’s als hygiëne, voorbereiding en nazorg komen in deze cursus aan de orde.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over onze cursus ombre brows? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je verzekerd zijn van een plaats, schrijf je dan hier meteen in via ons online inschrijfformulier masterclass ombre brows!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie