Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Cursus Salon Hammam

20 februari 2017 | Massage & Therapieën
Cursus in de kijker: Cursus Salon Hammam

In deze koude maanden is de behoefte naar wat warmte groter dan ooit. In de vorm van een kop dampende thee bij een haardvuurtje of door oostelijke sferen dichterbij te brengen. Tijdens de cursus Salon hammam leer je hoe je jouw praktijk kunt omtoveren in een Arabische hammam. Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua de behandelingen die je uitvoert.

Traditionele hammam in westers jasje

Een hammam is de Arabische variant op een stoombad en al eeuwenlang een traditie in het Midden-Oosten. Een traditionele hammam focust zich op de reiniging van de huid. Na een ontspanning in een warme en een hete omgeving, baddert een bezoeker in koud water. Vervolgens krijgen ze een ontspannende massage en gaan vervolgens naar een koele ruimte om helemaal tot rust te komen. Tijdens de cursus Salon hammam leer je hoe je klanten eenzelfde ervaring kunt geven. Zonder dat je een koud bad voor ze moet klaar hebben staan! Je leert onder andere een dieptereiniging van de huid uit te voeren en de traditionele oosterse massage toe te passen.

De kracht van het scrubben

De eeuwenoude hammam traditie bewijst dat het scrubben van de huid niet zomaar een schoonheidsbehandeling is. Al in het Oude Egypte en de Arabische wereld zweerden mensen bij een regelmatige scrub van de huid. Niet alleen omdat het dode huidcellen verwijdert, maar ook omdat het de huid grondig reinigt en puistjes doet voorkomen. Tijdens de cursus Salon hammam wordt hier dan ook uitvoerig bij stilgestaan. Welke soort scrub moet je bij welke huidtype inzetten? Welke contra-indicaties zijn er voor een scrub-behandeling? En waarom kun je (bijna) altijd het beste voor een milde scrub kiezen? Deze en nog veel meer vragen worden tijdens de intensieve cursusdag behandeld.

Traditionele producten

Naast het uitvoeren van de scrub-behandelingen en het neerzetten van de juiste sfeer, leer je tijdens de cursus Salon Hammam alles over de producten die onlosmakelijk zijn verbonden met de hammam. Zoals de ghassoul klei, een donkere klei die alleen in het Marrokkaanse Atlasgebergte voorkomt. De klei is uniek vanwege het krachtige absorptievermogen en het hoge ijzer- en kaliumgehalte. Ghassoul wordt al eeuwenlang gebruikt in hammam als natuurlijk reinigingsproduct voor huid èn haar. Het insmeren van de huid en het haar met deze klei is een standaard onderdeel van een hammambezoek. Tijdens de cursusdag mag het dan ook uiteraard niet ontbreken!

Hammam massage

Na het reinigingsritueel is het in een traditionele hammam tijd voor de massage. Tijdens de cursusdag zullen we op elkaar de ontspannende massagetechnieken gelijk in de praktijk brengen. Hiermee is de cursus Salon Hammam een veelzijdige en gevarieerde cursus. Want of je nu verdieping zoekt in het geven van huidverzorgingsbehandelingen, massages of maskers, de cursus biedt het allemaal! De cursus is praktijkgericht maar er wordt tegelijkertijd stilgestaan bij de achtergrond en geschiedenis van hammam. Dit maakt de cursus, zoals een van de cursisten het verwoordt 'een kleine verborgen parel tussen de rest van de opleidingen' (M. Leys, 26-10-2016). Benieuwd geworden? Schrijf je meteen in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie