• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Kruidenstempel massageLeer om massages te geven met heilzame kruidenstempels

Cursus Kruidenstempel massage
Voordelen
vanaf
€ 129
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je graag leren werken met heilzame kruiden in je massages? En wil je graag optimaal gebruik leren maken van wat moeder aarde ons te bieden heeft? Dan is de cursus kruidenstempel massage van Wellness Academie vast iets voor jou. We leren je hoe je met warme bundeltjes kruiden ontspannende massage kunt geven!

Cursus kruidenstempel massage: trigger de zintuigen

De wortels van de kruidenstempel massage liggen in de oude oosterse wereld, maar dit ritueel heeft nu ook zijn weg gevonden naar de westerse wereld van vandaag. Hier heeft de kruidenstempel massage zich verder ontwikkeld en is intussen meer afgestemd op de behoeften van de westerse mens. De combinatie van warmte, massage en kruiden triggert de zintuigen en maakt van een kruidenstempel massage een intense ervaring die naast ontspanning nog veel meer positieve effecten op de gezondheid heeft. Neem hier ook een kijkje bij onze cursus ontspanningsmassage of de cursus aromatherapie

Ontdek tijdens de cursus kruidenstempel massage de kracht van kruiden!

Ontdek de positieve gezondheidseffecten

Afhankelijk van de behoeften of klachten van de ontvanger kun je voor een kruidenstempel massage diverse soorten kruiden gebruiken met elk hun eigen werking. De kruiden kunnen o.a. een huidherstellende, reinigende en verzorgende werking hebben. Ook zijn er kruiden die gebruikt worden bij problemen aan de luchtwegen of die specifiek bedoeld zijn om te ontspannen. Je leert alles over de samenstelling van kruidenstempels. De massagetechnieken en de warmte zorgen op hun beurt voor het stimuleren van de bloedcirculatie en de stofwisseling; afvalstoffen worden effectiever afgevoerd en voedingsstoffen worden beter aangevoerd. Wil je nog veel meer leren? Dan zal onze cursus hot stone massage je vast ook aanspreken!

Praktische cursus kruidenstempel massage

Behalve dat je kennismaakt met de herkomst van kruidenstempel massages en meer te weten komt over de helende werking van diverse soorten kruiden, ga je in deze cursus kruidenstempel massage vooral veel zelf aan de slag. Je leert hoe je kruidenstempels opwarmt en je oefent de massagetechnieken. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een volledige kruidenstempel massage te geven, afgestemd op de behoeften van de ontvanger. De cursus wordt gegeven in kleine groepen door een ervaren en toegewijde vakdocent. Je ontvangt bovendien na afloop een gratis set kruidenstempels en een certificaat! 

Wil je een volleerde massagetherapeut worden? Mis dan niet onze complete opleiding massagetherapeut en behaal je diploma!

Indeling

Weekendreeks - 1 dag van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis
 • Werking van de kruiden
 • Samenstelling kruidenstempels
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren volledige kruidenstempel massage

189 euro (+ 15 euro verbruikskosten)
(Online opleiding: € 129)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om waar en wanneer je wilt een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben je klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen
 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren
Ingebrepen
 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat
Inschrijven
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zondagreeks

Datum: zondag 22 oktober 2023
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 18 november 2023
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 25 mei 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Caroline HoekendijkDocent in Amsterdam en Rotterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

8,9

Genoten van deze les, top docenten en medecursisten waren ook zeer aangenaam om mee samen te werken, bedankt voor wat je ons hebt bijgeleerd

SalmaRotterdam
10,0

De cursus werd op een leuke, persoonlijke wijze aangeboden met aandacht voor iedereen! Ik heb genoten!

KarinRotterdam
9,4

Super leuke cursus en hele aangename lesgeefster

DeborahHasselt
10,0

Jolie is een super bekwame docent die met hart en ziel haar kennis overdraagt aan haar studenten.Een echte aanrader.

TanjaHasselt
8,8

Cursus Kruidenstempelmassage was verrassend. Ik had niet verwacht dat het zo intens zou zijn en dat je constant het gevoel zou hebben toch door (warme) handen gemasseerd te worden.

GeertHasselt
9,0

Zeer ontspannen cursus en een gezellige sfeer met een zeer gemotiveerde docent.Zeker een aanrader.

HenriHasselt
8,5

Ik heb al meerdere cursussen bij jullie gevolgd en altijd zeer goed en naar tevredenheid de cursussen gevolgd. Daarom heb ik bij jullie weer een cursus gevolgd.

JeffreyHasselt
9,7

Het is een super gave cursus om te volgen! Een echte aanrader!!

SilvanaHasselt
9,1

Leerrijk, aangenaam en een hele aardige docente.

IsabelleHasselt
8,8

Superleuke cursus en een zeer gedreven docente. Heb veel geleerd deze dag.

MartineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie