• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

De beste tips voor een Brazilian wax

3 juli 2020 | Schoonheidszorg
De beste tips voor een Brazilian wax

Het is weer de tijd van het jaar dat de bikini uit de kast kan. Dan wil je er natuurlijk wel zo goed mogelijk uitzien. Niet iedereen voelt zich meteen gemakkelijk en vol zelfvertrouwen in een bikini. Een manier om je meteen meer op je gemak te voelen, is als die ongewenste haartjes down under vrijwel volledig zijn verwijderd. Als schoonheidsspecialiste kun jij je klanten daarmee helpen, door professionele Brazilian wax behandelingen aan te bieden. We geven je hier de beste tips voor een Brazilian wax.

1. Brazilian wax; stel je klant gerust met info vooraf

Een Brazilian wax behandeling is zeker geen pretje. Dat weet iedereen. Ben je ervan bewust, dat je klant erg zenuwachtig kan zijn voor de behandeling. Sommige klanten zijn bang voor de pijn en ook het feit dat men zich volledig bloot moet geven kan mensen nerveus maken. Wanneer je klant gespannen is, zal de behandeling extra pijnlijk zijn. Het is dus van groot belang dat jij als professional je klant geruststelt. Dat doe je op de eerste plaats door vooraf duidelijke informatie te geven over hoe de klant zich dient voor te bereiden en hoe de behandeling verloopt. Sta open voor vragen en zet alles op alles om de klant zich bij aankomst meteen op haar gemak te laten voelen.

2. Belangrijk advies: bikinilijn vooraf niet bijwerken

Een van de beste tips voor een Brazilian wax is om de bikinilijn vanaf ongeveer twee weken voor de behandeling niet meer bij te werken. Laat dit vooraf duidelijk aan je klant weten. Overhandig bijvoorbeeld aan iedere nieuwe klant voor een Brazilian wax een folder met belangrijke tips of stuur een e-mail met de betreffende informatie. Sommige klanten hebben de neiging om uit schaamte hun haartjes daar beneden, maar alvast wat in te korten. Dit zorgt er echter voor dat de wax minder goed pakt en de behandeling pijnlijker en minder effectief zal zijn. De haartjes dienen minimaal 1,5 cm te zijn.

3. Leg uit wat de hygiëneregels zijn in je salon

Als er iets prettig is voor je klanten, dan is het wel dat ze precies weten wat ervan hen verwacht wordt op de dag van de afspraak. Zeker voor een behandeling als een Brazilian wax is hygiëne extra belangrijk. Benadruk bij het maken van de afspraak dat de klant vlak voor de behandeling een douche of bad dient te nemen. Niet alleen is dit essentieel vanwege de hygiëne, het warme water zorgt er ook voor dat de poriën in de huid zich verwijden. Dit maakt het verwijderen van de haartjes vlak daarna minder pijnlijk. Daarnaast kan ook een milde scrub vooraf ertoe bijdragen, dat de haartjes gemakkelijker verwijderd worden.

4. Train jezelf in het afleiden van je klanten

In onze cursus Brazilian wax leer je om de wax technieken correct uit te voeren en om de pijn zo veel mogelijk te reduceren. Daarnaast is het ook goed om jezelf te trainen in het afleiden van je klanten. Je kunt wel tegen je klanten zeggen dat ze zich zo veel mogelijk moeten ontspannen, maar daarmee bereik je meestal niet het beoogde doel. Je kunt veel beter tips geven door je klanten te vertellen dat ze op hun ademhaling moeten letten, om te voorkomen dat ze verkrampen. Ook helpt small talk goed om de gedachten af te leiden. Laat je klanten aan fijne dingen denken; hun volgende vakantie, een leuk uitstapje met vriendinnen, etc. Doe dit op de cruciale momenten tijdens de behandeling. Dat maakt een groot verschil!

5. Goede nazorg tips en advies

Je wilt natuurlijk graag dat je klant terug blijft komen. Zorg daarom voor een persoonlijke behandeling en een uitgebreide service. Geef goede nazorg tips voor thuis mee. Raad je klanten aan losse kleding mee te nemen om wrijving over de gevoelige huid na de waxbeurt te voorkomen. Geef ook adviezen mee, zoals beter niet sporten of in de sauna vlak na de behandeling. Vergeet niet om te benadrukken dat een Brazilian wax de eerste keer het pijnlijkst is. De haartjes die straks terug groeien zullen zachter en minder stug zijn. Deze zijn dan ook gemakkelijker te verwijderen. Door regelmatig een Brazilian wax te ondergaan, zonder tussendoor te scheren, zal je klant steeds minder pijn ervaren tijdens de behandeling.

6. Volg onze cursus Brazilian wax!

Wil je verzekerd zijn van tevreden klanten, dan is een goede cursus Brazilian wax onmisbaar. In onze cursus leer je alles wat je moet weten over het geven van correcte en hygiënische waxbehandelingen. Je leert hoe je de beste resultaten behaalt en de pijn zo veel mogelijk reduceert. Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor onze Cursus Brazilian Wax. Wil je nog veel meer waxbehandelingen leren? Dan is onze Opleiding Wax Expert ook vast iets voor jou!

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie