• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De grootste beauty blunders tijdens de feestdagen

19 december 2019 | Schoonheidszorg
De grootste beauty blunders tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen wil je er op en top uitzien. Met al die goede bedoelingen om stralend voor de dag te komen, wil nog weleens wat misgaan. Dat geldt zeker als je denkt dat je sommige professionele beauty behandelingen wel even zelf thuis kunt doen. Een prachtig nageldesign, een mooi bruin kleurtje en een glamour make-up look; hoe moeilijk kan dat zijn? In de YouTube-filmpjes ziet het er allemaal zo eenvoudig uit! We behoeden je hier graag voor de grootste beauty blunders tijdens de feestdagen!

1. Spray tanning doe ik thuis wel even!

Heb je enthousiaste verhalen gehoord over spraytanning en wil je dit ook? Dankzij de spray wordt het kleurtje gelijkmatig aangebracht. Ideaal voor als je naar het strand gaat, maar dat niet alleen! Zie je in de winter erg bleekjes en krijg je vaak de vraag of je ziek of moe bent? Geef je huid dan een oppepper met spray tanning. Doe dit echter niet zelf! Voor je het weet loop je rond met vlekken en een kleur die niet bij je past. Zo wil je niet aanschuiven aan het kerstdiner! Laat spray tanning uitvoeren door een expert, zodat je een mooie tint krijgt, die niet te opvallend is, maar je huid wel een mooie glow geeft. Tip: zorg dat het haarnetje tijdens de behandeling perfect op je haarlijn staat en niet op je voorhoofd, anders loop je straks met een voorhoofd in twee kleuren rond! Leer deze behandeling uitvoeren als een pro in onze Cursus Spray Tanning.

2. Strakke nail art is een kunst

Mooie gelnagels zijn ontzettend populair. Online kun je veel inspiratie vinden voor gelnagels en nail art voor de kerst. Je ontdekt prachtige, creatieve en speelse voorbeelden. ‘Dat kan ik ook!’ denk je misschien. Kleine tekeningetjes maken met nagellak of gel op nagels blijkt uiteindelijk toch een hele kunst te zijn. Het vraagt om veel oefening, een strakke hand en slimme trucjes. Zelfs eenvoudige candy stripes nails blijken nog niet zo eenvoudig te verwezenlijken, zoals je hieronder kunt zien. Breng liever een eenvoudig nagellakje aan en volg voor komend jaar een Cursus Nagelstyling Gelnagels Basis. Voor je het weet ben je alle basistechnieken meester en tover je de mooiste gelnagels tevoorschijn! Beauty blunders tijdens de feestdagen, daar hoef je dan niet bang meer voor te zijn.

Candy stripe nails die niet zo goed gelukt zijn.

3. Nepwimpers die loskomen!

Een echt ‘must’ voor een stralende beauty look tijdens de feestdagen, zijn lange en volumineuze wimpers. Zeker bij een prachtige oogmake-up look als smokey eyes staan nepwimpers fantastisch. Nepwimpers die tijdens het kerstdiner in de soep vallen behoren echter tot de grootste beauty blunders tijdens de feestdagen. Er is een uitstekend alternatief, namelijk wimperextensions via de wimper-voor-wimpermethode. Zorg dat je voor de feestdagen een afspraak maakt bij een gecertificeerde wimperstyliste, die op elk natuurlijk wimperhaartje een extension aanbrengt met speciale wimperlijm. Valse wimpers die er in één strook vanaf vallen of loslaten? Dat is hiermee verleden tijd. Zie hier onze Cursus Wimperextensions.

4. Waarom zit mijn make-up niet mooi?

Je bent druk in de weer geweest met de voorbereidingen voor de feestdagen. Nieuwe jurk, mooie nagellak en natuurlijk te gekke nieuwe make-up producten. Dat kan niets anders dan een succes worden! Totdat je erachter komt dat alleen mooie make-up producten niet voldoende zijn. Je hebt je huid door alle drukte verwaarloosd en dode huidcellen, droge plekjes en schilfertjes staan een mooie make-up look in de weg. Volgende keer toch maar eerst investeren in wat echt belangrijk is; een gezonde en mooie huid! Als je huid straalt van gezondheid, dient de make-up alleen als afwerking om je mooie kanten nog sterker te benadrukken. Verwen je huid met een gelaatsbehandeling van een professionele schoonheidsspecialiste of word zelf een expert in huidverzorging door onze Opleiding Skin Expert te volgen!

5. Te donkere brows door verkeerde planning!

Dit jaar ga je het goed aanpakken! Je bent ook aangestoken door het virus van prachtige wenkbrauwen. Omdat je zelf niet zo’n opvallende wenkbrauwen hebt, stap je naar een professional! Je hebt besloten dat microblading een goede keuze is. Tijdens deze behandeling worden er met een handmatige pen pigmentjes in de huid aangebracht. Via een krassende techniek worden de natuurlijke wenkbrauwhaartjes perfect nagebootst. Deze semi-permanente make-up blijft tussen de 1 tot 3 jaar mooi zitten. Dat klinkt te gek, dus vlak voor kerst boek je een behandeling. Tot je grote schrik zien je wenkbrauwen er de dag erna vrijwel pikzwart uit! Daar kan je niet mee voor de dag komen! Wees gerust, dit trekt tot twee weken na de behandeling mooi bij. Zorg dus dat je goed plant en microblading ruim op tijd laat uitvoeren! Een professionele schoonheidsspecialiste zal je bovendien altijd goed hierover inlichten. Bekijk hier ook onze Cursus Microblading.

Na microblading zijn je wenkbrauwen heel donker, dit trekt in de dagen erna bij.

EXTRA TIP: na het volgen van onze Opleiding Uiterlijke Verzorging zijn beauty blunders voorgoed verleden tijd. Met deze opleiding leg je een stevig fundament, waarop je een succesvolle carrière als schoonheidsspecialiste kunt bouwen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie