* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De rol van babymassage in de dagelijkse routine

6 oktober 2023 | Massage & Therapieën
De rol van babymassage in de dagelijkse routine

Babymassage is meer dan alleen een kalmerende activiteit voor jou en je baby. Het is een intieme en liefdevolle gewoonte, die de band tussen ouder en kind versterkt. Daarbij biedt het tal van voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je kleintje. Als je je afvraagt hoe je babymassage in de dagelijkse routine van je baby kunt opnemen, dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. We laten je in onze cursus babymassage kennismaken met hoe je deze massage kunt integreren in de dagelijkse activiteiten met je baby.

Waarom babymassage?

Voordat we je meer vertellen over de praktische vaardigheden, die komen kijken bij de babymassage in de dagelijkse routine, is het belangrijk om te begrijpen waarom babymassage zo waardevol is. Deze massage voor de allerkleinsten biedt namelijk tal van voordelen:

Stimulatie van de zintuigen

Babymassage helpt je baby om zijn of haar zintuigen te ontwikkelen. Het geeft je baby de kans om de wereld om zich heen te verkennen via aanraking.

Verlichting van ongemak

Babymassage kan helpen bij het verlichten van ongemakken, zoals buikkrampjes en constipatie. Daarbij kan het eveneens de slaapkwaliteit van je baby verbeteren.

Bevordering van de gehechtheid

Babymassage versterkt de emotionele band tussen jou en je baby. De liefdevolle aanrakingen en het oogcontact tijdens de massage dragen bij aan een veilige gehechtheidsrelatie.

Ontspanning

Zowel jij als je baby zullen profiteren van de ontspannende effecten van babymassage. Het kan stress verminderen en een gevoel van welzijn bevorderen.

Hoe babymassage in de dagelijkse routine inpassen?

We geven je hier enkele tips voor hoe je babymassage in de dagelijkse routine kunt toepassen:

Kies het juiste moment

Babymassage kun je op elk moment van de dag geven, als je baby ervoor openstaat. Veel ouders merken in het dagelijkse leven dat deze massage vooral prettig is om te geven na het baden en voor het slapengaan. Let op: maak er geen verplichting van. Geeft je baby aan dat hij/zij er geen zin in heeft, respecteer dit dan.

Creëer een ontspannen sfeer

De babymassage komt alleen maar goed tot zijn recht in een rustige en comfortabele omgeving. Dim het licht, zorg voor een aangename temperatuur in de ruimte en ook zachte, rustige muziek kan helpen.

Volg een routine

Houd de volgorde van de massage steeds consistent door een specifieke volgorde aan te houden. De baby went aan deze routine en weet als het ware wat er gaat komen. Dit geeft een vertrouwd en veilig gevoel.

Communiceer met je baby

Praat tijdens de massage zacht en rustig met je baby, maak oogcontact of zing zachte liedjes. Dit versterkt de band en zorgt voor een liefdevolle ervaring.

Ontdek de babymassage cursus van Wellnesse Academie

In onze babymassage cursus leer je alles over de voorbereiding, benodigdheden, geschikte olie en technieken van babymassage. Je leert in deze cursus specifiek de Shantala babymassage uitvoeren. Binnen deze werkwijze is vooral ook het ritme van de massage essentieel. Voer de massage in een traag, maar gestaag ritme uit. Het is belangrijk dat bij elke massagebeweging het ritme en de mate van druk hetzelfde zijn. Er is daarbij veel aandacht voor babymassage in de dagelijkse routine inpassen. Een van de belangrijkste regels voor deze massage is dat je je volledig dient te concentreren op waar je mee bezig bent; het is de bedoeling dat je de wereld om jullie heen even vergeet! Neem hier een kijkje bij onze babymassage cursus voor meer informatie!

Wil je verder studeren binnen Wellness Academie?

Naast de Shantala babymassage cursus biedt Wellness Academie ook aanverwante massagecursussen aan, gericht op baby’s, peuters en kinderen.

Een van die cursussen is de cursus reflexlogie voor baby’s en peuters. Hierbij is er aandacht voor het uitoefenen van druk op specifieke punten op handjes en voetjes om het welzijn te bevorderen. Je kunt hier ook heel specifieke klachten mee behandelen, zoals ongemak verzachten bij tandjes die doorkomen, de spijsvertering bevorderen, onrust kalmeren en verkoudheidsklachten verminderen.

Een andere interessante behandelwijze leer je in onze cursus tui-na kindermassage. Deze massage is bovenal gericht op het in evenwicht brengen van de energiebalans. Hier vind je meer informatie over de cursus kinder tui-na.

Meer weten?

Kortom, Wellness Academie biedt je interessante cursussen aan om je te helpen deze technieken te leren en om onder meer babymassage in de dagelijkse routine correct toe te passen. Op deze manier kun je nog meer genieten van het avontuur van het ouderschap. Daarbij leiden deze cursussen je ook op om andere ouders hierin te begeleiden. Voelt dit als jouw roeping en wil je hier graag meer over weten? Klop dan aan bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie