Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Detoxen na de feestdagen? Ontdek onze tips!

2 januari 2024 | Massage & Therapieën
Detoxen na de feestdagen? Ontdek onze tips!

Het nieuwe jaar is begonnen en dat gaat gepaard met goede voornemens, waaronder de wens om gezonder te leven en bij voorkeur om snel van die extra kerstkilootjes af te komen. Wil je ook graag detoxen na de feestdagen en ben je benieuwd naar hoe je dit het beste aanpakt? Dan deelt Wellness Academie graag enkele handige tips. Lees snel verder!

Niet alleen gewichtsverlies, maar vooral ook welzijn!

Detoxen na de feestdagen wordt vaak geassocieerd met strenge diëten en vasten, gericht op het snel verliezen van kilo's. Deze benadering is echter niet voor iedereen geschikt. Bovendien benadrukken we graag dat detoxen niet alleen draait om gewichtsverlies, maar eerder om het herstellen van een gezonde routine. Gewichtsverlies kan dan een positief neveneffect zijn. Kortom, zie het detoxen na de feestdagen als een manier om terug te keren naar een gezond eetpatroon, meer te bewegen en ruimte te creëren voor diepe ontspanning. Deze combinatie helpt je om weer snel in evenwicht te komen en letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel te zitten!

De basisregels voor detoxen na de feestdagen

We kennen allemaal wel de basisregels voor een gezonde levensstijl, maar het kan geen kwaad om deze “regels” aan het begin van het nieuwe jaar nog eens te herhalen:

Regel 1: veel water drinken

Bij detoxen na de feestdagen hoort op de eerste plaats veel water drinken. Dit helpt bij het versnellen van de afvoer van afvalstoffen. Je kunt water ook afwisselen met kruidenthee. Daarmee voorkom je dat je naar koffie of frisdranken grijpt. Laat dat voorlopig even staan. Voorbeelden van kruidenthee die helpen bij het detoxen zijn: brandnetel, salie, lindebloesem, kamille en goudsbloem.

Regel 2: vezels en essentiële voedingsstoffen

Detoxen staat dus niet per se gelijk aan streng vasten. Vervang in plaats daarvan de feestmaaltijden door evenwichtige maaltijden met vezelrijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen. Enkele voorbeelden zijn: broccoli, venkel, bladgroenten, chiazaad, lijnzaad, quinoa, volkorenproducten, appels, peren en bessen. Wil je alles leren over gezonde voeding? Dan is onze cursus orthomoleculaire voeding een aanrader!

Regel 3: stop met roken en minder alcohol

Wat vooral van belang is voor een effectieve detox na de feestdagen, is het vermijden van schadelijke gewoonten. Twee essentiële stappen zijn het stoppen met roken en het verminderen van je alcoholgebruik (indien van toepassing). Stel bovenal realistische doelen. Wees gedisciplineerd, maar realiseer je dat sporadisch een glaasje drinken tijdens speciale gelegenheden acceptabel kan zijn.

Regel 4: kom in beweging

Na urenlang tafelen en zittend tijd doorbrengen met familie en vrienden hoort bij detoxen na de feestdagen ook meer bewegen. Dit is cruciaal om het detox-proces te ondersteunen en om de darmwerking te stimuleren. Kies voor een sport of activiteit die je leuk vindt: wandelen, fietsen, zwemmen, etc. Bij voorkeur doe je dit samen met een vriend/vriendin om elkaar te motiveren. Zoek naar een routine die voor jou werkt, zodat je dit ook op de lange termijn volhoudt.

Tip: hang een lijstje op de koelkast met deze eenvoudige detox tips, zodat je er elke dag aan herinnerd wordt. Dat biedt een goede stimulans!

Ondersteun het detoxen met massages!

Veel mensen denken bij detoxen na de feestdagen dat het gaat om het nemen van vervelende maatregelen, die lastig zijn vol te houden. Integendeel, wanneer je het goed aanpakt, zal je hier juist van genieten. Zo is het bijvoorbeeld een uitstekend idee om detoxen te combineren met massages. Een van de massages die hiervoor ideaal is, is de manuele lymfedrainage.

De zachte massagetechnieken van de manuele lymfedrainage bevorderen de afvoer van toxines en vocht, waardoor het lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. De verbeterde lymfecirculatie draagt bij aan een versterkte weerstand en het algeheel welzijn. We leren je er graag alles over in onze cursus manuele lymfedrainage. Een aanrader! Andere massages die ook zuiverend werken en het detoxen ondersteunen leer je in onze cursus cupping en de cursus sveltessa afslankingsmassage.

Extra tip: de Chi Nei Tsang massage (buikmassage)

Heb je al ooit van deze massage gehoord? Dit is een Chinese buikmassage die in onze contreien nog niet zo bekend is. Het is echter een geweldige massage voor het ontgiften van het lichaam. Het doel van deze behandeling afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde is om de vitale organen en ingewanden gezond te houden. De behandeling richt zich uitsluitend op de buik en de navel. Het helpt om geblokkeerde energie in de buik op te lossen en werkt daardoor ook sterk in op de emoties. Ideaal om het nieuwe jaar in evenwicht te beginnen. Wil je ook graag deze bijzondere behandeling leren? Schrijf je dan in voor onze cursus chi nei tsang buikmassage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)
Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)
 • 2 dagen
 • € 345
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie