Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4x make-up trends voor het najaar 2018!

28 september 2018 | Visagie
4x make-up trends voor het najaar 2018!

De herfst is aangebroken! Een nieuw seizoen, betekent ook weer een nieuwe blik op make-up! Met welke make-up looks ga jij de herfst door? Wat zijn de trends voor dit najaar? Welke kleuren zijn helemaal ‘in’? We hebben een kijkje genomen bij de pioniers binnen de visagiewereld en hebben enkele opvallende trends ontdekt. We zetten hier de belangrijkste make-up trends voor het najaar 2018 voor je op een rij. Durf jij ze aan?!

1. Grafische kunstwerkjes

Tijdens de fashion shows voor de herfst- en wintercollecties van 2018 zagen we bij de modellen vaak make-up die doet denken aan grafische kunstwerkjes met harde lijnen en opvallende kleuren. Heb je altijd geleerd dat je make-up mooi moet blenden en kleuren in elkaar moet laten overlopen? Dit najaar mag je deze make-up regels vergeten en bijvoorbeeld één opvallende kleur gebruiken om de ogen te benadrukken. Kies voor deze make-up looks bijvoorbeeld voor een gel eyeliner of een sterk gepigmenteerde cake eyeliner. Binnen deze najaar trend zijn vooral kleuren als fel geel, kobaltblauw, groen en oranje erg populair. We zagen deze trend onder meer bij de fashion show van Christian Wijnants. Inge Grognard verzorgde de make-up. Bekijk hier onderstaande video:

https://youtu.be/boHpGZRYs5E

 

2. Alle regels over boord met omlijnde ogen

Of wat dacht je van deze look die we op de catwalks spotten? We zagen tijdens de Fall/Winter Fashion Show van Sies Marjan modellen op de catwalk met make-up looks waarbij de ogen volledig omringd werden met make-up. Er werden voor deze look steeds twee opvallende kleuren gebruikt die pal naast elkaar werden aangebracht. Deze looks zijn van de hand van de make-up artist Thomas De Kluyver. Hij slaat met deze make-up looks alle klassieke visagie-regeltjes in de wind. Wat vind jij van deze look? Het devies is zo veel mogelijk vrijheid in het creëren van de meest originele looks. De looks mogen alles, behalve alledaags zijn!

3. Holografische glitter make-up

Een van de make-up trends die dit najaar hoogtij viert, is het gebruik van veel glitter make-up en glanzende make-up producten. Je mag dit najaar echt stralen! Denk onder meer aan mooie glitter oogschaduw of glanzende oogschaduw en natuurlijk mag je het gebruik van veel highlighter niet vergeten. Maar dat niet alleen, je complete make-up look mag een glanzende en zelfs een olieachtige indruk geven. Wil je nog wat verdergaan, verwerk dan holografische glitters in je make-up look. Make-up artist Val Garland ging ‘all the way’ voor de fashion show van het Italiaanse modehuis Giambattista Valli. Hij bedekte het volledige gezicht van de modellen met holografische glitter!

4. Make-up trends voor het najaar 2018: burned orange

Bruintinten en oranjetinten zijn natuurlijk echte herfstkleuren. Denk aan de mooie verkleurde herfstbladeren. Dit zijn dan ook kleuren die we vaak in de herfstcollecties terugzien, maar ook in de make-up. Zijn de bovenstaande nieuwe herfst make-up looks niet jouw ding? En houd je meer van natuurlijke looks? Experimenteer dan eens met burned orange tinten voor je oogmake-up, eventueel in combinatie met een zwarte eyeliner. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Basis, zodat je gemakkelijk zelf deze mooie make-up looks kunt creëren als een professional. Wil je er een wat meer glamoureuze look van maken? Breng dan ook wimperextensions aan. Dit leer je in onze Cursus Wimperextensions

5. Zit er ook een make-artist in jou verscholen?

Je ontdekt het door onze volwaardige Opleiding Make-up Artist te volgen in Amsterdam of Hasselt! Hier leer je alle professionele make-up technieken en hairstyling technieken om de mooiste beauty looks te creëren. Houd je van make-up en beauty en ben je creatief ingesteld? Aarzel dan niet langer en schrijf je in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie