Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een virtuele tour door je nagelsalon

15 januari 2014
Een virtuele tour door je nagelsalon

Je hebt een prachtige nagelsalon geopend, je hebt met veel succes een opleiding tot nagelstyliste afgerond, je werkt met de beste materialen en je zit boordevol leuke ideeën voor mooie nagelstyling concepten. Maar toch weten je klanten je nog niet te vinden. Veel startende nagelstylisten hebben te kampen met dit probleem. Misschien dat we je hier op weg kunnen helpen. Want hoe staat het er bijvoorbeeld voor met de marketing voor je nagelsalon?

Met alleen een website kom je er niet

Bijna alle ondernemers hebben een eigen website voor hun bedrijf. Dat geldt ook voor veel nagelsalons. Maar met alleen een website kom je er niet. Heb je al eens onderzocht hoe goed jouw website in zoekmachines als Google wordt gevonden? Zijn de teksten wel goed geoptimaliseerd voor internetzoekmachines? Bied je voldoende informatie? Richt je je op de juiste doelgroep? Ben je op een doeltreffende manier actief op sociale media netwerken? Vergeet ook niet de juiste contactgegevens en je adres te vermelden! Kortom, allemaal zaken die belangrijk zijn om jouw potentiële klanten over te halen om bij jouw nagelsalon binnen te stappen. In onze Opleiding Allround Nagelstyliste komt naast vakkennis ook de omgang met klanten aan bod.

Aandacht voor lokale marketing

Als nagelstyliste wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk mensen uit de regio naar je nagelsalon trekken om zo een duurzame klantenkring op te bouwen. Het feit is dat mensen wanneer ze naar een lokaal bedrijf zoeken dit vaak via internet doen. We zien dat er op het gebied van online marketing daarom steeds meer aandacht is voor online lokale marketing. Er bestaan allerlei marketing instrumenten die je hiervoor kunt inzetten, zoals zoekmachine optimalisatie gericht op een specifieke plaats, online adverteren met locatie en location based social networking. Maar er is ook nog een ander instrument dat we hier graag willen toelichten.

Voordelen van een virtuele tour

Waarom geef je via je website je potentiële klanten niet alvast een uitgebreide blik in je nagelsalon? Dat kan door middel van een virtuele tour. Door een virtuele tour door je nagelsalon aan te bieden op je website kun je inspelen op een bekend psychologisch fenomeen dat het ‘mere-exposure effect’ wordt genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat mensen een voorkeur ontwikkelen voor iets dat ze al kennen. Wanneer potentiële klanten op deze manier jouw nagelsalon bezoeken, hebben ze het gevoel dat ze er al eens zijn geweest. Dat schept vertrouwen en zorgt ervoor dat ze ook in de fysieke wereld sneller bij jou over de drempel zullen stappen.

360º Bedrijfsfoto’s

Het maken van een virtuele tour van je nagelsalon kun je realiseren door middel van 360º fotografie, via Google Bedrijfsfoto’s. Je hebt vast weleens een voorbeeld hiervan gezien; denk aan de Street View functie in Google Maps. Met dezelfde techniek kun je mensen via internet een kijkje bij jou binnen geven. Je kunt gemakkelijk de unieke kenmerken van je nagelsalon in beeld brengen. Behalve dat de foto’s op jouw website en sociale media netwerken te zien zijn, zullen ze ook gemakkelijk gevonden worden in Google Zoeken, Google Maps en Google+ Lokaal. Een eigen nagelsalon iets voor jou? Je carrière begint met een Nagelstyling Cursus van de Wellness Academie!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie