Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

FAQ’s over zonnebrandcrème en make-up

27 juni 2016
FAQ’s over zonnebrandcrème en make-up

Het is dan nog maar lente met wisselvallig weer en een zonnetje dat zich vaak achter de regenwolken verschuilt, toch is een goede zonnebrandcrème ook nu belangrijk. Ook wanneer het bewolkt is, kunnen schadelijke uv-stralen van de zon je huid beschadigen. Veel mensen vragen zich af, en zeker met het oog op de zomer, of make-up en zonnebrandcrème samengaan en waar je op moet letten? Daarom beantwoorden we hier veelgestelde vragen over zonnebrandcrème en make-up!

Wanneer moet ik me tegen de zon beschermen?

Praktisch altijd! Of je moet de hele dag binnen blijven, maar dat is ook niet gezond. Het enige moment waarop je in je make-up routine geen rekening hoeft te houden met zonbescherming is bij avondmake-up. Maar dan wel na zonsondergang de deur uit en voor zonsopgang weer thuis :). Zonnebrandcrème is het hele jaar door belangrijk om je huid te beschermen tegen huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Toch vinden veel dames dit lastig, want hoe moet dat nu samen met je hydraterende dagcrème en foundation? Een van de beste oplossingen is een foundation met beschermingsfactor. Maar dit roept weer een nieuwe vraag op.

Biedt foundation met SPF genoeg bescherming?

Het is een beetje opletten geblazen met foundation met een SPF. Veel foundations hebben maar een lage beschermingsfactor, bijvoorbeeld een SPF 12. Zorg liever voor een SPF 30. Er is nog een ander belangrijk aandachtspunt, want deze factor werkt alleen optimaal als je een flinke laag foundation gebruikt. Wil je een lichte dekking, dan zal de SPF in de lente en zomer je huid niet volledig beschermen. In de winter is het meestal wel voldoende. Kortom; gebruik een foundation met SPF in de lente en zomer niet als alternatief voor zonnebrandcrème!

Kun je foundation met zonnebrandcrème mengen?

Het is beter om deze twee producten niet te mengen, maar in aparte laagjes aan te brengen. Wanneer je een zonnebrandcrème mengt met foundation zal de SPF in het mengsel lager worden, waardoor je dus minder goed wordt beschermd tegen de zon. Ook kan het dat door het mengen van deze producten de werkzaamheid van chemische filters, zoals avobenzone, oxybenzone en homosalate, wordt aangetast. Je weet dan niet zeker of je wel goed beschermd bent tegen de schadelijke stralen van de zon.

Eerst zonnebrandcrème en dan make-up of andersom?

Begint altijd met het aanbrengen van je dagelijkse hydraterende dagcrème. Zou je eerst de zonnebrandcrème aanbrengen, dan zullen de ingrediënten in de crème minder goed werken. Kies wel een dagcrème op waterbasis. Wanneer je een te vette crème aanbrengt, zal de zonnebrandcrème niet goed inwerken op de huid. Daarna laat je de zonnebrandcrème circa 15 minuten inwerken, voordat je aan de slag gaat met het aanbrengen van je make-up. Wil je een echte make-up expert worden, leer dan professionele make-up technieken in onze Visagie Cursussen!

Kan ik later opnieuw zonnebrandcrème over mijn make-up aanbrengen?

Wanneer je lang in de brandende zon verblijft moet je regelmatig opnieuw zonnebrandcrème aanbrengen. Met make-up is dat wat moeilijker. Het is daarom aan te raden om zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken en in ieder geval te kiezen voor een hele goede zonnebrandcrème met een goede filter, bijvoorbeeld tinosorb. Dit is een stabiele semi-fysische filter die lang bescherming geeft en die deels bovenop de huid blijft liggen als een soort schild. Je hebt nu vanwege je make-up niet het probleem dat de zonnebrandcrème niet goed genoeg in de huid trekt en daardoor te weinig bescherming geeft. Het nadeel van deze uv-filter is dat de crèmes waar deze filter inzit wat duurder zijn.

Meer weten over onze Schoonheidszorg Opleidingen?

Kortom; zonnebrandcrème en make-up kunnen best samengaan, maar er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Heb je een grote interesse in de combinatie schoonheidszorg en gezondheid? Dan is onze Opleiding Schoonheidsspecialiste op jouw lijf geschreven! Je kunt de opleiding schoonheidsspecialiste volgen op onze campussen in Hasselt, Gent, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven én Utrecht. Of bekijk hier ons volledig aanbod aan Schoonheidszorg Opleidingen in België en Nederland!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie