• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Ga kerststress te lijf met massage!

10 december 2016 | Massage & Therapieën
Ga kerststress te lijf met massage!

Stop! Laat je niet gek maken door wat je allemaal nog MOET doen voor de kerst. Niet door jezelf en niet door de hoge verwachtingen van anderen. Van het versieren van de kerstboom tot het uitkiezen en voorbereiden van het kerstmenu en van het maken van kerststukjes en kerstkransjes tot het schrijven van kerstkaarten; het lijkt wel of je to-do-list voor kerst elk jaar langer en uitgebreider wordt. Maar is dat wel allemaal nodig? Ga de kerststress te lijf met een massage! 

1. Zorg eerst goed voor jezelf!

Met kerst heb je misschien de neiging om iets extra’s te doen voor anderen. Dat is een mooie gedachte en past ook perfect binnen de kerstsfeer. Maar hoe kun je echt iets voor een ander betekenen als je zelf niet 100% lekker in je vel zit? Door al het gestress word je prikkelbaar, moe en ben je vatbaarder voor ziektes. Daar zitten de mensen in je omgeving niet op te wachten. Dus voordat je je extra gaat inzetten voor de ander, zul je eerst goed voor jezelf moeten zorgen. Voel je de stress opborrelen, roep jezelf tot een halt en boek een heerlijke ontspanningsmassage!

Zorg voor jezelf Zorg eerst goed voor jezelf!

2. Kerstfeest = Ontspanning

De meeste mensen associëren de mooie tijd rondom kerst helaas niet meer met plezier en ontspanning, maar veel eerder met stress en zorgen. Als jij met kerst gestrest rondloopt, straal je dit ook uit op anderen. Je zult begrijpen dat je hiermee niet de beste sfeer creëert voor een gezellig kerstfeest. Ga daarom bewust op zoek naar ontspanning en boek die ontspanningsmassage. In deze koude tijd is bijvoorbeeld een verwarmende hot stone massage een echte aanrader. Extra tip: durf ook om hulp te vragen bij de organisatie rond de feestdagen. Grote kans dat je na een intense massage als deze wat dingen vergeet of even wat minder alert bent! Dus delegeer op tijd!

Kerst is ontspanning Probeer te ontspannen

3. Geen tijd voor een massage

Dat is de beste reden om juist een massage te boeken. Wanneer je geen tijd denkt te hebben om een moment voor jezelf te nemen, dan is het hoogtijd om dat juist wel te doen. Tussen het kerstshoppen door binnenstappen bij je massagetherapeut kan wonderen doen. Je massagetherapeut zal binnen no-time dat opgejaagde gevoel bij je weg kunnen nemen. Ineens lijken al die ‘grote’ problemen, zoals het niet kunnen vinden van het perfecte kerstcadeau, veel minder belangrijk dan je dacht. Wanneer je de massagepraktijk verlaat, heb je weer een frisse kijk op alles en heb je meer energie om volop te kunnen genieten van deze bijzondere tijd van het jaar!

Geen tijd! Geen tijd!

4. Er gaat een lichtje branden

Nee, we hebben het niet over de lichtjes in de kerstboom, die je nog moet zetten, maar over het lichtje in je hoofd wanneer je een massage ondergaat. Doordat jouw massagetherapeut met een ontspannende massage in de stressvolle kersttijd erin slaagt om jouw tollende gedachten tot rust te brengen, zul je in deze rust juist sneller nieuwe inzichten opdoen. Doordat je je gedachten niet ‘vervuilt’ met allerlei onnodige zorgen, weet je ineens wel hoe je die lastige familiekwestie met kerst vol vertrouwen kunt aanpakken of wat het perfecte kerstcadeau is.

Het perfecte kerstcadeau Het perfecte kerstcadeau!

 

5. Help anderen om zich te ontspannen

Heb jij eenmaal het geheim voor een ontspannen en gezellige kerst ontdekt, deel dan dit geheim! Veel te veel mensen denken dat kerst gaat om veel geld uitgeven, het perfecte diner en cadeaus. De ware kerstgedachte is hierin vaak ver te zoeken. Geef daarom met kerst eens een ‘ervaring’ weg, bijvoorbeeld in de vorm van een massage cadeaubon van jouw favoriete massagetherapeut, in plaats van een luxe sieraad of parfum! Dat heerlijke gevoel van welzijn dat je na een ontspannende massage ervaart, is goud waard! Of volg een van onze Massage Opleidingen en leer hoe je zelf direct andere mensen kunt helpen met ontspannen!

Een gezellige kerst 'koop' je niet! Een gezellige kerst 'koop' je niet!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie