* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ga kerststress te lijf met massage!

15 december 2023 | Massage & Therapieën
Ga kerststress te lijf met massage!

Stop! Laat je niet gek maken door wat je allemaal nog MOET doen voor de kerst; niet door jezelf en niet door de hoge verwachtingen van anderen. Van het opzetten van de kerstboom tot het voorbereiden van het kerstmenu en van het maken van kerststukjes tot het schrijven van kerstkaarten; het lijkt wel of je to-do-list voor kerst elk jaar langer wordt! Maar is dat wel allemaal nodig? Nee! Hoe ga jij de kerststress te lijf? Ontdek hier de tips van Wellness Academie voor een ontspannen en zorgeloze kerst!

1. Kerststress? Zorg eerst goed voor jezelf!

Met kerst heb je misschien de neiging om iets extra’s te doen voor anderen. Dat is een mooie gedachte en past ook perfect binnen de kerstsfeer. Maar hoe kun je echt iets voor een ander betekenen als je zelf niet 100% lekker in je vel zit? Door al het gestress word je prikkelbaar, moe en ben je vatbaarder voor ziektes. Daar zitten de mensen in je omgeving niet op te wachten. Dus voordat je je extra gaat inzetten voor de ander, zul je eerst goed voor jezelf moeten zorgen. Voel je de stress opborrelen, roep jezelf tot een halt en boek een heerlijke ontspanningsmassage! Of wat dacht je ervan om komend jaar zelf een pionier te worden op het gebied van ontspanning en een gezonde levensstijl? Ontdek hier onze Massage Opleiding!

2. Kerst en ontspanning gaan prima samen

De meeste mensen associëren kerst helaas niet met ontspanning, maar eerder met kerststress vanwege oneindige to-do lijstjes. Vergeet niet dat als jij met kerst gestrest rondloopt, je dit ook op anderen uitstraalt. Je zult begrijpen dat je hiermee niet de beste sfeer creëert voor een gezellig en relaxed kerstfeest. Ga daarom bewust op zoek naar ontspanning en boek die ontspanningsmassage. In deze koude tijd is een verwarmende hot stone massage een echte aanrader. Neem daarom hier ook eens een kijkje bij onze cursus hot stone massage. De kans is groot dat je na een diep ontspannende massage inziet dat een groot deel van de taken op je to-do lijstje helemaal niet zo belangrijk zijn. Kortom, streep maar lekker weg en voer alleen die taken uit die echt belangrijk zijn!

Extra tip: durf ook om hulp te vragen bij de organisatie rond de feestdagen!

3. “Ik heb geen tijd voor een massage” is geen excuus

Het feit dat je denkt dat je geen tijd hebt voor een massage is de beste reden om er juist een te boeken. Tussen het kerstshoppen door binnenstappen bij je massagetherapeut kan wonderen doen. Je massagetherapeut zal binnen no-time dat opgejaagde gevoel bij je weg nemen. Ineens lijken al die ‘grote’ problemen, zoals het niet kunnen vinden van het perfecte kerstcadeau, veel minder belangrijk dan je dacht. Wanneer je de massagepraktijk verlaat, heb je weer een frisse kijk op alles en heb je meer energie om volop te kunnen genieten van deze bijzondere tijd van het jaar!

4. Een helder hoofd dankzij massage en wellness

Hé, er gaat ineens een lichtje branden! We hebben het echter niet over de lichtjes in de kerstboom, die je nog moet zetten, maar over het lichtje in je hoofd wanneer je een massage ondergaat. Doordat je massagetherapeut met een ontspannende massage in de stressvolle kersttijd erin slaagt om jouw tollende gedachten tot rust te brengen, zul je in deze rust juist sneller nieuwe inzichten opdoen. Doordat je je gedachten niet ‘vervuilt’ met allerlei onnodige zorgen, weet je ineens wel hoe je die lastige familiekwestie met kerst vol vertrouwen kunt aanpakken of wat het perfecte kerstcadeau is. Interessante behandelwijzen, die gericht zijn op het in balans brengen van de mens in zijn totaliteit, leer je in onze cursus holistic pulsing of in de cursus shiatsu. Merk je dat je vaak uit balans bent en niet alleen door de kerststress? Dan is het een aanrader om eens onze cursus chakratherapie te volgen!

 5. Deel jouw geheim van een ontspannen kerst

Heb jij eenmaal het geheim voor een ontspannen en gezellige kerst ontdekt, door voldoende aandacht te besteden aan zelfzorg en wellness? Deel dan dit geheim! Nog te veel mensen laten zich ertoe verleiden dat kerst gaat om veel geld uitgeven, het perfecte diner en cadeaus. De ware kerstgedachte is hierin ver te zoeken. Geef daarom met kerst eens een ‘ervaring’ weg, bijvoorbeeld in de vorm van een massage van jouw favoriete massagetherapeut! Dat heerlijke gevoel van welzijn dat je na een ontspannende massage ervaart, is goud waard en doet de kerststress zo verdwijnen! Of volg een van onze Massage Opleidingen en leer hoe je zelf andere mensen kunt helpen met ontspannen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie