* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips tegen uitstelgedrag in je salon!

2 januari 2019
Tips tegen uitstelgedrag in je salon!

De start van het nieuwe jaar is altijd een goed moment om goede voornemens ten uitvoer te brengen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Ben je een ondernemer in de beauty en wellness branche? En heb je vaak last van uitstelgedrag? Dan helpen we je hier om van het goede voornemen om uitstelgedrag te lijf te gaan een succes te maken. Voortaan laat je die vervelende administratie niet tot het laatste moment liggen en maak je meteen werk van die nieuwe promotie campagne, die je voor jouw salon of praktijk in gedachten had!

1. Waarom stel je bepaalde taken uit?

De eerste stap om uitstelgedrag te voorkomen is door je ervan bewust te worden bij welke taken je dit gedrag vertoont en waarom. Bij veel salonhouders zien we dit uitstelgedrag vaak op het gebied van administratie en marketing. Waarom? Omdat deze taken het verste weg liggen van je grote passie; schoonheidsverzorging of het geven van wellnessbehandelingen, waarmee je mensen echt een plezier kan doen. Al deze taken binnen je salon lijken veel belangrijker en zijn veel leuker om te doen. Vergeet echter niet, dat de taken die je steeds maar uitstelt, ontzettend belangrijk zijn om de voorwaarden te scheppen om jouw droomjob uit te kunnen voeren en mensen te helpen om zich mooi en gezond te voelen! Bekijk hier onze volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialist(e) of onze Allround Kappersopleiding.

2. Deel lastige klussen op in kleine stappen

De klussen die je als ondernemer uitstelt, vind je vaak ook het lastigste. Het kan helpen om deze klussen in kleinere stappen te verdelen, zodat je er niet als een berg tegenop hoeft te zien. Probeer het ook zo eenvoudig mogelijk te maken voor jezelf. Een kleine stap is eenvoudiger te realiseren, dan meteen een complexe klus volledig te klaren. Bedenk steeds waarom je dit doet en wat je ermee wilt bereiken. Dit biedt je een stok achter de deur. Loop je steeds tegen problemen aan, durf dan om hulp te vragen. Jij bent een uitblinker in jouw vakgebied, maar je bent misschien minder goed in bijkomende klussen als de administratie, marketing, een website onderhouden of overtuigende teksten schrijven. Bekijk hier onze Thuisstudie Copywriting.

3. Zorg dat je verantwoordelijkheid moet afleggen

Een van de belangrijkste eigenschappen voor een zelfstandig ondernemer is zelfdiscipline. Als ondernemer hoef je geen verantwoording af te leggen aan een baas. Uiteraard wil je als salonhouder natuurlijk wel je klanten tevreden houden. Dit is vaak de reden dat bijkomende taken blijven liggen. Deze bijkomende taken zijn op de lange termijn toch ontzettend belangrijk voor de continuïteit van je zaak. Om te voorkomen dat je ze uitstelt, kun je over deze taken spreken met een collega, je partner of je team, zodat je als het ware aan hen verantwoording moet afleggen. Hierdoor zul je meer druk ervaren om dit daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.

4. Verander je routine

Het is heel verleidelijk om je dag te beginnen met eenvoudige, snelle klussen die niet van groot belang zijn. Het nadeel is dat die belangrijke klussen, die je steeds uitstelt, door je hoofd blijven spoken. Hierdoor heb je voortdurend een opgejaagd gevoel. Draai je routine eens om en begin je dag met die lastige klus, die je elke keer uitstelt. Je hoeft deze taak niet in één keer af te ronden, maar beloof jezelf om er bijvoorbeeld een half uurtje aan te besteden. Je zult mogelijk ontdekken, dat als je er eenmaal mee bezig bent, je in een flow raakt en alles je gemakkelijker afgaat dan je had gedacht. Let op: zorg dat je niet afgeleid wordt door telefoontjes, social media, e-mails of collega’s.

5. Denk eens aan hoe je je straks voelt!

Een goede manier om jezelf te motiveren is door eens te denken aan hoe je je straks voelt, als je deze vervelende taken voltooid hebt. Door je aan je planning te houden en je doelen te verwezenlijken, kom je niet in de problemen en kun je zorgeloos van je vrije tijd genieten. Het afwerken en afvinken van alle taken op je do-to lijst geeft je een voldaan gevoel en brengt veel rust. Een betere motivatie om korte metten te maken met je uitstelgedrag is er niet!

Is het jouw droom om een eigen beauty salon of een eigen wellness praktijk te runnen? Stel deze droom niet uit, maar maak er meteen werk van door je hier in te schrijven voor een van onze volwaardige Schoonheidszorg Opleidingen of Massage Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie