• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Haal meer uit je carrière als massagetherapeut!

11 mei 2017 | Massage & Therapieën
Haal meer uit je carrière als massagetherapeut!

Het opbouwen van een carrière als massagetherapeut is op vele fronten een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je massagepraktijk blijft groeien? Een andere belangrijke kwestie die komt kijken bij het runnen van een massagepraktijk is: hoe houd je het zelf lichamelijk vol? Het behandelen van de ene klant na de andere zorgt voor een grote lichamelijke belasting. We geven je hier tips om meer te halen uit je carrière als massagetherapeut!

1. Ken jezelf, je mogelijkheden én grenzen!

Kneden, drukken, duwen; het vak van massagetherapeut vergt veel van je op lichamelijk vlak. Om andere mensen te kunnen helpen met hun lichamelijke klachten, is het van belang dat je zelf goed bewust bent van je eigen lichaam. Wat zijn je sterke en zwakke punten en ken je je eigen grenzen? Je lichaam geeft altijd aan als je te veel van jezelf vraagt? Herken jij die signalen? En luister je er ook naar? Vergeet niet om ook zelf op tijd een massagebehandeling te ondergaan, buiten je werk om voldoende te bewegen om je lichaam (en geest) topfit te houden en voldoende rust en ontspanning op te zoeken! Kortom; om goed voor anderen te kunnen zorgen moet je eerst goed voor jezelf zorgen.

2. Aandacht voor zelfzorg

Achter vele massagevormen schuilt een complete filosofie en een compleet gezondheidssysteem. Dat geldt o.a. voor de eeuwenoude oosterse shiatsu therapie. Binnen de shiatsu is er veel aandacht voor zelfzorg, dit wordt ‘do-in’ genoemd. In onze Cursus Shiatsu wordt hier ook aandacht aan besteed. Je leert om zelfmassage te geven met als doel om je bewust te worden van je eigen energie, om blokkades in die energie op te lossen en om te werken aan een zo optimaal mogelijke houding om shiatsu te geven. Ook binnen de ayurveda uit India is veel aandacht voor zelfzorg. In de Cursus Ayurvedische Massage leer je eveneens om zelfmassages te geven. Je leert ook om jezelf af te schermen, zodat je geen negatieve emoties doorgeeft aan je klant en andersom.

3. Masseren met minimale lichaamsbelasting

Het is belangrijk om massages te geven die goed bij jou passen en die je lichamelijk goed aan kunt. Of zorg voor afwisseling in de massagehandelingen die je aanbiedt, zodat je een stevige sportmassage kan afwisselen met een minder intensieve manuele lymfedrainage. Een massagevorm die we je kunnen aanraden, is de lomi lomi samudra massage. In onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage leer je bij het geven van deze massage om je eigen lichaam goed te gebruiken volgens de bewegingsleer Tai Chi. Je leert hoe je je armen, bekken en voeten harmonieus samen kunt laten werken. Dit zorgt voor een minimale lichaamsbelasting, terwijl je wel effectieve massages geeft.

4. Korte behandelingen over de kleding heen

Sommige massagebehandelingen vergen veel voorbereiding en kosten veel tijd. Niet al je klanten willen daar de tijd voor nemen en niet iedereen kan de hogere kosten die daaraan verbonden zijn betalen. Om geen klanten mis te lopen, zou je dit soort massagebehandelingen af kunnen wisselen met korte behandelingen. Denk bijvoorbeeld aan stoelmassage. Dit is een korte, maar intensieve massagebehandeling die over de kleren heen gegeven wordt. Het is een ideale behandeling om eventuele korte tussenpozen in je agenda mee op te vullen, om aan te bieden op de werkvloer, bij mensen thuis of op evenementen. Lees hier meer over onze Cursus Stoelmassage.

5. Leer klanten om goed voor zichzelf te zorgen

Geef klanten adviezen, tips en oefeningen mee, waar ze zelf thuis mee aan de slag kunnen, om hun gezondheid mee te bevorderen. Op die manier zullen jouw behandelingen nog meer effect hebben en bouw je een nog betere vertrouwensband op met je klanten. Het maakt jouw werk gemakkelijker. Bovendien leer je mensen hiermee om hun verantwoording te nemen voor hun gezondheid en dat hun gezondheid niet alleen volledig in jouw handen ligt. 

Heb je interesse in het vak van massagetherapeut en om te werken binnen een inspirerende en ontspannen sector? Maak dan hier kennis met alle Massage Opleidingen van Wellness Academie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie