Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Haartrend die perfect bij je spijkerbroek past?

1 maart 2016
Haartrend die perfect bij je spijkerbroek past?

Houd je ervan om spijkerbroeken te dragen, dan heb je deze lente geluk. We hebben een nieuwe haartrend ontdekt, die perfect is voor liefhebbers van spijkerbroeken, namelijk de denim haarkleur. Was vorig jaar grijs helemaal in, dit jaar lijkt blauw de perfecte haarkleur te worden. Alsof de grijze wolken optrekken en plaatsmaken voor een blauwe lucht! Laat de lente maar komen!

Denim als haarkleur!

Denim als haarkleur komt echter niet zomaar uit de lucht vallen. Vorig jaar zagen we dat grijs een belangrijke trendkleur was voor het haar. Met de denim haarkleur lijkt het alsof er wat meer kleur aan de grijze tint is gebracht. Daarnaast zagen we de laatste tijd ook steeds vaker denim kleding op de catwalks verschijnen. Vooral die tendens zal veel hairstylisten hebben geïnspireerd om deze tendens ook eens door te voeren in de haarkleur. En met succes, want steeds meer mensen pikken deze trend op en zijn er mee aan de slag gegaan. Bekijk hier enkele mooie voorbeelden van denim hair op Instagram.

Terug naar een subtielere look

Zijn denim blauwe haren opvallend en excentriek? Nee, niet als we deze haarkleur vergelijken met de overige actuele trends in haarkleuren. Er wordt de afgelopen tijd namelijk heel wat geëxperimenteerd met uitzonderlijke haarkleuren. Binnen die context kunnen we stellen dat de denin haarkleur een stap terug is naar een subtielere look. Vergelijk het bijvoorbeeld maar eens met het populaire aurora borealis haar, dat geïnspireerd is op het noorderlicht. Of zet denim kleur haar eens naast een andere opvallende trend zoals regenboog haar. Tegenwoordig is de haarverf voor regenboog haar zelfs verkrijgbaar in een glow-in-the-dark versie, zodat je kapsel op de dansvloer nog meer opvalt.

Lees meer: Nieuwe trend: glow-in-the-dark haarverf

De denim haarkleur is heel divers

Bijzonder aan de denim haarkleur trend is dat het heel divers is en mooi staat bij zowel vrouwen als mannen. Er bestaan net zoveel denim haarkleuren als er spijkerbroeken zijn. Denk aan denim kleuren als licht- en donkerblauw en namen als stone washed, indigo en deep sea blue. Ook een denim kleur met een groene waas komt voor. Ook zijn er allerlei variaties mogelijk door de denim haarkleur uit te voeren met bijvoorbeeld een ombre-effect. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn is het niet moeilijk om bij elk haartype, elke huidtint en elke persoonlijkheid een geschikte denim haarkleur en -stijl te vinden: van haute-couture en chique tot bijna alledaags of juist ‘edgy’!

 

Denim hair Instagram: vididhaircreations

Een opleiding kapper iets voor jou?

Om de perfecte look te creëren met een denim haarkleur is het natuurlijk wel belangrijk om hier een beetje oog voor te hebben. Heb jij oog voor haartrends, kapsels en mode? Dan is onze Kappersopleiding vast iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om het vak van kapper op professionele wijze uit te voeren. Je leert onder meer alles over haarkleuringen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie