Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Haartrends voor mannen: lang, langer, langst!

15 mei 2016
Haartrends voor mannen: lang, langer, langst!

Popster Justin Bieber veroorzaakte onlangs een kleine opstand met zijn nieuwste look. Zijn dreadlocks waren lelijk, vies en volgens sommigen zelfs een vorm van ‘culturele toe-eigening’ van de Afro-Amerikaanse cultuur. Je kunt ervan denken wat je wilt, maar in ieder geval beantwoordt hij aan de laatste trend van lang haar en back to basics haarstyling. Maar of de dreads daarmee echt populair zijn… Hierbij een overzicht van de nieuwste haartrends voor mannen. 

Lange krullen: het mag!

Haar anno 2016 mag lang en warrig gedragen worden. Van lange lokken tot goed verzorgde undercuts: back to basics lijkt het devies. Voor krullen is dat goed nieuws. De tijden van kort gewiekte of plat geföhnde krullen zijn namelijk voorbij. Het is duidelijk te zien op de catwalk: Lange krullen zijn hip!

De disheveled look

Hoe langer hoe beter geldt ook voor de ‘disheveled look’. Oftewel: een zorgvuldig gecreëerd nonchalant kapsel. Je creëert het door de bovenkant losjes te laten vallen en de zijkanten ofwel op te scheren of naar de zijkant te kammen. Zolang het lijkt of je er net met een hand doorheen gegaan bent, is het nonchalant-proof! Bekijk hier enkele voorbeelden van de disheveled look.

De manbraid

Minder nonchalant en allesbehalve back to basics, maar daarom niet minder trendy: de manbraid. Op de catwalks spotten wij al het ingevlochten haar, gecombineerd met een undercut en in de vorm van naar achteren geknoopte cornrows. Inspiratie nodig? Kijk dan hier!

De angular fringe

We zagen het twee jaar geleden al hier en daar opkomen: de angular fringe. Inmiddels is het kapsel met opgeschoren zijkanten en een hoekig asymmetrisch gekapte top zeer populair. Vooral voor mannen met een rond gezicht is het het perfecte kapsel. Hier vind je enkele voorbeelden van het angular fringe kapsel.

Gemillimeterd of undercut?

Voor kort gewiekte mannen is er gelukkig ook goed nieuws. Een gemillimeterd kapsel beantwoordt, zeker gecombineerd met een goed getrimd baardje, ook aan een back to basics look. Een populaire variatie hierop is de undercut. Of deze net zo tijdloos blijkt te zijn, is nog even afwachten. De kort geschoren of geknipte zijkant was de grootste trend van 2015. Ook dit jaar is het, vooral wanneer je de bovenkant net wat langer en nonchalant laat vallen, volledig conform de laatste trends.  

Bij een trendy kapsel hoort een goede baard

Geldt die lange, warrige look ook voor baarden? Niet helemaal. Hoewel de baard ook in 2016 populair blijft, is het volledig persoonsgebonden welke variatie werkt. Net als bij een goed kapsel, is het bij het adviseren over een baard belangrijk om de vorm van het gezicht te bestuderen. Dus geen lange baarden voor mannen die al een redelijk lang gezicht hebben en geen bakkebaarden of chin strap voor mannen met een hoekige kaaklijn. Een lange baard kan tegelijkertijd een perfecte manier zijn om een kleine of dubbele kin te verbergen of een rond gezicht wat langer te laten lijken.

Op de hoogte zijn van de nieuwste trends en precies weten hoe je deze toepast? Volg onze kappersopleiding en leer het vak van een ervaren professional.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie