Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hair free in de zomer: de beste ontharingsmethoden!

3 juni 2024 | Schoonheidszorg
Hair free in de zomer: de beste ontharingsmethoden!

De zomer is het perfecte moment om te genieten van zon, zee en strand. Met het warme weer en de strandkleding wil je natuurlijk wel een gladde, haarvrije huid. Ongewenste haartjes kunnen je zelfvertrouwen aantasten. Gelukkig zijn er verschillende effectieve ontharingsmethoden om je huid zijdezacht te maken. Bij Wellness Academie weten we daar alles van! Voor schoonheidsspecialisten is het zomerseizoen dé kans om extra inkomsten te genereren en meer klanten aan te trekken. We geven je hier tips voor de beste ontharingsmethoden, zodat je iedereen hair free en smooth van de zomer kunt laten genieten!

Hair free in de zomer met waxen

Een van de beste ontharingsmethoden om je klanten hair free van de zomer te laten genieten, is waxen. Raad je klanten af om met een scheermesje thuis te ontharen. Het resultaat is maar zeer tijdelijk, namelijk enkele dagen. Daarbij is de kans op huidirritatie groot, waardoor het resultaat veel te wensen overlaat. Het voordeel van waxen is dat de haartjes met wortel en al worden verwijderd. Dit zorgt voor een zachte, gladde huid en tot wel vier weken een hair free resultaat. Daarbij groeien de haartjes met een dunnere punt terug, waardoor de haargroei minder lijkt. Door regelmatig te harsen kan het ook gebeuren dat sommige haartjes niet meer teruggroeien. Bij Wellness Academie leren we je harsen als een pro in onze cursus harsen en epileren!

Epileren: nauwkeurig en effectief

In onze cursus harsen en epileren en eveneens in onze complete opleiding schoonheidsspecialiste leer je om vakkundig te epileren met een pincet. Deze manier van epileren is niet geschikt voor grote oppervlakten, zoals harsen. Echter, is het wel een goede aanvullende manier om extra nauwkeurig haartjes te verwijderen. Denk daarbij onder meer aan haartjes in het gelaat of voor het vormgeven van de wenkbrauwen. Wil je daar in het bijzonder meer over leren? Dan is het een aanrader om ook onze cursus brow mapping & styling te volgen en om te leren ontharen met een draadje in onze cursus threading!

Een van de beste ontharingsmethoden: sugaring

Sugaring is een natuurlijke ontharingsmethode waarbij je een pasta gebruikt, die gemaakt is van suiker, water en citroensap. Het werkt op dezelfde manier als waxen, maar is beduidend minder pijnlijk. Dat komt doordat de pasta zich alleen aan de haartjes hecht en niet aan de huid. Doordat je te maken hebt met alleen maar natuurlijke ingrediënten is deze ontharingsmethode zachter voor de huid. Je kunt sugar waxing daarom ook aanbieden aan klanten met een gevoelige huid. Een cursus sugar wax is dan ook een interessante zet om je klantenkring mee uit te breiden. Deze werkwijze behoort beslist tot de beste ontharingsmethoden!

Leer de Brazilian wax bij Wellness Academie

Een van de frustraties als het gaat om ontharen, is het haarvrij maken van de schaamstreek. De huid is hier extra gevoelig, ontharen kan dan ook zeer pijnlijk zijn en snel tot irritatie leiden. Voor degenen die op zoek zijn naar een zeer glad resultaat, is de Brazilian wax een van de beste ontharingsmethoden. Met deze werkwijze verwijder je alle haartjes op de bikinilijn en in de schaamstreek. Het geeft een hair free resultaat voor de zomer. Wil je deze methode leren aanbieden in je beauty salon? Volg dan onze cursus Brazilian wax. In deze cursus leer je de technieken om deze wax methode professioneel uit te voeren. Tijdens de lessen besteden we veel aandacht aan het comfort van je klanten en het verminderen van de pijn.

Een oplossing voor elk beauty probleem

Bij Wellness Academie hebben we voor elk schoonheidsprobleem een oplossing. We bieden een uitgebreid scala aan beauty cursussen aan, waardoor er altijd wel iets nieuws te leren is en je blijft groeien in je vak. Of je nu aan de start staat van je carrière als beauty professional of een gediplomeerde schoonheidsspecialiste bent, bij Wellness Academie vind je vast een geschikte cursus. Wil je graag eerst kennismaken met ons opleidingsinstituut, aarzel dan niet om een van onze informatieavonden te bezoeken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie