Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hairstyling trends najaar 2015

7 september 2015
Hairstyling trends najaar 2015

Hairstyling trends veranderen net als de mode- en make-up trends elk seizoen weer. Wil je hairstyliste of kapper worden, dan moet je in ieder geval van verandering houden! Natuurlijk hoef je niet alle trends even mooi of inspirerend te vinden, maar het is wel belangrijk dat je straks aan de wensen van je klanten kunt voldoen. Of geef je eigen creatieve twist aan de nieuwe haartrends! Hoe kun je je klanten in het najaar van 2015 het beste van dienst zijn?

Gooi je haren maar los!

Dat is het devies van de hairstylisten van diverse bekende modehuizen. Los en lang haar is een klassieke look die vaak terugkomt op de catwalks. We zagen op de catwalks tijdens de diverse fashion shows dat lange kapsels weer helemaal terug zijn in het najaar van 2015. Uiteraard wordt er aan deze klassieke look wel weer een moderne draai gegeven. Een van de bekende namen die als trendsetter voor deze look dient, is de hairstylist Franco Curletto. Hij verzorgde de kapsels voor de show van Massimo Rebecchi tijdens de Milan Fashion Show. Hij gaf het losse haar een zachte vrouwelijke slag.

Creëer beweging in het haar

Het doel van de hairstylist Franco Curletto voor dit najaar is om beweging te creëren in het lange en losse haar op ongeveer de helft van de haarlengte. Op de eerste plaats moet het haar daarvoor de juiste textuur krijgen. Curletto doet dit door een zoutspray te gebruiken voor de haarpunten en de lange lokken. Zoutspray geeft het haar een ruwere structuur. Daarna brengt hij volume aan bij de haarwortels. Curletto gebruikt hiervoor de Volume Maker van Shu Uemura. Hiermee geeft hij het haar boven op het hoofd tegelijkertijd een mat uiterlijk, terwijl het haar over de rest van de lengte juist glanzend is. Dit geeft een mooi contrast. Lees meer!

Kapsel met haarbanden

Veel dames zullen meteen terugdenken aan hun schooltijd, wanneer we over haarbanden beginnen. Je mag tijdens je hairstyling activiteiten dit najaar de haarbanden weer tevoorschijn toveren. Hiermee kun je een klassieke schoolmeisjes look creëren, die past bij veel gelegenheden. Voordat je de haarband omdoet, maak je het haar eerst steil met een steiltang en creëer je een mooie scheiding opzij. Daarna doe je een passende haarband in die afgestemd is op de kleding. Let op dat de haarband niet te veel naar voren zit, maar dat er altijd rondom het gezicht een stukje van de haren zichtbaar is. Lees meer!

En wat gebeurt er met de korte coupe?

Is het losse en lange haar een reactie op de pittige korte coupes die de laatste tijd de boventoon voerden binnen de wereld van de hairstyling? De lange lokken stoten de korte coupes zeker nog niet van het toneel. De pixie kapsels en de bob- en lobkapsels blijven ook dit najaar in de mode. Wil je leren om op een professionele manier allerlei soorten kapsels te creëren? Ontdek dan de Cursus Hairstyling (basis) van de Wellness Academie. Na de basiscursus, staat er ook nog een Cursus Hairstyling voor Gevorderden voor je klaar!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie