Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Halloween make-up tip: melted sugar skull make-up

19 oktober 2020 | Visagie
Halloween make-up tip: melted sugar skull make-up

Hello Halloween! Een van de dagen waar veel make-up artists het meest naar uitkijken is Halloween. Het is bijna zo ver, dus tijd om je uit te leven met creatieve make-up concepten. We geven je graag wat inspiratie en zetten een bijzondere Halloween make-up look in de kijker. Grijp je normaal gesproken in deze periode van het jaar snel naar donkere en bloederige kleuren? Dan dagen we je nu uit om eens met vrolijke kleuren aan de slag te gaan. Leer hier meer over de melted sugar skull make-up!

Halloween make-up en special effects FX make-up

De uitbundige Halloween make-up, waaronder de melted sugar skull make-up, bereik je niet zomaar met standaard make-up producten. Hiervoor moet je ook leren werken met speciale special effects make-up, zoals dat bijvoorbeeld ook in het theater, op televisie en in films wordt gebruikt. Houd je van creatieve make-up looks, experimenteren en de grenzen opzoeken van wat er allemaal mogelijk is met make-up? Dan is het belangrijk om eerst een goede basis te leggen door de basis make-up technieken te leren in onze cursus visagie. Vervolgens kun je ook nog een cursus visagie voor gevorderden volgen. Samen vormen deze make-up cursussen onze volledige opleiding visagiste. Je kunt ook meteen kiezen voor onze opleiding make-up expert, waarin je werkelijk bijna alles leert op het gebied van make-up, waaronder ook special FX make-up.

Hoe maak ik een melted sugar skull make-up?

Tijd om aan de slag te gaan! Staan je make-up penselen klaar? Ontdek hieronder wat je nog meer nodig hebt voor deze make-up look en hoe je dit stap voor stap voor elkaar krijgt!

Benodigdheden

Voor deze make-up look heb je op de eerste plaats de normale make-up producten nodig, zoals een goede foundation, concealer, oogschaduw, wenkbrauw make-up en oogpotlood. Daarnaast heb je ook de volgende producten nodig:

 • Kunstwimpers
 • Facepaint palette
 • 3D gel make-up
 • Overige accessoires

Stap 1: foundation en concealer

Ook voor deze Halloween look is het belangrijk om de huid eerst goed te reinigen en te verzorgen. Daarna maak je van het gelaat een egaal canvas met behulp van foundation en concealer. Hier leer je alles over in onze cursus visagie (basis). Voor deze make-up look is deze stap extra belangrijk, omdat ongeveer de helft van het gelaat ‘naturel’ blijft. Kies welke helft van het gezicht je ‘naturel’ laat.

Stap 2: oog- en wenkbrauwmake-up

Nu ga je aan de slag met de oog- en wenkbrauwmake-up van het gedeelte van het gelaat dat je op een natuurlijke manier gaat opmaken. Gebruik een subtiele kleur oogschaduw, zoals beige-, koper- of aardetinten. Shape ook de wenkbrauw, zoals je dat normaal gesproken zou doen en accentueer deze met een wenkbrauwpotlood. Werk de ooglook af met zwarte eyeliner en eventueel een kunstwimper. 

Stap 3: verdeel het gelaat in twee helften

Met een zwart oogpotlood ga je nu een kronkelende diagonale lijn tekenen van een bovenhoek van het gelaat schuin over de neus naar de rand van de lippen en midden over de wang tot aan het oor. Vul de onderkant van deze lijn tot aan de kaaklijn in met donkergrijze/zwarte facepaint. Let op: dit is het gedeelte van het gelaat dat voor de rest gewoon naturel blijft.

Stap 4: spelen met candy kleuren en vormen

Nu begint het gedeelte van de make-up, waarmee je je mag uitleven met kleuren en vormen, die aan snoepgoed doen denken. Je kunt uitbundig in de weer gaan met uiteenlopende kleuren of je kunt kiezen voor opvallende kleuren die binnen dezelfde tint vallen. Begin met de oogmake-up. Breng een opvallende, maar het liefst wel een iets donkerdere kleur van het facepaint palette aan op het ooglid en onder je oog.

Vervolgens teken je met een oogpotlood een grote cirkel rond je oog en vul deze in met een andere opvallende kleur. Je wenkbrauw valt hierdoor als het ware weg. Ga vervolgens los met kleuren en patronen om aan deze zijde van het gelaat een candy look te creëren. Kleur ook je lippen in een roze snoepgoed kleur en laat deze kleur bij voorkeur uitlopen tot buiten de randen van je lippen.

Stap 5: smeltend gelaat met 3D gel

Je melted sugar skull make-up is bijna klaar. Je gaat nu in de weer met 3D gel. Dit is een soort van gelatine voor op je huid, die ervoor zorgt alsof het lijkt dat je huid smelt. Deze gel zit in een handig knijpflesje. Breng de gel aan op de kronkelige lijnen die de afscheidingen vormen tussen je ‘normale huid’ en je ‘candy look’. Laat de gel uitlopen op het gedeelte van je gezicht met de candy look.

Stap 6: accessoires

Bij melted sugar skull make-up hoort natuurlijk ook een kapsel in stijl. Dit kun je heel gemakkelijk verwezenlijken met een felgekleurde pruik, denk aan kleuren als felroze, felblauw of neongeel! Wil je er helemaal een schitterende make-up look van maken, dan kun je ook nog glitters of steentjes in je make-up verwerken. Bekijk hieronder een voorbeeld en laat je inspireren:

https://www.youtube.com/watch?v=flpl8Azsti0

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie