• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Massage opleiding Hasselt

Met onze massageopleiding leer je de "knepen" van het vak
Wellness Academie Hasselt
Wellness Academie Hasselt

Heidestraat 6-B
3500 Hasselt (Limburg)
België
Tel: 011-872703
E-mail: info@wellnessacademie.comElke werkdag van 9u tot 17u. In het weekend enkel op afspraak.

Busstop Heidestraat ligt op slechts 2 minuten wandelen van onze campus. Wij zijn dus erg vlot bereikbaar via het OV!

Voor en achter ons gebouw is er een ruime en gratis parkeerplaats voorzien.

Opleiding Massage opleiding Hasselt
Voordelen
€ 628
 • Les van topdocent(e)
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil jij mensen helpen ontspannen en hun welzijn verbeteren? Schrijf je dan in voor de opleiding massagetherapeut Hasselt! Deze modulaire opleiding biedt je de kans om de fijne kneepjes van het vak te leren en een succesvolle carrière als massagetherapeut op te bouwen. Neem vandaag de eerste stap naar een boeiende carrière in de wellness branche. Meld je aan!

Leer om rust en ontspanning te brengen met massage

In het hectische dagelijkse leven is ontspanning essentieel. Als massagetherapeut help je klanten om de nodige rust te vinden. Steeds meer mensen zien een bezoek aan een massagetherapeut niet langer als luxe, maar als noodzaak voor hun algeheel welzijn. Dit biedt jou mooie carrièrekansen. Schrijf je vandaag nog in voor onze massageopleiding Hasselt en behaal je diploma. Hiermee kun je aan de slag in massagepraktijken, wellness centra, hotels en kuuroorden. Of start je eigen massagepraktijk!

Wat leer je in de opleiding massagetherapeut Hasselt?

Onze opleiding massagetherapeut Hasselt bestaat uit twee modules, de cursus anatomie, pathologie & fysiologie en de cursus ontspanningsmassage. In de eerste cursus word je ingewijd in de basiskennis van de anatomie van het menselijke lichaam, met aandacht voor lichaamsstelsels, de huid en veelvoorkomende aandoeningen. Je moet immers precies weten wanneer je wel en niet mag masseren. De gezondheid van je klant staat altijd voorop!

In de praktijkgerichte cursus ontspanningsmassage leer je hoe je de basismassagetechnieken op de juiste wijze uitvoert en welke uitwerking ze hebben. Het doel is om hiermee een complete lichaamsmassage op te bouwen. Na afloop van onze massageopleiding in Hasselt ben je perfect voorbereid om je klanten te verwennen met professionele ontspanningsmassages.

Waarom kiezen voor Wellness Academie?

Al veel cursisten kozen ervoor om hun carrière als massagetherapeut te starten met een opleiding masseur van Wellness Academie. We vertellen je graag meer over de voordelen van ons opleidingsinstituut. Op de eerste plaats is Wellness Academie altijd dichtbij, want we beschikken over campussen door heel België en Nederland.

Daarnaast kun je rekenen op betrokken vakdocenten met een grote passie voor hun vak. Dankzij de modulaire opbouw van onze opleidingen, waaronder onze massagetherapeut opleiding in Hasselt, kun je je studietraject flexibel plannen. Vervolgens staan er nog tal van andere massagecursussen voor je klaar, zodat je je voortdurend kunt bijscholen!

Start je carrière met deze massageopleiding Hasselt!

Wil je het verschil maken in het leven van anderen door middel van ontspannende massages? Kom dan naar Wellness Academie in Hasselt. Je vindt ons aan de Heidestraat 6-B. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer; de bushalte Heidestraat ligt op 2 minuutjes lopen en er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding massagetherapeut Hasselt!

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 28 contacturen en circa 14 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Basiskennis menselijk lichaam
 • Lichaamsstelsels
 • Veelvoorkomende klachten
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Vereisten voor goede massage
 • Materialen
 • Hygiëne
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Schommelen
 • Duimrollen
 • Uitvoeren volledige massage

628 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 2 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
10,0

Deze cursus was top een hoop geleerd. En Jolie je bent een schat en een geweldige docent.

J.W.Rotterdam
9,9

Top

LiesbethWilrijk
9,7

Leerrijk

VesselinaWilrijk
7,8

Fijne cursus om de basis te leren

DaveEindhoven
9,7

Alex is een geweldige leraar. We kregen hele duidelijke uitleg en alle aandacht het was ook een gezellige les. Heb er echt van genoten en zeker veel geleerd.

BeaEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,2

cursus en de uitleg van de docent waren top! veel geleerd in 2 dagen

MoniqueEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
8,7

Heel goede cursus met veel rust en aandacht voor het individu van de cursist. Meer op vaardigheden dan theorie en dat spraak mij aan!

ArendApeldoorn
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik via de school ook deelnemen aan losse stageopdrachten?

Als school nemen we regelmatig deel aan evenement waar beroep wordt gedaan op cursisten om wat extra ervaring op te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en / of volg ons via Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste stageopdrachten!

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Masseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie