Help mensen ontspannen met massage

13 augustus 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

In onze moderne maatschappij en bij de ontwikkeling van de moderne wetenschap is nauwelijks tot geen aandacht meer voor de kracht van aanraking. Massage is een bijzondere manier van aanraking waarmee je mensen een moment van rust kunt bieden waarin ze alle beslommeringen los kunnen laten en heerlijk kunnen ontspannen. Op zijn tijd ontspannen is noodzakelijk om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven. Lees hier meer over de kracht van aanraken en hoe je mensen kunt helpen ontspannen met massage.

Aanraken is een eerste levensbehoefte

Natuurlijk mogen we de moderne wetenschap niet onderschatten, maar lange tijd is de wetenschap voorbijgegaan aan het feit dat aanraking tot de eerste levensbehoeftes behoort, net zoals eten en drinken. Uit een baanbrekend onderzoek van het Amerikaanse Touch Research Institute in Miami kwam naar voren dat vroeggeboren baby’s die werden geaaid en gemasseerd eerder naar huis konden, dan vroeggeboren baby’s waarbij dit niet werd gedaan. De baby’s die aangeraakt werden beleven een groeivoorsprong houden en ontwikkelden zich beter op zowel motorisch als verstandelijk niveau. Een krachtig bewijs van het feit dat aanraken een eerste levensbehoefte is!

Weer in contact met jezelf

Het is binnen onze huidige maatschappij niet gebruikelijk om anderen aan te raken. We zijn hier doorgaans heel voorzichtig mee om geen verkeerde signalen uit te zenden. Onze behoefte aan aanraking heeft hier onder te lijden. We zijn vergeten dat aanraking goed is voor onze geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Aanraking kan gezien worden als een bevestiging van het bestaan, evenals een manier van acceptatie en liefde. Het ondergaan van een massage is een goede manier voor mensen om weer in contact te komen met zichzelf. Als massagetherapeut kun je hierin dus een hele belangrijke rol spelen.

Massage en het knuffelhormoon

Een van de bijzondere effecten van massage is dat er door de aanraking het zogenaamde knuffelhormoon wordt aangemaakt. De medische term voor dit hormoon is oxytocine. Dit hormoon zorgt voor een behaaglijk en verbonden gevoel. Tijdens de Cursus Basis Massagetechnieken krijg je uitgebreide informatie over de effecten van massage. De nadruk ligt bij deze cursus op ontspanning. Hoewel je dus geen specifieke gezondheidsklachten of ziektes gaat verhelpen, zul je wel op een effectieve manier bijdragen aan het welbevinden van mensen. Mensen die regelmatig een massage ondergaan getuigen van positieve effecten als:

  • Minder stress en zorgen
  • Betere nachtrust
  • Sterker immuunsysteem
  • Dalen van te hoge bloeddruk
  • Soepelere spieren
  • Minder rugklachten

Cursus basis massagetechnieken

De cursus basis massagetechnieken van de Wellness Academie is de perfecte start voor wie een carrière als massagetherapeut ambieert. Geniet van voordelen als kleine lesgroepen, les van een ervaren vakdocent en 50% korting via de KMO-portefeuille. Je leert om op professionele wijze volledige en ontspannende lichaamsmassages te geven. Na afloop ontvang je een certificaat waarmee je als massagetherapeut aan de slag kunt. Deze cursus is ook de ideale opstap wanneer je je verder wilt bekwamen in het massagevak. Bij de Wellness Academie kun je diverse vakopleidingen en bijscholingen volgen. Schrijf je tijdig in, want de cursus is altijd snel volzet!