Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 highlighter tips voor een stralende kerst

10 december 2018 | Visagie
5 highlighter tips voor een stralende kerst

Kerst is een periode waarin je mag stralen! Een make-up product dat hierbij niet mag ontbreken is highlighter. De glanzende pigmenten in highlighter zorgen ervoor dat dit make-product erg veelzijdig is. Maar hoe breng je highlighter aan? Waar kun je het allemaal nog meer voor gebruiken? En hoe haal je het meeste uit je highlighter deze kerst? De visagie specialisten van Wellness Academie geven je hier de beste highlighter tips voor de kerst!

1. Leg het accent op je gelaatscontouren

Highlighter is op de eerste plaats bedoeld voor het benadrukken van je gelaatscontouren. Toen de make-up trends ‘contouring’ en ‘shaping’ nog niet zo lang geleden hoogtij vierden, raakte ook de populariteit van de highlighter in de lift. Met highlighter kan je je jukbeenderen mooier uit laten komen. Breng verder ook highlighter aan op de buitenste delen van je wangen en slapen en onder je wenkbrauwbot. Je kunt highlighter eenvoudig aanbrengen met je vingers. Dit zorgt ervoor dat de highlighter goed opvalt. Wil je een subtieler effect? Dan kun je beter een poederkwast gebruiken.

2. Gebruik highlighter als oogmake-up

Wat je tijdens de kerst veel ziet, is glitter oogschaduw. Vind je dit misschien iets te opvallend? Dan kan highlighter als oogmake-up een goed alternatief zijn. Zo bereik je toch een stralend effect, zonder dat je het ‘overdrijft’. Breng de highlighter met je vingers of met een oogschaduwpenseeltje aan op je oogleden. Wil je de highlighter wat opvallender maken, maak dan het penseeltje eerst een beetje vochtig. Extra tip: voor een echte make-up look anno 2018 breng je de highlighter ook onder je ogen aan. Make-up onder je ogen is momenteel een grote trend!

3. Ga voor een goudkleurige highlighter

Stem je make-up af op de kerstsfeer door een gouden highlighter te gebruiken. Goud is dit jaar een belangrijke trendkleur, maar het is ook sowieso een echte ‘kerstkleur’! Deze highlighter is bijvoorbeeld ideaal om als oogmake-up te gebruiken. Daarnaast staat het prachtig op je jukbeenderen, om je make-up look een extra feestelijke touch te geven. Houd je van een klassieke kerstlook, met bijvoorbeeld mooie opvallende rode lippen en zwarte eyeliner, dan combineert dit perfect met gouden highlighter. Leer om de mooiste make-up looks te creëren in onze Opleiding Visagiste.

4. Geef je volledige gelaat een oppepper met highlighter

Heb je last van een grauwe huid of van een vermoeide uitstraling? Dit zijn veelvoorkomende problemen in de winter. Een peeling kan dan veel voor je huid betekenen. Je leert er alles over in onze Cursus Fruitzuren/ Chemische peelings. Je kunt het ook camoufleren met make-up, door een crèmige highlighter door een crèmige foundation te mengen. Op die manier kun je je volledige gelaat laten stralen. Dit is zeker ook een goede oplossing als je een erg droge huid hebt. Breng de foundation met highlighter deppend aan met een handige beauty blender. Dit sponsje vormt zich fijn naar de vorm van je gezicht, zodat je de make-up gelijkmatig kunt aanbrengen. Voor een transparant, natuurlijk effect kun je het sponsje het beste vooraf een beetje vochtig maken.

5. Benadruk je decolleté met highlighter

Een geslaagde make-up look houdt niet op bij enkel je gezicht. Voor het creëren van een uitgebalanceerde look, zorg je dat je make-up mooi aansluit bij de rest van je lichaam, kleding en persoonlijkheid. Draag je tijdens het kerstdiner kleding met een laag uitgesneden hals, dan leg je daarmee al meteen nadruk op je decolleté. Je kunt je decolleté nog meer benadrukken en je look nog feestelijker maken door een beetje highlighter aan te brengen op je sleutelbeenderen. Leer alles over het creëren van de mooiste beauty looks in onze volwaardige Opleiding Make-up Artist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie