Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe blijf je productief tijdens de corona lockdown?

26 maart 2020
Hoe blijf je productief tijdens de corona lockdown?

Het nieuwe coronavirus heeft de wereld stilgelegd. Zaken sluiten en het allerbelangrijkste wat je nu kunt doen om dit virus te stoppen is thuisblijven. De gezondheid van ons allen komt op de eerste plaats. Hoe blijf je toch productief tijdens de corona lockdown? Wat kun je thuis doen om als beauty professional of wellness therapeut je zaak niet geheel stil te leggen? Wellness Academie geeft 5 tips.

1. Social media content opbouwen

Als beauty of wellness professional met een eigen zaak, ben je voornamelijk bezig met het behandelen van klanten. Daar ligt immers je passie! Echter komen bij het runnen van een zaak ook andere taken kijken, die er vaak bij in schieten. Had je steeds te weinig tijd voor het promoten van je zaak op social media? Grijp dan deze verplichte pauze aan om je social media content op te bouwen, met onderwerpen als tips voor beauty problemen, met informatie over je behandelingen en de ontwikkelingen binnen je branche. Let op, het is nu niet de tijd om deze content meteen te publiceren, want mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd! Bewaar deze content tot de storm is gaan liggen en het 'normale’ leven weer doorgang vindt. Deel momenteel alleen tips en adviezen die relevant zijn voor je klanten tijdens deze corona lockdown!

2. Online trainingen volgen

Gaat die beauty of wellness opleiding, waar je zo lang naar uitkeek niet door vanwege het coronavirus? Of wilde je al lange tijd een bijscholing volgen, maar had je daar vanwege de drukte in je salon geen tijd voor? Blijf dan productief tijdens de corona lockdown door online trainingen te volgen. Via Google kom je allerlei online trainingen tegen. Een social media kanaal als YouTube staat ook vol tutorials, waar je veel van kan leren. Nu heb je bijvoorbeeld eindelijk eens de tijd om nieuwe make-up looks uit te proberen. Als straks deze moeilijke periode voorbij is, kun je je klanten verrassen met de nieuwe kennis en vaardigheden, die je ondanks deze corona lockdown, hebt opgedaan. Kortom, bij de pakken neerzitten is geen optie!

3. Neem je website onderhanden

Vrijwel iedere ondernemer kent het probleem; je website kan wel wat onderhoud gebruiken, maar je komt er niet aan toe. Neem daarom tijdens deze corona lockdown de tijd om je website goed onderhanden te nemen. Is alle informatie nog up-to-date? Zijn er behandelingen bijgekomen, die nog niet op je website staan? Heb je onlangs nog interessante bijscholingen gevolgd? Pas dan de tekst over je zaak of over jezelf aan door deze informatie toe te voegen. Je kunt sowieso eens alle teksten nalopen; staan er geen foutjes in of kun je ze verfraaien? Hoe staat het met de foto’s op je website? Vervang oude foto’s door recentere foto’s van je salon. Er is genoeg te doen!

4. Neem je prijslijst onder de loep

Een ander belangrijk onderdeel van je zaak is de prijslijst. Tijdens de corona lockdown heb je de mogelijkheid om deze onder de loep te nemen. Zijn je prijzen nog bij de tijd? Ga na wat de kostprijs is van je behandelingen en of je vaste en variabele kosten misschien veranderd zijn. Vergeet niet om alle kosten die je bedrijf maakt mee te nemen in de prijsbepaling, denk aan: huur, gas, water en licht, verzekeringen, personeelskosten, afschrijvingskosten, etc. Zijn hier de laatste tijd veranderingen in ontstaan, pas je prijzen dan aan. Kijk ook naar je concurrenten; welke prijzen hanteren zij? Komen jouw prijzen overeen? Of wijken ze misschien af? Onderzoek dan waarom; hebben je concurrenten meer of minder ervaring, een luxere salon, een duurdere of goedkopere locatie of moet jij misschien je prijzen beter hierop afstemmen?

5. Stel een nieuwsbrief op

Ook in deze moeilijke tijden is het belangrijk om een goede relatie met je klanten te onderhouden. Het is essentieel om ze goed te informeren. Dit kun je doen middels een nieuwsbrief. Vertel hierin wat de invloed van het coronavirus is op jouw zaak en wat dit voor jouw klanten betekent. Klanten vinden het leuk dat je transparant bent, dit geeft een persoonlijk gevoel!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie