• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hoe lok je mannen naar je nagelsalon?

25 september 2015
Hoe lok je mannen naar je nagelsalon?

Mannen die hun nagels laten verzorgen in een nagelsalon; is dat nu nog steeds taboe? De heren gaan toch ook naar de kapper, houden best wel van een massage op zijn tijd, maar waarom stappen ze nog steeds niet zo snel een nagelsalon binnen? Hoe kunnen we daar verandering in brengen, want voet-, hand- en nagelverzorging is voor iedereen!

Nagelsalon voor mannen; waarom niet?

Een nagelsalon voor mannen de gewoonste zaak van de wereld? Er zijn vast genoeg mannen die hun nagels willen laten verzorgen door een professionele nagelstylist(e); hun nagels op lengte laten vijlen, hun nagelriemen behandelen, een scrubbehandeling en massage voor de handen ondergaan, etc. Waarom zou een man geen mooie verzorgde handen en nagels willen? Dat gaat zeker op als hij een representatieve functie heeft. Een goede hand- en nagelverzorging voorkomt o.a. ontstekingen en kloven aan de vingers. Er zijn vast ook mannelijke nagelbijters. Een nagelstylist(e) kan een acrylnagel plaatsen, zonder dat deze met een glanzende toplaag wordt afgelakt, zodat het er natuurlijk uitziet. Zou je ook graag een professionele nagelstyliste willen worden? Bekijk dan hier onze Opleiding nagelstyliste.

Pas de look & feel van je nagelsalon aan!

Laten we eerlijk wezen, het grootste deel van de bestaande nagelsalons focust zich op vrouwelijke klanten. Dat merk je meteen aan de look en feel van de salon, met veel vrouwelijke kleuren, reclameposters met vrouwelijke modellen en een inrichting met een vrouwelijke touch. Het is niet verwonderlijk dat de heren zich daar niet één-twee-drie thuis voelen. Wil je ook graag mannen naar je nagelsalon lokken, dan zul je dit aan moeten passen. Er bestaan tegenwoordig ook nagelsalons die zich enkel op de heren richten. Hoe trekken zij mannelijke klanten aan?

Pas je woordkeuze aan

Veel termen binnen de nagelstylingbranche hebben een vrouwelijke connotatie en schrikken de heren af. Denk bijvoorbeeld alleen al aan een woord als ‘manicure’. Hoewel er wel het woord ‘man’ in zit, heeft het voor veel mensen een vrouwelijke connotatie. Geef je diensten daarom benamingen die van deze bijklank is ontdaan. Kies in plaats voor ‘manicure’ voor een benaming als ‘nagelbehandeling’ of handverzorging’. Let ook op de naam van je nagelsalon; is deze niet alleen gericht op vrouwen? Een ander aandachtspunt is om in je communicatie mannen niet als uitzonderlijke klanten te behandelen, door bijvoorbeeld op je website te schrijven: ‘Natuurlijk zijn mannen ook welkom.’ Het is de bedoeling dat dit vanzelfsprekend is!

Een nagelsalon met mannelijke uitstraling?

Een nagelsalon met een mannelijke uitstraling, is dat mogelijk? Ja! Het bewijs is er al. Een goed voorbeeld is Hammer & Nails in Los Angeles met oversized leren stoelen, met een eigen tv met afstandsbediening en koptelefoon voor elk werkstation én gratis bier. Denk verder ook aan tijdschriften voor mannen in de wachtruimte. Kies voor de aankleding van je salon een thema dat mannen over het algemeen interesseert, bijvoorbeeld sport. Focus bij het aanbieden van je diensten op behandelingen die meer passen bij mannen; concentreer je meer op hand- en voetverzorging dan op nagelstyling. Ontdek hier onze Opleiding Pedicure. Vergeet verder ook niet de kracht van geur. In plaats van dat je veel producten met ‘vrouwelijke’ bloemengeuren gebruikt, kun je beter producten kiezen met een meer neutrale of typische ‘mannelijke’ geur. Denk hierbij aan geuren als mint, citrus, bergamot, cederhout en sandelhout.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie